[Official] %d (Yang, Gold, Won) Harcadın veya Kazandın Eklentisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 35

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Bir Arkadaşımız Bunu Command'lı Yapmıştı. Şimdi Detaylara Girelim.

PointChange Fonksiyonun En Altına Geldiğinizde Göreceksiniz ki

161357_66b36b7e0296a41dd5361455034d747f.png

Bu Paket Başlığı ve Elemanları Client Tarafına Gidiyor. Command Kullanmakta Zaten Başlı Başına Bir Paket. Böylelikle Aynı Anda 2 Paket Client'e Gönderilmiş Olur.

1: POINT_GOLD = Paketi
2: %d Yang Harcadın. = Commandı

Şimdi Gelelim İşin Aslına. Bunu Sadece LC_TEXT ile'de Yapabilirsiniz.

if (amount < 0 ) LC_TEXT

Ben Şu Şekilde Kullanmayı Tercih Ettim. Tabii Siz Nasıl Kullanmak İsterseniz.

Öncelikle PointChange Fonksiyonunda

161359_3c08d0d5d0cddcb3ff16c8ad75c137e7.png

Gördüğünüz Üzere bAmount İsminde Bir bool tipinde bir Argümanımız Var.

Peki Bu Argüman Ne İşe Yarıyor?;

161361_470db3606d165cf0e5754dee757f72fa.png

Gördüğünüz Üzere Eğer PointChange Kullanıldığında ve Argümanları Girilirken 3.cü Argümana false Girilirse ise Client Tarafına Amount 0 Olarak Gönderilecektir.
Eğer true olarak Kullanırsak Client Tarafına Amount Değeri Kadar Gidecektir.(Örn: 100, 500, 1k vb.)

Tamam Buraya Kadar Herşeyi Öğrendik.

Şimdi Ben Satıcıdan Herhangi Bir Nesne Satın Aldığımda Benden Bir Ücret Kesiliyor. Bu Ücreti PointChange İle Kesiyoruz.

Hadi Shop.cpp'ye Gelelim ve Oradan Buy Fonksiyonu İçerisine Girelim.

161363_37147f5ce3f6d36d9171294bbb998e8e.png

Gördüğünüz Üzere Burada Bir Koşul Oluşturdum. Eğer Koşul Oluşturmasaydım Her İhtimal'de Ben Sadece Yang Karşılığında Bir Nesne Satın Almış Olsaydım Cheque'nin PointChange'side Çalışacaktı. Böylelikte Client'e PointChange TYPE'si Olarak Hem GOLD ve Hem de CHEQUE Gidecekti. Bana Bu Oyunumda

-99 Yang Harcadın.
0 Won Harcadın.

Yazısını Verecekti.

Ayrıca Bakınız:

161365_5dd3b26aeae4ca52b70525fff57b5bc6.png

Yukarıda 3. Argümanımız Hakkında Yani bAmount İçin Bilgiler Vermiştim. bAmount Bizim 3.cü Argümanımızdı. Burada True Olarak Kullandık ve Client'e Miktarı Direk İlettik.
Bunu Dilediğiniz Sistemlerde Gaya Won Yang Ticaret Satıcı veya Herhangi Bir Sistemin İçerisinde Geçen Karakterden - Miktar'da Para Çeken ve Ekleyen Sistemlerde Kullanabilirsiniz.

Haydi Şimdi ClientSource /PhaseGame.cpp'ye Gidelim.

161367_aa72bb30d9c0711672b69a03ff01f13c.png

Bunun İçine Geldik ve Biraz Alta İndiğinizde

161369_3aba49ac5eaebfc33ee1d678fe271461.png

Bunların İçinde Bir Koşul Vardı ve Ben Bu Koşulu Kaldırdım Çünkü Sadece Büyükse Vardı Fakat Bundan Sonra Küçük Değer'de Gelecek Buraya.

Şimdi Burada Ne Demek İstiyor. ClientSource = Packet.h = POINT_GOLD Sabit Sayımız(Örn: 150)
Eşit İse GameSource'den Gelen PointChangenin İlk Argümanındaki Sayıya.

PyCallClassMemberFunc ile Çokta Önemli Değil Burası Kısacası Pyhton Tarafına OnPickMoney İşlev İsmini Gönderiyoruz Argüman İle Birlikte.

Bu Argüman İse GameSource'deki PointChange'nin 2.ci Argümanından Gelen Miktar/Değer/Sayı

Şimdi Root/Game.py Gelelim.

161371_9cd0544a02fbc5469584d22d498dbc34.png

Şimdi PointChange'den Sadece + Miktar Gelmiyor - Miktar da Gelecek Artık. Bundan Dolayı Burada Bir Koşul daha Oluşturdum. Koşulu Dilerseniz Temelde de Yapabilirsiniz.

Locale_Game.txt Eklentisi:

161373_06f422be7bd3abb2a63c42d6f5943c9e.png

[Official] %d (Yang, Gold, Won) Harcadın veya Kazandın Eklentisi

Metin2 Lobby olarak, Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve oyuncuları için sürekli yenilikler sunuyoruz. Bu doğrultuda, C++ tabanlı sistem ve Python GUI ile geliştirilen %d (Yang, Gold, Won) Harcadın veya Kazandın Eklentisi, sunucularınızda para akışını daha şeffaf ve kullanıcı dostu hale getirmek için tasarlandı.

Eklentinin Temel Özellikleri:
Bu eklenti sayesinde oyuncular, belirli bir süre zarfında ne kadar Yang, Gold veya Won harcadıklarını ya da kazandıklarını anlık olarak görebilirler. Bu özellik, hem oyuncu sadakatini artırmakta hem de sunucu sahipleri için ekonomik analiz yapabilmelerini sağlar.

Kurulum ve Entegrasyon:
Eklenti, game server tarafında C++ kaynak kod düzenlemeleriyle entegre edilir. Oyun içi arayüz kısmında ise Python GUI tabanlı bir pencere aracılığıyla kullanıcıya sunulur. Martysama tarafından geliştirilen uiscript yapısı sayesinde kolayca özelleştirilebilir ve mevcut sistemlere entegre edilebilir.

Neden Bu Eklenti?
Metin2 özel sunucularında PvP sistemlerinin gelişmesiyle birlikte, ekonomi kontrolü büyük önem taşımaktadır. Bu eklenti sayesinde, oyuncuların harcama ve kazanç verileri anlık olarak takip edilebilir. Bu da sunucu yöneticilerinin DB üzerinde daha fazla analiz yapabilmesine olanak tanır.

Geliştirici Desteği:
Metin2Lobby olarak, tüm eklentilerimizde olduğu gibi bu eklenti için de eksiksiz development desteği sunuyoruz. Source edit, compile ve client src üzerinde yapılacak değişikliklerle ilgili profesyonel destek hizmetimiz mevcuttur.

Sonuç:
%d (Yang, Gold, Won) Harcadın veya Kazandın Eklentisi, hem Metin2 özel sunucu sahipleri hem de oyuncular için değerli bir araçtır. Oyun içi ekonomiyi daha şeffaf hale getirerek, PvP sistemlerinin daha adil ve sürdürülebilir olmasını sağlar. PyRoot ve Pack yapıları ile kolayca entegre edilebilir. GameCore ve DbCore ile uyumlu çalışmaktadır.

[Official] %d (Yang, Gold, Won) Spent or Earned Addon

At Metin2 Lobby, we continuously provide innovations for Metin2 private server developers and players. In this direction, the %d (Yang, Gold, Won) Spent or Earned Addon, developed with C++ based system and Python GUI, has been designed to make money flow more transparent and user-friendly on your servers.

Key Features of the Addon:
With this addon, players can instantly see how much Yang, Gold, or Won they have spent or earned during a certain period. This feature increases player loyalty while also enabling server owners to perform economic analysis.

Installation and Integration:
The addon integrates into the game server via C++ source code modifications. The in-game UI is presented to the user through a Python GUI-based window. Thanks to the uiscript structure developed by Martysama, it can be easily customized and integrated into existing systems.

Why This Addon?
With the advancement of PvP systems in Metin2 private servers, economy control becomes highly important. With this addon, player spending and earning data can be tracked in real-time. This allows server administrators to conduct more detailed analysis on the DB.

Developer Support:
As Metin2Lobby, just like all our other addons, we offer full development support for this addon. Our professional support services are available for changes on source edit, compile, and client src.

Conclusion:
%d (Yang, Gold, Won) Spent or Earned Addon is a valuable tool for both Metin2 private server owners and players. By making in-game economy more transparent, it ensures PvP systems become fairer and more sustainable. It can be easily integrated with PyRoot and Pack structures. Compatible with GameCore and DbCore.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)