Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere oyun içine nasıl saat eklerim onu anlatıcam
Yapmanız gereken videoda anlatıldı
Sadece Kodları veriyorum.
Video Anlatım
Yapmanız gereken videoda anlatıldı
Sadece Kodları veriyorum.
Video Anlatım
Kodları İndirmek İçin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Virüs Total İçin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
CorpusTR Farkı İle Oyun İçi Saat Ekleme | Video Anlatım VAR |
Metin2 oyuncuları arasında popülerlik kazanan CorpusTR paketi, özellikle özel sunucuların tercih ettiği bir client paketidir. Bu paket, standart Metin2 client'ına kıyasla daha fazla özelleştirme imkanı sunar ve oyuncuların oyun deneyimini kişiselleştirmesine yardımcı olur. Bu rehberde, CorpusTR paketi kullanarak oyun içine gerçek zamanlı saat eklemenin adım adım nasıl yapılacağını anlatacağız. Ayrıca bu işlemi görsel olarak takip edebilmeniz için websitemiz üzerinden hazırladığımız detaylı video anlatımı da paylaşacağız.
Önemli Uyarı: Bu işlemi yapmadan önce oyun dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın. Yanlış bir değişiklik, client'ınızın çalışmamasına veya hatalı çalışmasına neden olabilir. CorpusTR paketi genellikle Metin2Lobby.com gibi güvenilir platformlardan indirilmelidir. Paketi açmak için WinRAR veya 7-Zip gibi araçlar kullanılabilir.
Adım 1: Gerekli Dosyaları Bulma
CorpusTR paketini başarıyla kurduktan sonra, oyun klasörünüze gidin. Genellikle data veya locale gibi klasörler içinde yer alan interface klasörüne erişmeniz gerekir. Bu klasör, oyunun arayüzünü oluşturan dosyaları barındırır. Saat ekranını değiştirmek için ui_time.py veya benzeri bir Python dosyasını düzenlemeniz gerekecektir. Bazı CorpusTR sürümlerinde bu dosya doğrudan root dizinde de yer alabilir.
Adım 2: Dosyayı Düzenleme[/BR]Bulduğunuz ui_time.py dosyasını bir metin editörüyle (örneğin Notepad++ veya Sublime Text) açın. Dosyada saat bileşeninin nasıl çizildiğini ve konumunu belirleyen kodları arayın. Genellikle self.wndTime veya self.timeBoard gibi değişkenlerle karşılaşırsınız. Bu bileşenin pozisyonunu değiştirmek için SetPosition fonksiyonunu, boyutunu değiştirmek için ise SetSize fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Örneğin:
# Örnek kod parçası:
self.wndTime = ui.TextLine()
self.wndTime.SetParent(self.timeBoard)
self.wndTime.SetPosition(100, 50) # X ve Y koordinatlarını ayarlayın
self.wndTime.SetSize(200, 30) # Genişlik ve yüksekliği ayarlayın
Ayrıca saatin görünümünü değiştirmek isterseniz, SetFontName, SetFontColor ve SetOutline gibi fonksiyonları kullanarak yazı tipi, rengi ve stilini özelleştirebilirsiniz. Renk kodları için red, green veya #0000cc gibi değerler kullanabilirsiniz.
Adım 3: Değişiklikleri Kaydetme ve Test Etme[/BR]Tüm değişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı kaydedin. Ardından Metin2 client'ınızı başlatın ve saatin beklediğiniz gibi göründüğünden emin olun. Eğer saat eksikse veya hatalı görünüyorsa, dosyayı tekrar kontrol edin ve yaptığınız değişiklikleri gözden geçirin. Bazen diğer arayüz öğeleriyle çakışma yaşanabilir; bu durumda pozisyonları düzeltmek gerekir.
Video Anlatım ve Ekstra Kaynaklar
Bu süreci adım adım görsel olarak takip etmek isterseniz, Metin2Lobby.com üzerinden hazırladığımız video anlatımı izlemenizi öneririz. Videoda CorpusTR paketinin nasıl açılacağı, hangi dosyaların düzenlenmesi gerektiği ve yaygın hataların nasıl düzeltileceği detaylı olarak anlatılmaktadır. Ayrıca sitemizde Metin2 client edit, Metin2 pack extract ve Metin2 client fix gibi konularda da birçok rehber bulacaksınız.
Sonuç olarak, CorpusTR paketi ile oyun içi saati özelleştirmek oldukça kolaydır ve oyun deneyiminizi büyük ölçüde zenginleştirebilir. Bu rehberi takip ederek kendi tarzınıza uygun bir saat arayüzü oluşturabilirsiniz. Sorun yaşarsanız, Metin2Lobby.com topluluğundan yardım alabilirsiniz.
Adding In-Game Clock with CorpusTR Difference | Video Tutorial INCLUDED |
The CorpusTR package, which has gained popularity among Metin2 players, is a client pack preferred especially by private servers. Compared to the standard Metin2 client, this package offers more customization options and helps players personalize their gaming experience. In this guide, we will explain step by step how to add a real-time clock to the game using the CorpusTR package. We will also share a detailed video tutorial that you can follow visually, available on our website .[/BR][/BR]
Important Warning: Before performing this operation, be sure to back up your game files. An incorrect modification may cause your client to stop working or function incorrectly. The CorpusTR package should generally be downloaded from trusted platforms such as [URL=https://metin2lobby.com/]Metin2Lobby.com. To extract the package, you can use tools like WinRAR or 7-Zip.[/BR][/BR]
Step 1: Locating the Required Files[/BR]After successfully installing the CorpusTR package, navigate to your game folder. You will need to access the interface folder, usually located within directories like data or locale. This folder contains the files that make up the game's user interface. To modify the clock display, you will need to edit a Python file such as ui_time.py. In some CorpusTR versions, this file may also be located directly in the root directory.
Step 2: Editing the File[/BR]Open the ui_time.py file you found using a text editor (e.g., Notepad++ or Sublime Text). Look for the code that defines how the clock component is drawn and positioned. You will typically encounter variables like self.wndTime or self.timeBoard. To change the component's position, use the SetPosition function; to adjust its size, use the SetSize function. For example:
# Example code snippet:
self.wndTime = ui.TextLine()
self.wndTime.SetParent(self.timeBoard)
self.wndTime.SetPosition(100, 50) # Adjust X and Y coordinates
self.wndTime.SetSize(200, 30) # Adjust width and height
Additionally, if you want to change the clock's appearance, you can customize the font, color, and style using functions like SetFontName, SetFontColor, and SetOutline. You can use values like red, green, or #0000cc for color codes.
Step 3: Saving Changes and Testing[/BR]After making all your changes, save the file. Then launch your Metin2 client and ensure the clock appears as expected. If the clock is missing or appears incorrectly, recheck the file and review the modifications you made. Sometimes conflicts with other UI elements may occur; in such cases, adjusting the positions is necessary.
Video Tutorial and Additional Resources[/BR]If you'd like to follow this process visually step by step, we recommend watching our video tutorial prepared on Metin2Lobby.com. The video details how to open the CorpusTR package, which files need editing, and how to fix common errors. You'll also find numerous guides on topics such as Metin2 client edit, Metin2 pack extract, and Metin2 client fix on our site.
In conclusion, customizing the in-game clock with the CorpusTR package is quite easy and can greatly enhance your gaming experience. By following this guide, you can create a clock interface tailored to your own style. If you encounter any issues, you can seek help from the Metin2Lobby.com community.