FreeBSD 9.1 Metin2 Kurulum Oyuna Giriş (Videolu)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 232

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhabalar arkadaşlar TurkMMO Formu büyüyen ve gelişen bir forum bende FilesEditörü olan arkadaşlarımızın parası olmayabiliyor veya kendimizin denemek istediği herhangi birşey olabiliyor ve makineyi alıcak gücümüz olamıyor bende "LOCAL"Host üzerine Kurma olarak anlattım FreeBSD 9.2/10 birebir aynıdır.
Umarım konu Sabitlik görür çünkü orjinali v.b veya günceli bulunmamaktadır.

Not ; İşlemi yapamayan olursa skype v.b yerden bana ulaşabilirler.

lv26YB.png

nLV3P5.png

L17WPa.png

7MErmP.png

gZzJlZ.png

orPRQ7.png

Vv51pP.png

vndvzp.png

L17WPb.png

7MErma.png

928PXr.png

ML53Y2.png

XL7rWj.png

bJAd80.png

dkzAjr.png

A5Qd2r.png

JnryLj.png

zrv7R9.png

yL8rd7.png

W1AL2N.png

RoLlya.png

kn3yZr.png

a2JbPB.png

Yr273j.png

D4V0ol.png

jVPGzj.png

BDm5oD.png

orPRn7.png

@anksoft 'ta teşekkür ediyorum
Devamı ve Gerekli İşlemi Video aracılığı ile anlatım.
Lütfen 720HD Olarak izleyiniz.

<font size="6">

Not ; 2 Gün sonra Mysql 5.5 Kurulumunu koyucam bilginiz olsun.

FreeBSD 9.1 Metin2 Kurulumu ve Oyuna Giriş Rehberi (Videolu)

Metin2, özellikle Asya merkezli bir MMORPG oyunudur ve son yıllarda hem sunucular hem de istemciler açısından farklı platformlarda desteklenmeye devam etmektedir. Bu rehberde, FreeBSD 9.1 işletim sistemi üzerinde Metin2 sunucusunun nasıl kurulacağı, yapılandırılacağı ve oyuna girişin nasıl yapılacağı adım adım anlatılmaktadır. Bu rehber, özellikle Metin2 FreeBSD sunucuları oluşturma konusunda tecrübesi olmayan geliştiriciler ve oyun severler için oldukça faydalı olacaktır.

FreeBSD 9.1 Sürümü Nedir ve Neden Kullanılır?

FreeBSD, UNIX tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Güvenilirliği, kararlılığı ve yüksek performansı ile bilinir. Özellikle Metin2 FreeBSD sunucularında tercih edilir çünkü güçlü ağ desteği ve kernel düzeyindeki optimizasyonlar sayesinde yüksek trafikli oyun sunucularına idealdir. FreeBSD 9.1 sürümü, oyun sunucuları için gerekli olan bazı eski derleyici ve kütüphane sürümlerini desteklemesi açısından hâlâ tercih edilmektedir.

Önemli Uyarı: Bu rehber sadece bilgi amaçlıdır. Sunucu kurulumları sırasında karşılaşılan teknik sorunlar kullanıcı sorumluluğundadır.

Gereksinimler

Aşağıdaki bileşenlerin sisteminizde mevcut olması gerekir:
- FreeBSD 9.1 x64 Sistemi
- Root erişimi
- Git, GCC, Boost, MySQL, Python gibi geliştirme araçları
- Metin2 sunucu kaynak kodları

Adım Adım Kurulum

1. Gerekli Paketlerin Kurulması

Öncelikle sisteminizi güncelleyin:
Kod:
[B]pkg update && pkg upgrade[/B]

Ardından gerekli derleme araçlarını yükleyin:
Kod:
[B]pkg install gcc git mysql56-server boost-libs-1.55.0_3 python27[/B]

2. MySQL Veritabanının Yapılandırılması

MySQL servisini başlatın ve root şifresini belirleyin:
Kod:
[B]service mysql-server start[BR][/BR]mysql_secure_installation[/B]

3. Metin2 Sunucu Kaynak Kodlarını İndirme

GitHub üzerinden veya özel bir kaynaktan Metin2 sunucu dosyalarını alın:
Kod:
[B]git clone https://github.com/user/metin2server.git /home/metin2/server[/B]

4. Kaynak Kodların Derlenmesi

GCC derleyicisi ile sunucu dosyalarını derleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir:
Kod:
[B]cd /home/metin2/server/src[BR][/BR]make clean && make all[/B]

5. Yapılandırma Dosyalarını Ayarlama

conf dizini altında bulunan auth, game ve db ayarlarını doğru şekilde yapılandırın. IP adresleri, veritabanı bilgileri ve şifreler dikkatlice girilmelidir.

6. Sunucuyu Başlatma

Derleme tamamlandıktan sonra aşağıdaki komutlarla sunucu bileşenlerini başlatın:
Kod:
[B]/home/metin2/server/bin/auth_server &[/B][BR][/BR][CODE][B]/home/metin2/server/bin/game_server &[/B]

Oyuna Giriş Nasıl Yapılır?

Sunucu başarıyla başlatıldıktan sonra, Metin2 istemcisini çalıştırın. clientinfo.lua dosyasında IP ve port bilgilerini doğru şekilde girin. Artık oyuna giriş yapabilirsiniz.

Video Anlatım

Bu rehberin video anlatımı için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz:

Sonuç

FreeBSD 9.1 üzerinde Metin2 sunucusu kurmak, biraz teknik bilgi gerektirse de, doğru adımlarla kolayca gerçekleştirilebilir. Bu rehber sayesinde hem sunucu hem de istemci tarafında gerekli yapılandırmaları gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla Metin2 FreeBSD kaynağı için Metin2Lobby sitesini takip edin.

FreeBSD 9.1 Metin2 Installation and Getting into the Game Guide (With Video)

Metin2 is an MMORPG game with an Asian origin that has been supported on various platforms for both servers and clients in recent years. This guide explains step by step how to set up a Metin2 server on FreeBSD 9.1 operating system, configure it, and get into the game. This guide will be highly beneficial especially for developers and gamers unfamiliar with setting up Metin2 FreeBSD servers.

What is FreeBSD 9.1 and Why is it Used?

FreeBSD is an open-source UNIX-based operating system known for its reliability, stability, and high performance. It is often preferred for Metin2 FreeBSD servers because of its strong network support and kernel-level optimizations, making it ideal for high-traffic game servers. FreeBSD 9.1 is still preferred because it supports some older compiler and library versions required by game servers.

Important Notice: This guide is for informational purposes only. Any technical issues encountered during server setup are the user's responsibility.

Requirements

The following components must be available on your system:
- FreeBSD 9.1 x64 System
- Root access
- Development tools like Git, GCC, Boost, MySQL, Python
- Metin2 server source code

Step-by-Step Installation

1. Installing Required Packages

Firstly, update your system:
Kod:
[B]pkg update && pkg upgrade[/B]

Then install necessary build tools:
Kod:
[B]pkg install gcc git mysql56-server boost-libs-1.55.0_3 python27[/B]

2. Configuring the MySQL Database

Start the MySQL service and set the root password:
Kod:
[B]service mysql-server start[BR][/BR]mysql_secure_installation[/B]

3. Downloading Metin2 Server Source Code

Obtain the Metin2 server files from GitHub or another private source:
Kod:
[B]git clone https://github.com/user/metin2server.git /home/metin2/server[/B]

4. Compiling the Source Code

Compile the server files using the GCC compiler. This process may take several minutes:
Kod:
[B]cd /home/metin2/server/src[BR][/BR]make clean && make all[/B]

5. Setting Up Configuration Files

Configure the auth, game, and db settings found under the conf directory. IP addresses, database information, and passwords must be entered carefully.

6. Starting the Server

After compilation completes, start the server components with the following commands:
Kod:
[B]/home/metin2/server/bin/auth_server &[/B][BR][/BR][CODE][B]/home/metin2/server/bin/game_server &[/B]

How to Get Into the Game?

Once the server starts successfully, run the Metin2 client. Enter the correct IP and port information in the clientinfo.lua file. You can now enter the game.

Video Tutorial

You can follow the video tutorial for this guide at the link below:

Conclusion

Installing a Metin2 server on FreeBSD 9.1 may require some technical knowledge but can be easily accomplished with the right steps. With this guide, you can perform the necessary configurations on both the server and client sides. For more Metin2 FreeBSD resources, follow Metin2Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)