Sabitlenmesini istediğiniz konuların içerisindeki resimlerin herhangi bir kenarına turkmmo logosunu koymanız gerekmektedir.
Videolu anlatım;
[/FONT]
Turkmmo logosu resimlere nasıl eklenir.
1. RESİMLİ ANLATIM
1 - Logoya sağ tıklayıp farklı kaydet ile indiriyoruz.
2 - Hangi Resme Turkmmo Logosu Ekliyeceksek Photoscapeyi açıp sürüklüyoruz resmi
3- Resmi Sürükledikten Sonra Photoscapeden Nesne Menüsüne Tıklayıp Foto >Foto Butonuna Tıklayın
4 - Turkmmo Logosunu Seçin Ve Aç'a Tıklayın Tıkladıktan Sonra Tamam 'a Tıklayın.
5- Turkmmo Logosunu Uygun Biyere Koyduktan Sonra Alt Menüden Kaydet > Farklı Kaydet ile Kaydediniz.
Ve Turkmmo Logomuz Eklenmiş Olacaktır
Örnek
Bu tarihten sonra açılan ve sabitlenilmesi istenilen konular için geçerlidir.
KONULARA EKLEDİĞİNİZ KANITLAR
Paylaştığınız resim siteleri & kod ekleme sitelerinden bazıları mahkeme kararıyla erişime kapatılmış bulunmakta.
Bundan sonra yapacağınız paylaşımları aşşağıdaki sitelere yani dns değişimi gerektirmeyen sitelere yüklemeniz konu içeriği açısından daha iyi olur.
örnek vermek gerekirse ;
Kod:
Mahkeme erişimiyle kapalı siteler ;
Kod:
http://imgur.com/ http://www.pastebin.com/
Sabit Konu Kuralı Logo Ekleme - Metin2 Lobby'da Videolu Anlatım
Metin2 sunucularında sabit konu kuralı, oyuncuların dikkatini çekmek ve sunucu kimliğini güçlendirmek açısından oldukça önemlidir. Bu yazıda, Metin2 Lobby üzerinden FreeBSD tabanlı sunucularda sabit konu kuralına logo ekleme işlemini adım adım videolu olarak anlatacağız.
Neden Sabit Konu Kuralı?
Oyun içinde oluşturulan forumlarda veya duyuru panolarında sabit konular, diğer konulardan farklı olarak listede en üstte kalır. Bu sayede önemli duyurular, sunucu kuralları ya da sponsorluk içerikleri dikkat çekebilir. Eğer bu konuya özel bir logo eklenirse, görsel olarak da daha etkileyici olur.
Logo Ekleme Adımları
Öncelikle logonuzu hazırlayın. Logonuzun boyutu çok büyük olmamalı; ideal olarak 200x60 px civarında olabilir. Bu işlem sırasında FreeBSD sistemlerde çalışan sunucular için özel dikkat edilmesi gereken dosya yolları ve izin yapılandırmaları vardır. Sunucu dosyalarınız genellikle [/home/myslot/game_data]
gibi bir dizindedir. Burada locale klasörü altında logonuzu yüklemelisiniz.
FreeBSD Dosya Yolları ve İzinler
FreeBSD sistemlerde logoyu yüklemek için öncelikle SSH aracılığıyla sunucuya bağlanmanız gerekir. SCP veya SFTP gibi protokollerle logonuzu /usr/home/myslot/game_data/locale/ dizinine aktarın. Ardından, sunucuda aşağıdaki komutu çalıştırarak izinleri ayarlayın:
chmod 755 /usr/home/myslot/game_data/locale/logo_name.png
Güvenlik Uyarısı: FreeBSD sistemlerde güvenlik duvarı olarak pf.conf kullanılabilir. Dosya aktarımı yaparken bu yapılandırmayı göz önünde bulundurmalısınız.
Videolu Anlatım
Aşağıdaki videoyu izleyerek logonuzu sabit konu kuralına nasıl ekleyeceğinizi adım adım görebilirsiniz.
Sonuç
Metin2 sunucularında sabit konu kuralına logo ekleme işlemi, kullanıcı deneyimini artırmak ve marka bilinirliğini güçlendirmek açısından oldukça faydalıdır. FreeBSD sistemlerde bu işlem sırasında dosya izinleri ve yol tanımlamalarına dikkat etmek önemlidir. Metin2 Lobby olarak bu tür teknik işlemleri size kolaylaştıracak rehberler sunmaya devam edeceğiz.
Sticky Topic Rule with Logo Addition - Video Tutorial on Metin2 Lobby
In Metin2 servers, sticky topic rules are crucial for attracting player attention and strengthening server identity. In this article, we will explain step by step how to add a logo to sticky topic rules on FreeBSD-based servers via Metin2 Lobby with a video tutorial.
Why Use Sticky Topic Rules?
Sticky topics in forums or announcement boards within the game remain at the top of the list, distinguishing them from other topics. This allows important announcements, server rules, or sponsorship content to stand out. Adding a custom logo to these topics enhances visual appeal significantly.
Steps to Add a Logo
First, prepare your logo. It should not be too large; ideally around 200x60 px. During this process, special attention must be paid to file paths and permission configurations for servers running on FreeBSD systems. Your server files are usually located under directories like [/home/myslot/game_data]
. Upload your logo inside the locale folder here.
FreeBSD File Paths and Permissions
To upload your logo on FreeBSD systems, first connect to the server via SSH. Transfer your logo to the /usr/home/myslot/game_data/locale/ directory using protocols such as SCP or SFTP. Then, set permissions by executing the following command on the server:
chmod 755 /usr/home/myslot/game_data/locale/logo_name.png
Security Warning: On FreeBSD systems, pf.conf may be used as a firewall configuration. You should consider this when transferring files.
Video Tutorial
Watch the video below to see how to add your logo to sticky topic rules step by step.
Conclusion
Adding a logo to sticky topic rules in Metin2 servers is highly beneficial for improving user experience and enhancing brand awareness. When performing this operation on FreeBSD systems, it is critical to pay attention to file permissions and path definitions. As Metin2 Lobby, we will continue providing guides that make such technical processes easier for you.