İlk olarak Alıntı Değildir Anlatım Bana Aittir.
Size vereceğim dosyada anlatım bana filesler destin arkadaşımıza aiittir.
İlk olark rarın şifresi;
terto112
Lütfen anlatımı sonuna kadar izleyip öyle yapın!
Download (İçinde video ve
1 Rep Vermeniz Yeterlidir!
Size vereceğim dosyada anlatım bana filesler destin arkadaşımıza aiittir.
İlk olark rarın şifresi;
terto112
Lütfen anlatımı sonuna kadar izleyip öyle yapın!
Download (İçinde video ve
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
bulunmaktadır,20mb);
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
1 Rep Vermeniz Yeterlidir!
Pack Dosyasındaki Tüm Eix ve Epkleri Açıp Düzenleme Videolu Rehber
Metin2 oyununda client tarafında yapılan düzenlemeler, hem görsel hem de işlevsel olarak oyun deneyimini ciddi anlamda etkiler. Özellikle özel serverlar üzerinde çalışan oyuncuların ya da geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu özelleştirme işlemleri, genellikle pack dosyalarının açılıp içindeki eix ve epk dosyalarının düzenlenmesiyle sağlanır. Bu rehberde, pack dosyasındaki tüm eix ve epk dosyalarını nasıl açacağınızı, düzenleyeceğinizi ve bunu videolu olarak nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım anlatacağız.
EIX ve EPK Nedir?
Metin2 client dosyaları genellikle .eix ve .epk uzantılı paket dosyaları halinde gelir. Bu dosyalar, oyunun grafiklerini, seslerini, efektlerini ve diğer kaynaklarını barındıran sıkıştırılmış yapılardır. EIX dosyaları genellikle grafik ve model dosyalarını içerirken, EPK dosyaları ses, efekt ve diğer veri türlerini barındırabilir. Bu dosyalar doğrudan açılamaz; özel araçlarla açılmalı ve düzenlenebilir hale getirilmelidir.
Gerekli Araçlar
Eix ve epk dosyalarını açmak için bazı özel araçlara ihtiyacınız vardır. Bunlardan bazıları:
- Metin2Dev Tools
- EterPack Editor
- PVMExtractor
- M2Editor
Bu araçlar sayesinde pack dosyalarının içindeki yapıya erişim sağlayabilir ve özelleştirme yapabilirsiniz. Özellikle EterPack Editor, en çok tercih edilen araçlardan biridir. Kullanımı kolaydır ve hem açma hem de derleme işlemlerini destekler.
Eix ve Epk Dosyalarını Açma Adımları
1. Araç Kurulumu: Öncelikle yukarıda belirttiğimiz araçlardan birini bilgisayarınıza yükleyin. Örneğin EterPack Editor’u seçtiyseniz, indirdikten sonra kurulum yapın.
2. Pack Dosyasını Seçin: Oyun client’inizin bulunduğu dizinde genellikle 'Client' adlı bir klasör bulunur. Bu klasörün içindeki .eix veya .epk uzantılı dosyaları seçin.
3. Dosyayı Açın: EterPack Editor’ü açın ve dosya menüsünden 'Open' seçeneğini kullanarak açmak istediğiniz eix/epk dosyasını seçin.
4. İçeriği Göz Atın: Açtığınız dosyanın içindeki yapıyı inceleyin. Burada resim, model, efekt gibi farklı dosya türlerini görebilirsiniz.
5. Dosyaları Çıkarın: Değiştirmek istediğiniz dosyaları çıkararak düzenleyebilir veya yeni dosyalar ekleyebilirsiniz.
Videolu Anlatım
Eğer bu işlemleri daha net anlamak istiyorsanız, Metin2Lobby üzerinden sunduğumuz videolu anlatımları takip edebilirsiniz. Burada her adımı detaylı bir şekilde anlatan eğitim videoları bulabilirsiniz. Özellikle yeni başlayanlar için bu videolar oldukça faydalıdır.
Düzenleme ve Yeniden Derleme
Değişikliklerinizi yaptıktan sonra, eix/epk dosyasını tekrar derlemeniz gerekir. EterPack Editor ile düzenlediğiniz dosyaları 'Save As' komutuyla yeniden kaydedebilirsiniz. Bu işlem sonucunda yeni pack dosyası oluşturulmuş olur. Ancak dikkatli olmanız gerekir; hatalı bir düzenleme client’in açılmamasına neden olabilir. Bu yüzden her zaman yedek almayı unutmayın.
Notlar
- Pack dosyalarında yapılan değişiklikler client’in stabilitesini etkileyebilir.
- Her pack dosyası farklı yapıda olabilir, bu yüzden araçların versiyonlarına dikkat edin.
- Metin2 client edit işlemlerinde dikkatli olun, aksi takdirde client çalışmayabilir.
Metin2 client edit konusunda daha fazla bilgi ve kaynak için Metin2Lobby sitesini ziyaret edin.
How to Open and Edit All Eix and Epk Files in Pack File - Video Guide
Modifications on the client side in Metin2 seriously affect the gaming experience both visually and functionally. Customization processes required by players or developers running on private servers are generally achieved by opening pack files and editing their eix and epk files. In this guide, we will explain step by step how to open all eix and epk files within a pack file, edit them, and perform these operations with a video tutorial.
What Are EIX and EPK?
Metin2 client files usually come in the form of compressed package files with extensions like .eix and .epk. These files contain compressed graphics, sounds, effects, and other resources of the game. EIX files typically include graphic and model files, while EPK files can hold audio, effects, and other types of data. These files cannot be opened directly; they must be accessed and made editable through special tools.
Required Tools
To open eix and epk files, you need specific tools. Some of these include:
- Metin2Dev Tools
- EterPack Editor
- PVMExtractor
- M2Editor
With these tools, you can access the structure inside the pack files and make customizations. Especially EterPack Editor is one of the most preferred tools. It is easy to use and supports both extraction and compilation operations.
Steps to Open Eix and Epk Files
1. Install the Tool: First, install one of the tools mentioned above. For example, if you choose EterPack Editor, download and install it.
2. Select Pack File: In the folder where your game client is located, there is usually a folder named 'Client'. Select the .eix or .epk files in this folder.
3. Open the File: Launch EterPack Editor and use the 'Open' option from the file menu to select the eix/epk file you want to open.
4. Browse Content: Examine the structure inside the opened file. Here you can see different file types such as images, models, and effects.
5. Extract Files: You can extract the files you wish to modify, edit them, or add new files.
Video Tutorial
If you wish to understand these steps more clearly, you can follow our video tutorials available on Metin2Lobby. You can find detailed video explanations for each step here. These videos are especially useful for beginners.
Editing and Recompilation
After making your changes, you need to recompile the eix/epk file. With EterPack Editor, you can save the edited files again using the 'Save As' command. As a result of this operation, a new pack file is created. However, you must be careful; incorrect edits might prevent the client from launching. Therefore, always remember to take backups.
Notes
- Modifications in pack files may affect client stability.
- Each pack file may have a different structure, so pay attention to tool versions.
- Be careful during Metin2 client edit processes, otherwise the client might not work properly.
For more information and resources about Metin2 client editing, visit Metin2Lobby.