PHP ve Mysql Türkçe Görsel Eğitim Seti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 89

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
1460315582_-mysql.jpg

PHP ve Mysql Türkçe Görsel Eğitim Seti (82 Video)

Php öğrenmek isteyenler için yararlı olacak, sade anlatımlı ve 82 dersten oluşan görsel eğitim setidir. Çizgi Tagem eğitimidir. Ders içeriğine konu devamından ulaşabilirsiniz. PHP ve Mysql'yi A'dan Z'ye öğrenmek istiyorum diyenler bu eğitim setini mutlaka indirsinler. Sitede vermiş olduğum en kapsamlı setlerden birisi ve öğrenmenizde yarar sağlayacak anlatım biçimi kullanılmış. Türkçe anlatımlıdır bu sayede anlayarak öğrendiklerinizi uygulayabilirsiniz.

Set içeriği:

PHP'ye Genel Bakış

# PHP Nedir?
# Neden PHP?
# Neler Gerekli?

Kurulum ve Konfigürasyon
# Windows için Kurulum
# Linux için Kurulum
# Konfigürasyon

PHP'ye Giriş
# İlk Sayfa - İlk Kod
# HTML İçine Gömme
# Merhaba Dünya
# İşlem Sırası
# Açıklama Satırları

Veri Tiplerini Tanıma
# Değişkenler
# Stringler
# String Fonksiyonları
# Sayılar
# Float Sayılar
# Diziler
# Dizi Fonksiyonları
# Boolean
# Veri Türünü Öğrenme ve Değiştirme
# Sabitler

Kontrol Yapıları - Mantıksal İfadeler
# if Koşulu
# else ve elseif
# Switch

Kontrol Yapıları - Döngüler
# While Döngüsü
# For Döngüsü
# Foreach Döngüsü
# Continue
# Break
# Dizi İşaretçileri

Fonksiyonlar
# Fonksiyonlar
# Fonksiyonları Kullanma
# Fonksiyondan Değer Döndürme
# Globaller
# Fonksiyon için Varsayılan Değer

Hata Ayıklama
# Sorun Giderme ve Hata Ayıklama

Web Sayfalarını Oluşturma
# Linkler
# Link Değerlerini GET ile Alma
# Urlencode ve Urldecode
# Formlar
# Htmlencode
# Çerezler
# Session
# Başlıklar ve Sayfa Yönlendirme
# include ve require Fonksiyonları

MySQL Temelleri
# MySQL'e Giriş
# SELECT
# INSERT
# UPDATE
# DELETE
# PhpMyAdmin
# PHP ve MySQL Bağlantısı

İçerik Yönetim Sistemi Yapısı
# Planlama
# CMS için Veritabanı Oluşturma
# İlişkisel Veritabanı
# Çalışma Alanını Ayarlama
# Yönetim Sayfası
# İçerik Sayfası
# Veritabanı Kullanma ve Menü Oluşturma
# Menü Alt Öğelerini Oluşturma
# Fonksiyon Oluşturma
# Menü Bağlantılarını Oluşturma
# Menüden Gelen Veriyi İşleme
# Menüyü Düzenleme

CRUD Uygulamaları
# ID'ye Göre Konu Bulma
# ID'ye Göre Sayfa Bulma
# Menüye Öğe Ekleme
# Yeni Konu Eklemek için Form Oluşturma
# Konu Kaydetme Sayfasını Oluşturma
# SQL Injection
# Form Doğrulama
# Konu Düzenle Sayfasının Oluşturulması
# Konu Bilgilerini Form Nesnelerine Atama
# Update Sorgusu Oluşturma
# Update Sorgusunu Kontrol Etme
# Konu Silme
# Sayfalar Üzerinde CRUD İşlemleri

Genel Alan Oluşturma
# CMS Yapısı
# Index.php Sayfasını Oluşturma
# Konu ve Sayfaların Görüntülenmesi

Sayfa Erişim Düzenleme
# Yönetici Ekleme
# Yönetici Girişi

pzkoic7.png

PHP ve MySQL ile Metin2 Veritabanı Yönetimi: Görsel Eğitim Seti

Metin2 sunucularında veritabanı yönetimi, oyunun stabilitesi ve performansı için kritik öneme sahiptir. Bu eğitim seti sayesinde, hem temel PHP hem de MySQL bilgilerinizi geliştirerek Metin2 veritabanı işlemlerini görsel destekli öğrenme fırsatı elde edeceksiniz. Eğitim setimiz özellikle Metin2 geliştiricileri için özel olarak hazırlanmıştır.

PHP Nedir ve Neden Kullanılır?
PHP, sunucu tarafında çalışan, dinamik web sayfaları oluşturmak için kullanılan popüler bir programlama dilidir. Özellikle Metin2 sunucularında admin panelleri, oyuncu istatistikleri, market sistemleri gibi alanlarda yaygınca kullanılır. PHP ile MySQL veritabanına bağlanarak, veri okuma, yazma, silme ve güncelleme gibi işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

MySQL ile Metin2 Veritabanı Yapısı
Metin2 oyun sunucularında veriler genellikle MySQL ya da MariaDB gibi ilişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde tutulur. Ana tablolar arasında player, account, item, guild, log, shop, quest ve daha fazlası yer alır. Örneğin, player table oyuncu karakter bilgilerini, item table ise envanterdeki eşyalarla ilgili verileri içerir. Item vnum ve mob vnum gibi tanımlayıcılar, eşya ve canavarları doğru şekilde veritabanında eşleştirir.

Görsel Eğitim Seti İçeriği
Bu eğitim seti, PHP ve MySQL bilgisi olmayanların bile kolayca başlayabilmesi için adım adım görsel anlatımlarla hazırlanmıştır. Her bölümde:
- Veritabanı oluşturma ve yapılandırma
- Metin2 tablolarına bağlanma
- Sorgular yazma (SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE)
- Stored procedure ve trigger kullanımı
- SQL injection korumaları
- Veritabanı yedekleme ve geri yükleme işlemleri anlatılmaktadır.

Metin2 Tablolarına Özel Sorgular
Özellikle item_proto, mob_proto, skill_table, refine_table gibi tablolara özel örnek sorgular içeren bu eğitim, Metin2 veritabanı işlemlerini hızlandırmak için idealdir. Örneğin, belirli bir item vnum'una sahip eşyayı bulmak veya bir karakterin envanterindeki tüm eşyaları listelemek için özel sorgular geliştirebilirsiniz.

Veritabanı Güvenliği ve Performans
Metin2 veritabanlarında güvenlik, özellikle SQL injection saldırılarına karşı alınması gereken önlemlerle sağlanabilir. Eğitim setimizde bununla ilgili örnekler ve çözümler detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Ayrıca veritabanı optimizasyon teknikleri ile sunucu performansınızı artırabilirsiniz.

Sonuç
Bu görsel eğitim seti ile Metin2 veritabanı yönetimi konusunda uzmanlaşabilir ve PHP ve MySQL bilgilerinizi pratiğe dökebilirsiniz. Eğitim boyunca görsel destekler sayesinde her adımı takip edebilir, kendi projelerinize uygulayabilirsiniz.

PHP and MySQL for Metin2 Database Management: Visual Training Kit

Database management on Metin2 servers is critical for game stability and performance. With this training kit, you will have the opportunity to learn database operations for Metin2 visually by improving your PHP and MySQL skills. This training kit is specially designed for Metin2 developers.

What is PHP and Why Should You Use It?
PHP is a popular programming language used to create dynamic web pages that runs on the server side. It is widely used in Metin2 servers for areas such as admin panels, player statistics, and marketplace systems. With PHP, you can easily connect to a MySQL database and perform operations like reading, writing, deleting, and updating data.

Metin2 Database Structure with MySQL
In Metin2 game servers, data is usually stored in relational database management systems like MySQL or MariaDB. Main tables include player, account, item, guild, log, shop, quest, and more. For example, the player table contains character information, while the item table holds inventory-related data. Identifiers like item vnum and mob vnum correctly match items and monsters within the database.

Visual Training Kit Content
This training kit is prepared step-by-step with visual explanations so even those without prior knowledge of PHP and MySQL can get started easily. Each section includes:
- Creating and configuring databases
- Connecting to Metin2 tables
- Writing queries (SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE)
- Using stored procedures and triggers
- SQL injection protections
- Database backup and restore operations are explained in detail.

Custom Queries for Metin2 Tables
This training includes custom query examples specifically for tables like item_proto, mob_proto, skill_table, refine_table, which makes it ideal for accelerating Metin2 database operations. For instance, you can develop specific queries to find an item with a certain item vnum or list all items in a character's inventory.

Database Security and Performance
Security in Metin2 databases can be achieved especially by taking measures against SQL injection attacks. Examples and solutions regarding this topic are thoroughly covered in our training kit. Additionally, you can enhance your server's performance using database optimization techniques.

Conclusion
With this visual training kit, you can specialize in Metin2 database management and apply your PHP and MySQL knowledge in practice. Throughout the training, thanks to visual support, you can follow each step and implement it into your own projects.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)