Merhaba ben Soner Altun yani sizin bildiğiniz isimle BackSpaceTR.
Sizlerle arşivimde olan Etkinlik Takvimi Sistemi'ni paylaşmak istiyorum.
Takvim içeriği tamamen python taraflıdır, python dosyası üzerinden istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tamamen stabil ve hatasız çalışmaktadır.
Konu dışı/alakasız/tartışma amaçlı yorumlara cevap verilmeyecektir ve report edilecektir.
İyi kullanımlar, Lütfen başka forumlarda paylaşırken emeğe saygı gerekçesiyle alıntı olduğunu belirtirseniz sevinirim.
Sizlerle arşivimde olan Etkinlik Takvimi Sistemi'ni paylaşmak istiyorum.
Takvim içeriği tamamen python taraflıdır, python dosyası üzerinden istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tamamen stabil ve hatasız çalışmaktadır.
Konu dışı/alakasız/tartışma amaçlı yorumlara cevap verilmeyecektir ve report edilecektir.
İyi kullanımlar, Lütfen başka forumlarda paylaşırken emeğe saygı gerekçesiyle alıntı olduğunu belirtirseniz sevinirim.
İndirme Link :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Virus Total :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Gelişmiş Event Takvimi Sistemi - Python Entegrasyonu
Metin2 Lobby olarak sunucularınızda event yönetimi yaparken daha profesyonel ve kullanıcı dostu bir çözüm arayışındaysanız, bu makale tam size göre. Bu yazıda, Python dilini kullanarak nasıl gelişmiş bir event takvimi sistemi oluşturacağınızı adım adım anlatacağız. Bu sistem, hem game server tarafında hem de client tarafında entegre çalışabilir şekilde tasarlanmıştır.
Sistem Mimarisi
Python tabanlı bu sistem, event bilgilerini veritabanında saklayıp, belirlenen zamanlarda auth veya game server üzerinden oyunculara bildirim göndermektedir. Ayrıca GUI tabanlı bir yönetim paneli sayesinde event ekleme, silme ve güncelleme işlemleri kolayca yapılabilir.
Event Takvimi Özellikleri
- Zamanlanmış event başlatma
- Oyunculara otomatik bildirim gönderme
- Takvim arayüzü ile etkileşimli yönetim
- UIScript ile entegre client arayüzü
- DB Core ile veri senkronizasyonu
Python Kod Yapısı
Sistem, temel olarak üç ana modülden oluşur:
1. EventManager.py: Event zamanlaması ve kontrol mekanizması.
2. NotificationSystem.py: Oyunculara bildirim gönderme fonksiyonları.
3. CalendarGUI.py: Tkinter kullanılarak yapılmış GUI arayüzü.
Kullanım Senaryosu
Metin2 özel sunucularında haftalık boss savaşları, PvP turnuvaları gibi zamanlanmış aktiviteleri yönetmek için bu sistemi kullanabilirsiniz. Örneğin, PvP event'inin saat 20:00'de başlayacağını belirtip, 15 dakika öncesinden tüm oyunculara bildirim gönderebilirsiniz.
Entegrasyon Notları
Python script'lerinizi doğrudan root klasörüne yerleştirerek server src ile entegre edebilirsiniz. Sistem, MySQL veya PostgreSQL gibi veritabanı sistemleriyle uyumlu çalışır. Pack dosyalarına özel arayüz eklemek isterseniz uiscript dosyalarında gerekli düzenlemeleri yapmanız yeterlidir.
Sonuç
Gelişmiş event takvimi sistemi sayesinde, Metin2 özel sunucularınızda daha aktif ve organize bir oyun ortamı sağlayabilirsiniz. Bu sistem, hem development hem de management süreçlerini kolaylaştırır.
Advanced Event Calendar System - Python Integration
Metin2 Lobby If you are looking for a more professional and user-friendly solution for managing events on your servers, this article is perfect for you. In this article, we will explain step by step how to create an advanced event calendar system using the Python language. This system is designed to work seamlessly on both the game server and client side.
System Architecture
Python based system stores event information in the database and sends notifications to players at specified times via the auth or game server. Additionally, with a GUI-based management panel, operations such as adding, deleting, and updating events can be done easily.
Event Calendar Features
- Scheduled event launch
- Automatic notification sending to players
- Interactive management with calendar interface
- Integrated client interface with UIScript
- Data synchronization with DB Core[/BR][/BR]
Python Code Structure
The system consists of three main modules:
1. EventManager.py: Event scheduling and control mechanism.
2. NotificationSystem.py: Functions for sending notifications to players.
3. CalendarGUI.py: GUI interface built with Tkinter.
Usage Scenario
You can use this system to manage scheduled activities such as weekly boss fights and PvP tournaments on Metin2 private servers. For example, you can specify that a PvP event starts at 8:00 PM and send notifications to all players 15 minutes before the event begins.
Integration Notes
You can integrate your Python scripts directly into the root folder to work with server src. The system works compatibly with database systems such as MySQL or PostgreSQL. If you want to add custom interfaces to pack files, making necessary adjustments in uiscript files will be sufficient.
Conclusion
With the advanced event calendar system, you can provide a more active and organized gaming environment on your Metin2 private servers. This system simplifies both development and management processes.