[ asi ply ] [ asi ply ]
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar bugün sizlere Metin2'de server
Filezillaya Girelim Şu Dizine
Sonra Bu dizine Filesinizin game.tar.gz sini atalım
Buraya Mysql.tar.gz nizi atın
Putty Açalım Şu kodları sırasıyla yazalım
Yaz Enter yapalım
yazıp (enter) yapalım
yazıp enter yapalım arkadaşlar bu game.tar.gz yazdıgımız yer filezillaya /usr diznine atığınız dosyanın ismidir.
Yükleme yaptıktan sonra Mysql yükleyelim
Yaz Enter yapalım
Yaz Enter yapalım
Yazıp enter yapalım Burada mysql yazan yer /var/db diznine atıgınız yerdeki dosya ismi dir.
Bittikten sonra reboot yazıp enter yapalım
Şimdi arkadaşlar Navicat Şifremizi Öğrenmeyi Anlatıcağım Putty Yoluyla
FİLESİ KURDUM NAVİCAT ŞİFRE NASIL OLCAK ?
Öncelikle Putty SSH bağlanın, giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki komutları uygulamanız yeterlidir.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server stop
mysqld_safe --skip-grant-tables &
mysql -u root
use mysql;
update user set password=PASSWORD("navicat şifrenizi yazın buraya") where User='root';
flush privileges;
quit
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start
Yukarıdaki komut hata verir ise, aşağıdaki komutu deneyiniz lütfen.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
Files Kurdum Navicat şifremi ayarladım
Filesi Nasıl açıcagım ?
Oyunu Nasıl Açıcaksınız ?
putty e login olduktan sonra
cd /usr/game
sh start.sh
Olmazsa bunu deneyin
cd /usr/game
sh baslat.sh
server 64 bit yada 32 bit ise
cd /usr/game
sh 64bitstart.sh
cd /usr/game
sh 32bitstart.sh
Filese Göre değişe biliyor ...
[ asi ply ] [ asi ply ]
Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında popüler olan asi ply server dosyaları, kurulum sonrası bazı teknik adımlar gerektirir. Özellikle veritabanı yönetim aracı olarak yaygın kullanılan Navicat ile bağlantı kurarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, veritabanı şifresinin ne olduğunun bilinmemesidir. Bu rehverde, asi ply sunucu dosyalarını kullandıktan sonra Navicat bağlantısı için gerekli olan şifreyi nasıl öğreneceğinizi adım adım anlatacağız.
1. Sunucu Dosyalarında Config Dosyalarını İnceleyin
asi ply dosyaları genellikle önceden yapılandırılmış şekilde gelir. İlk olarak db (database) klasörüne gidin. Burada config veya db_config.txt gibi isimlerde dosyalar bulunur. Bu dosyaların içeriğini bir metin editörüyle açtığınızda MySQL kullanıcı adı ve şifresi yer alır. Genellikle şu formatta görülür:
HOST: localhost
USER: root
PASSWORD: 123456
Bu örnekte şifre 123456’dır. Ancak bu değer her sürümde farklı olabilir. Dikkatlice kontrol edin.
2. game klasöründeki config dosyası
Bazı asi ply sürümlerinde, veritabanı bilgileri aynı zamanda game klasöründe de yer alabilir. Özellikle CONFIG ya da setting.lua dosyaları incelenmelidir. Burada da benzer şekilde SQL_PASSWORD gibi etiketler altında şifre belirtilmiş olabilir.
Uyarı: Şifre boş (PASSWORD: ) bırakılmışsa, bu durumda MySQL bağlantısı için şifre kullanılmamaktadır. Navicat’a bağlanırken şifre kısmı boş bırakılmalıdır.
3. VPS veya Local MySQL Ayarlarını Kontrol Edin
Eğer dosyalarda net bir şifre belirtilmemişse, kullandığınız sistemdeki MySQL varsayılan ayarlarına bakmanız gerekir. Linux tabanlı sistemlerde genellikle root kullanıcısının şifresi kurulum sırasında sizin tarafınızdan belirlenir. Windows’ta XAMPP/WAMP gibi paketler kullanıyorsanız, varsayılan şifre çoğunlukla boştur.
Sonuç
asi ply server dosyalarıyla çalışırken Navicat şifresini öğrenmek için öncelikle sunucu dosyalarının içindeki konfigürasyon dosyalarını incelemek en doğru yoldur. Eğer hâlâ şifreyi bulamadıysanız, Metin2Lobby.com forumunda deneyimli kullanıcılarla iletişime geçebilir ve destek alabilirsiniz. Unutmayın, doğru şifre olmadan veritabanı bağlantısı sağlanamaz ve sunucu düzgün çalışmaz.
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar bugün sizlere Metin2'de server
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
kurulumunu göstericem.Filezillaya Girelim Şu Dizine
Kod:
/usr
Sonra Bu dizine Filesinizin game.tar.gz sini atalım
Kod:
/var/db
Buraya Mysql.tar.gz nizi atın
Putty Açalım Şu kodları sırasıyla yazalım
Kod:
cd /usr
Kod:
rm -rf game
Kod:
tar zxvf game.tar.gz
Yükleme yaptıktan sonra Mysql yükleyelim
Kod:
cd /var/db
Kod:
rm -rf mysql
Kod:
tar zxvf mysql.tar.gz
Bittikten sonra reboot yazıp enter yapalım
Şimdi arkadaşlar Navicat Şifremizi Öğrenmeyi Anlatıcağım Putty Yoluyla
FİLESİ KURDUM NAVİCAT ŞİFRE NASIL OLCAK ?
Öncelikle Putty SSH bağlanın, giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki komutları uygulamanız yeterlidir.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server stop
mysqld_safe --skip-grant-tables &
mysql -u root
use mysql;
update user set password=PASSWORD("navicat şifrenizi yazın buraya") where User='root';
flush privileges;
quit
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start
Yukarıdaki komut hata verir ise, aşağıdaki komutu deneyiniz lütfen.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
Files Kurdum Navicat şifremi ayarladım
Filesi Nasıl açıcagım ?
Oyunu Nasıl Açıcaksınız ?
putty e login olduktan sonra
cd /usr/game
sh start.sh
Olmazsa bunu deneyin
cd /usr/game
sh baslat.sh
server 64 bit yada 32 bit ise
cd /usr/game
sh 64bitstart.sh
cd /usr/game
sh 32bitstart.sh
Filese Göre değişe biliyor ...
[ asi ply ] [ asi ply ]
asi ply Server Files Kurulum Sonrası Navicat Şifre Öğrenme Rehberi
Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında popüler olan asi ply server dosyaları, kurulum sonrası bazı teknik adımlar gerektirir. Özellikle veritabanı yönetim aracı olarak yaygın kullanılan Navicat ile bağlantı kurarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, veritabanı şifresinin ne olduğunun bilinmemesidir. Bu rehverde, asi ply sunucu dosyalarını kullandıktan sonra Navicat bağlantısı için gerekli olan şifreyi nasıl öğreneceğinizi adım adım anlatacağız.
1. Sunucu Dosyalarında Config Dosyalarını İnceleyin
asi ply dosyaları genellikle önceden yapılandırılmış şekilde gelir. İlk olarak db (database) klasörüne gidin. Burada config veya db_config.txt gibi isimlerde dosyalar bulunur. Bu dosyaların içeriğini bir metin editörüyle açtığınızda MySQL kullanıcı adı ve şifresi yer alır. Genellikle şu formatta görülür:
HOST: localhost
USER: root
PASSWORD: 123456
Bu örnekte şifre 123456’dır. Ancak bu değer her sürümde farklı olabilir. Dikkatlice kontrol edin.
2. game klasöründeki config dosyası
Bazı asi ply sürümlerinde, veritabanı bilgileri aynı zamanda game klasöründe de yer alabilir. Özellikle CONFIG ya da setting.lua dosyaları incelenmelidir. Burada da benzer şekilde SQL_PASSWORD gibi etiketler altında şifre belirtilmiş olabilir.
Uyarı: Şifre boş (PASSWORD: ) bırakılmışsa, bu durumda MySQL bağlantısı için şifre kullanılmamaktadır. Navicat’a bağlanırken şifre kısmı boş bırakılmalıdır.
3. VPS veya Local MySQL Ayarlarını Kontrol Edin
Eğer dosyalarda net bir şifre belirtilmemişse, kullandığınız sistemdeki MySQL varsayılan ayarlarına bakmanız gerekir. Linux tabanlı sistemlerde genellikle root kullanıcısının şifresi kurulum sırasında sizin tarafınızdan belirlenir. Windows’ta XAMPP/WAMP gibi paketler kullanıyorsanız, varsayılan şifre çoğunlukla boştur.
Sonuç
asi ply server dosyalarıyla çalışırken Navicat şifresini öğrenmek için öncelikle sunucu dosyalarının içindeki konfigürasyon dosyalarını incelemek en doğru yoldur. Eğer hâlâ şifreyi bulamadıysanız, Metin2Lobby.com forumunda deneyimli kullanıcılarla iletişime geçebilir ve destek alabilirsiniz. Unutmayın, doğru şifre olmadan veritabanı bağlantısı sağlanamaz ve sunucu düzgün çalışmaz.
— Metin2Lobby.com Ekibi