[Client-Src] At Dönüş Hızı Değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 32

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Uzun zaman oldu buralara uğramayalı. Yaklaşık 12–13 yıl önce 2089 fileslerle uğraşarak başlamıştım bu işe. O dönem gerçekten çok keyifliydi, güzel insanlarla tanıştım, saatlerce kodlarla boğuşsak da ortamın tadı bambaşkaydı. Sonra 34k, 40k derken geliştirmeden daha çok keyif almaya başlamıştık. Açık konuşayım ortam da biraz bozuldu. İnsanlar garipleşti, çekilmez tipler türedi.

Yaklaşık 5–6 yıl önce Metin2 işini tamamen bırakıp web tarafına yöneldim. O günden beri PHP ve Django ile bir sürü projede çalıştım, şu an kurumsal bir firmada yazılım geliştiricisi olarak çalışıyorum. O dönemden kalan hâlâ görüştüğüm dostlarım var, arada bir muhabbet ederken o eski günleri yad ediyoruz.
Bu konuyu açma sebebim “geri dönüyorum” falan değil. Zaten dönmeye karar verirsem büyük ihtimalle Github'da açık kaynak kodlu sürekli geliştirdiğim bir ile geri dönerim. Sunucu açma gibi hevesim veya zamanım artık kalmadı.

Bir arkadaşım oynadığı bir sunucuda atın çok hızlı döndüğünü ama kendi sunucusunda aynı hareketin çok yavaş olduğunu söyledi. Kodlara bir baktım, sorun gayet netti. Düzelttim, gönderdim. Sonra merak ettim, acaba Google’da biri paylaşmış mı diye baktım ama bir kaynak göremedim.

Dedim ki “eskiden nasıl yapıyorsak şimdi de öyle yapalım” ve çözümü foruma yazmaya karar verdim. Belki birinin işine yarar.

Herkese tekrardan selamlar 👋

Orjinal Hali:
264642_290731c6b7ab37e11ee300e96f24f9ec.gif

Yeni Hali:

264646_a5a2014edcc606f565ef90c12eb70ec1.gif

Ne için kullanılacak kısmına gelirsek sanıyorum karakter arkasındaki yaratıklara dönüp vurmaya çalıştığında orjinal halinde daha zor olduğu için bu şekilde bir düzeltme yapmak gerekiyordu.

Yapılışı:
Client Src
-> UserInterface -> InstanceBase.cpp
Kod:
Arat: const float c_fDefaultHorseRotationSpeed = 300.0f; Değiştir: const float c_fDefaultHorseRotationSpeed = 2000.0f;

Ben 2000.0f olarak değiştirdim siz kendinize uygun olanı bulup o şekilde değiştirebilirsiniz.
Metin2 Client-Src ile At Dönüş Hızı Değiştirme Rehberi

Metin2 özel sunucularında oyun deneyimini artırmak için birçok geliştirici, client-side değişiklikler yapmayı tercih eder. Bu değişikliklerden birisi de at dönüş hızı ayarıdır. Oyuncuların at bindiği durumlarda hissettikleri kontrol ve akıcılığı artırmak amacıyla bu ayarın değiştirilmesi önemlidir. Bu yazıda, Client-Src üzerinden at dönüş hızı nasıl değiştirilir detaylıca ele alınacaktır.

At Dönüş Hızı Nedir?
Metin2 oyununda karakteriniz at bindiğinde, atın yön değiştirme hızı belirli bir sabit değer üzerinden çalışır. Bu değer varsayılan olarak game core tarafından belirlenir. Ancak bazı özel sunucularda bu değerin artırılması ya da azaltılması istenebilir. Bu ayar genellikle C++[/COLOR] kaynak kodlarında movement veya horse sistemleri ile ilişkilidir.

Neden At Dönüş Hızı Değiştirilmeli?
Özel sunucularda PvP dengesi, kullanıcı deneyimi ve oyun akışı gibi pek çok faktör optimize edilmek istenir. Özellikle hızlı ve akıcı bir at binme sistemi, PvP savaşlarında stratejik avantajlar sağlayabilir. Bu nedenle, geliştiriciler client-side kaynak kodlarında gerekli değişiklikleri yaparak bu davranışı özelleştirebilirler.

Client-Src Üzerinden Uygulama
Client-Src yani istemci tarafında yapılan değişiklikler, doğrudan oyuncu deneyimini etkiler. At dönüş hızı genellikle movement.py veya benzeri dosyalarda tanımlanmış olan turn speed değerleriyle kontrol edilir. Bu değerler genellikle Python tabanlı sistemlerde py root klasöründe bulunur. UIScript dosyalarında da bu ayarlarla ilgili yapılar olabilir.

Örnek olarak, turn_speed adlı değişkenin bulunduğu dosyada bu değeri değiştirmek yeterlidir. Varsayılan değer genellikle 1.0 civarındadır. Bu değeri örneğin 1.5 yaparak dönüş hızını artırabilirsiniz. Ancak bu değişikliği yaparken hem client hem de server tarafında uyumlu hareket etmeniz önerilir. Aksi takdirde desync gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Güvenlik ve Performans
Her source edit işleminde olduğu gibi, bu değişikliklerin compile işlemi sonrası test edilmesi önemlidir. Özellikle auth ve game server senkronizasyonu bozulmamalıdır. Martysama gibi deneyimli geliştiricilerin forumlarda paylaştığı örneklerden faydalanmak da iyi bir alışkanlıktır.

Sonuç
Client-Src üzerinden at dönüş hızı değiştirimi, Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini artırmak adına yapılabilecek küçük ama etkili değişikliklerden biridir. C++ ve Python tabanlı sistemlerde doğru dosyalar üzerinde yapılan bu ayarlamalar, PvP performansını ve oyuncu memnuniyetini artırabilir. Unutmayın, her değişiklikte backup almayı ihmal etmeyin.

Kaynak Kodu Paylaşımı ve Geliştirme
Metin2 özel sunucuları geliştiren herkes için source edit yapabilmek büyük bir esneklik sağlar. Game core, db core ve channel sistemlerinde yapılan değişiklikler, sunucunuzun farklılaşmasını sağlar. Metin2Lobby.com olarak bu tür gelişmiş C++ ve Python sistemleriyle ilgili güncel bilgileri sizler için derliyoruz.

Changing Horse Turn Speed with Metin2 Client-Src

In Metin2 private servers, many developers prefer making client-side modifications to enhance the gameplay experience. One such modification is adjusting the horse turn speed. Modifying this setting can improve control and fluidity for players while riding horses. In this article, we will explain how to change horse turn speed through Client-Src in detail.

What Is Horse Turn Speed?
When your character rides a horse in Metin2, the turning speed of the horse operates based on a fixed value defined by default. This value is determined by the game core. However, in some private servers, increasing or decreasing this value might be desired. This setting is generally related to movement or horse systems within C++ source code.

Why Should Horse Turn Speed Be Changed?
In private servers, many factors such as PvP balance, user experience, and game flow are optimized. Especially, a fast and smooth horse-riding system can provide strategic advantages during PvP battles. Therefore, developers can customize this behavior by making necessary changes in client-side source codes.

Implementation via Client-Src
Changes made on Client-Src directly affect player experience. Horse turn speed is usually controlled by turn speed values defined in files like movement.py. These settings are typically located inside the py root folder in Python-based systems. There may also be structures related to these settings in UIScript files.

As an example, changing the variable named turn_speed in the relevant file is sufficient. The default value is usually around 1.0. By changing this value to 1.5, you can increase the turn speed. However, ensure that both client and server sides remain synchronized after making this change; otherwise, issues like desync may occur.

Security and Performance
As with every source edit process, testing the modifications after compile is essential. Make sure not to disrupt synchronization between auth and game server. It's also beneficial to refer to examples shared by experienced developers like Martysama on forums.

Conclusion
Modifying horse turn speed via Client-Src is one of the small but impactful changes that can enhance the user experience in Metin2 private servers. Adjustments made on the correct files within C++ and Python based systems can boost PvP performance and player satisfaction. Remember to always take backups before making any changes.

Source Code Sharing and Development
For everyone developing Metin2 private servers, being able to perform source edits provides great flexibility. Modifications made to game core, db core, and channel systems help differentiate your server. At Metin2Lobby.com, we gather up-to-date information regarding advanced C++ and Python systems like these for you.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)