Selamın Aleyküm;
Bu sistemi 1 ay önce yabancı bir filesten sökmüştüm arşivde durmasın paylaşayım dedim
Şuan Kanıt atamıyorum ama çalışıyor denedim..
Bu arada 15 model saç seçeneği vardır.
Önizleme
<a href="
Bu sistemi 1 ay önce yabancı bir filesten sökmüştüm arşivde durmasın paylaşayım dedim
Şuan Kanıt atamıyorum ama çalışıyor denedim..
Bu arada 15 model saç seçeneği vardır.
Önizleme
<a href="
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
" class="link link--external" target="_blank" rel="nofollow ugc noopener" data-proxy-href="/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FmJv878.gif&hash=5973e62dd8a132cfa5c069f5919887c4">
Giriş yap veya üye ol.
</a>
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla geliştirilen bazı sistemler arasında login ekranında saç şekli seçme özelliği de önemli bir yere sahiptir. Bu özellik, oyuncuların karakterlerini daha özelleştirilebilir hale getirerek giriş anında daha kişisel bir dokunuş sunar. Bu yazıda, C++ ve Python tabanlı sistemlerde nasıl bir saç şekli seçme sistemi entegre edilebileceği detaylıca ele alınacaktır.
Öncelikle, Metin2 özel sunucu mimarisi genellikle iki ana bileşenden oluşur: Client (istemci) ve Server (sunucu). Saç şekli seçimi gibi bir sistemde hem client tarafında hem de server tarafında değişiklikler yapılması gerekir. Client tarafında genellikle uiscript dosyaları ile GUI arayüzü ayarlanır. Python kullanılarak geliştirilen arayüzlerde, oyuncunun seçimine göre farklı değerler sunucuya gönderilir. Bu değerler genellikle karakter yaratma veya karakter düzenleme aşamasında kullanılır.
Server tarafında ise game server üzerinde çalışan C++ tabanlı kaynak kodlar, bu bilgiyi alarak veritabanında saklar veya doğrudan karakterin görünümünü günceller. Bu süreçte DB Core ve Game Core yapıları büyük önem taşır. Saç modeli gibi grafiksel verilerin doğru şekilde tanımlanması ve istemciye aktarılması gerekir.
Login ekranında bu seçeneğin görünmesi için, öncelikle character selection screen kısmında bir buton veya pencere açılarak oyuncuya seçenek sunulmalıdır. Bu pencere genellikle Python GUI ile oluşturulur. Pencerenin açılması ve saç tiplerinin listelenmesi sırasında, mevcut karakterin ID'si ve hangi modda olduğu (örneğin karakter oluşturma ya da düzenleme) dikkate alınmalıdır.
Seçilen saç modeli, Py Root üzerinden auth server veya doğrudan game server ile haberleşerek veritabanına yazılır. Bu işlem sırasında güvenlik önlemleri alınmalı, çünkü herhangi bir kullanıcı rastgele bir model ID'si göndererek hata veya exploit yaratabilir. Bu nedenle, gönderilen ID'nin sunucu tarafından kontrol edilmesi büyük önem taşır.
Saç modeli verileri genellikle client src içindeki texture ve hair_data.xml gibi dosyalarda tanımlanır. Bu dosyaların doğru şekilde paketlenip (pack) sunucuyla uyumlu hale getirilmesi gerekir. Ayrıca, farklı saç stilleri için farklı animasyon ve mesh verileri de tanımlanabilir. Bu veriler martysama gibi Metin2 geliştirme platformlarından alınarak özelleştirilebilir.
Sonuç olarak, login ekranında saç şekli seçme sistemi, Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini ciddi anlamda artırabilecek küçük ama etkili bir özelliktir. Hem C++ hem de Python bilgisi gerektiren bu sistem, doğru yapılandırıldığında hem estetik hem de teknik olarak güçlü bir yapı sunar. Bu tür sistemlerin geliştirilmesi, Metin2Dev ve benzeri platformlarda aktif olan geliştiriciler için değerli bir beceri alanıdır.
Among the features developed to enhance the user experience on Metin2 private servers, the ability to select a hair style on the login screen holds significant importance. This feature allows players to customize their characters more, providing a personal touch right at the start. In this article, we will discuss in detail how a hair style selection system can be integrated into C++ and Python-based systems.
Firstly, the architecture of Metin2 private servers generally consists of two main components: Client and Server. For a feature like hair style selection, modifications are required on both the client and server sides. On the client side, the GUI interface is typically adjusted using uiscript files. In interfaces developed with Python, different values are sent to the server based on the player's choice. These values are usually used during character creation or editing stages.
On the server side, the C++-based source codes running on the game server receive this information and store it in the database or directly update the character's appearance. During this process, DB Core and Game Core structures are very important. Graphical data such as hair models must be correctly defined and transferred to the client.
To display this option on the login screen, a button or window should be added to the character selection screen to provide options for the player. This window is generally created using Python GUI. When opening the window and listing hair types, the current character's ID and mode (e.g., character creation or editing) should be taken into account.
The selected hair model is written to the database via Py Root, communicating with the auth server or directly with the game server. During this process, security measures must be taken, as any user could potentially send a random model ID to cause errors or exploits. Therefore, it is crucial that the server validates the sent ID.
Hair model data is usually defined in files like texture and hair_data.xml within the client src. These files must be properly packaged (pack) to ensure compatibility with the server. Additionally, different animation and mesh data can be defined for various hair styles. These resources can be customized using platforms like martysama which are popular in the Metin2 development scene.
In conclusion, a hair style selection system on the login screen is a small yet impactful feature that significantly enhances user experience on Metin2 private servers. Requiring knowledge in both C++ and Python, this system provides both aesthetic and technical strength when configured correctly. Developing such systems is a valuable skill area for developers active on platforms like Metin2Dev.