TheGame# FreeBSD 9.2 - MySQL 5.5.33 & RyugaTR

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 36

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Öncelikle Herkese Merhabalar...

Arkadaşlar bugün sizlerle daha önceden bazı arkadaşlarımızın konularında yer verdiği "metin2dev" forumunda "TheGame" nickli arkadaşın paylaşmış olduğu source build "FreeBSD 9.2 - MySQL 5.5.33" kurulu "vdi" kalıbını sizlerle paylaşacağım. Bazı arkadaşlarımız daha önceden paylaşıldığını öne sürecekler, doğrudur yalanlamıyorum ama böyle ek bir konu ve tam anlamıyla eksiksiz bir şekilde değil. Ayrıca hiçbiri kendi upload etmemiş ben kendim dosyanının boyutununun oldukça büyük olduğunu bundan dolayı da indirirken bazı arkadaşlarımızın muzdarip olduğunu fark ettim. Dosyayı indirdim ve rarın iyi bir şekilde sıkıştırılmadığı kanısına vardım, içeriğine kurulum ve açıklama mahiyetinde 2 txt dosyası ekleyerek en mühimi kaynak belirterek tekrar arşivledim ardından upload ettim.(Boyut 7GB'a yakındı 5.3GB'a indi, 1.5-2 GB kadar düşürebildim.) Yalnız bazı küçük yapılması gereken işlemler ve bilinmesi gereken detaylar var. Virtual Box'ta kurulumunuzu tamamladıktan sonra çoğunuz Filezilla'dan giriş yapmayı deneyecek ne yazık ki bu FreeBSD'ye Filezilla ile FTP bağlantısı sağlayamazsınız, kullanmanız gereken program WinSCP'dir. Ayrıca bu FreeBSD'de filesınızı kurup oyununuzu açarken muhtemelen lib hatası verecektir çünkü libler eksik. Diğer konularda bunların hiçbirine değinilmemiş ben hepsinin tek bir konuda ele alınmasını sağlıyorum. Aşağıda FreeBSD'nin, WinSCP'nin ve liblerin indirme linkleri bulunuyor gönül rahatlığı ile indirebilirsiniz...

Dipnot:
Tüm rarlarda "bilgilendirme.txt"ler bulunuyor basit ama kullanışlı bilgiler mevcut bilenlere lafım yok ama bilmeyen, yeni başlayan arkadaşlar için can alıcı mahiyete sahip olabilir. Bir inceleyin derim.

İndirme Linkleri;
FreeBSD:

WinSCP:

Libler:

Antivirüs Taraması:

(Tarama ESET NOD32 Antivirus (11.0.159.0) ile yapılmıştır..!)

NZbB1P.jpg
[/CENTER]

Umarım faydalı olmuşumdur...
Saygılarımla RyugaTR

TheGame# FreeBSD 9.2 - MySQL 5.5.33 & RyugaTR ile Metin2 Sunucu Kurulumu

FreeBSD 9.2, Metin2 sunucularının barındırılması için güçlü ve kararlı bir sistemdir. Özellikle Metin2 geliştiricileri ve sunucu yöneticileri tarafından tercih edilen FreeBSD, yüksek performans, güvenlik ve kararlılık sunar. Bu yazıda, TheGame# adlı paket sürümüyle gelen FreeBSD 9.2 tabanlı bir ortamda MySQL 5.5.33 ve RyugaTR modifikasyonunun kurulumu ele alınacaktır. Bu rehber, Metin2 FreeBSD sunucu yönetimi, derleme, yapılandırma gibi konularda bilgi sahibi olmak isteyenler için önemli bir kaynak olacaktır.

FreeBSD 9.2 Sistemi Nedir?
FreeBSD, açık kaynak kodlu UNIX türevi bir işletim sistemidir. Özellikle sunucu tarafında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Metin2 gibi oyun sunucuları için idealdir çünkü düşük kaynak tüketimi ve yüksek güvenliği ile bilinir. FreeBSD 9.2 sürümü, eski fakat hala desteklenmekte olan bir sürümdür. Özellikle eski Metin2 modları ve derlemeleri ile uyumlu çalışması açısından tercih edilmektedir.

MySQL 5.5.33 ve Önemi
Metin2 oyun sunucuları, oyuncu verileri, eşya listesi, harita bilgileri gibi pek çok veriyi veritabanında saklar. Bu nedenle MySQL veya MariaDB gibi veritabanı yönetim sistemleri kritik öneme sahiptir. MySQL 5.5.33, Metin2'nin bazı eski versiyonlarıyla uyumlu olarak çalışan bir veritabanı sürümüdür. Bu sürüm, hem güvenlik hem de performans açısından dikkatlice yapılandırılmalıdır.

RyugaTR Modifikasyonu Hakkında
RyugaTR, Metin2 oyununda kullanılan popüler bir modifikasyon setidir. Bu mod, yeni içerikler, görsel geliştirmeler ve oyun içi sistemlerle oyunculara daha zengin bir deneyim sunar. FreeBSD üzerinde RyugaTR kurulumu sırasında dikkat edilmesi gereken bazı özel durumlar vardır. Öncelikle derleme sırasında gerekli kütüphanelerin doğru şekilde yüklenmiş olması gerekir.

Kurulum Adımları
1. FreeBSD 9.2 Sistem Hazırlığı
Öncelikle sistemin güncel olduğundan emin olunmalıdır. Ports koleksiyonunun güncellenmesi önemlidir. ports üzerinden gerekli kütüphaneler kolayca yüklenebilir. GCC veya Clang derleyicisi seçimi, sistemde yüklü olmalıdır.

2. MySQL 5.5.33 Kurulumu
pkg veya ports üzerinden MySQL 5.5.33 yüklenmelidir. Yapılandırma dosyası (/usr/local/etc/my.cnf) doğru şekilde ayarlanmalıdır. root şifresi güvenli bir şekilde belirlenmeli ve gerekli kullanıcılar oluşturulmalıdır.

3. RyugaTR Derleme ve Yapılandırma
RyugaTR modunun derlenmesi sırasında boost, mysql-client, openssl gibi kütüphanelere ihtiyaç duyulur. Bu kütüphaneler FreeBSD üzerinde pkg veya ports ile kolayca kurulabilir. Derleme işlemi sırasında hata alınırsa, eksik bağımlılıklar kontrol edilmelidir.

4. Güvenlik ve Ağ Ayarları
FreeBSD üzerinde çalışan Metin2 sunucusu için pf firewall kullanmak önerilir. Gerekli portlar (auth, game, db) dışarıdan erişime açılmalı, aynı zamanda brute-force saldırılarına karşı önlem alınmalıdır. Jail kullanımı ile sunucu izolasyonu sağlanabilir.

Sonuç
FreeBSD 9.2, MySQL 5.5.33 ve RyugaTR kombinasyonu, Metin2 sunucuları için güçlü bir yapı sunar. Ancak bu sistemlerin doğru şekilde yapılandırılması büyük önem taşır. Bu rehber sayesinde Metin2 FreeBSD kurulumları konusunda yol haritası çizilebilir. Daha fazla bilgi ve kaynak için Metin2Lobby sitesini takip edebilirsiniz.

TheGame# FreeBSD 9.2 - MySQL 5.5.33 & RyugaTR for Metin2 Server Setup

FreeBSD 9.2 is a robust and stable system ideal for hosting Metin2 servers. It is widely preferred by Metin2 developers and server administrators due to its high performance, security, and stability. In this article, we will cover the installation of TheGame# package-based FreeBSD 9.2 environment with MySQL 5.5.33 and the RyugaTR modification. This guide will serve as an important resource for those looking to gain knowledge about Metin2 FreeBSD server management, compilation, and configuration.

What is FreeBSD 9.2?
FreeBSD is an open-source UNIX-like operating system designed primarily for server environments. It is ideal for game servers like Metin2 due to its low resource consumption and high security. FreeBSD 9.2 is an older but still supported version. It remains popular due to its compatibility with legacy Metin2 modifications and builds.

MySQL 5.5.33 and Its Importance
Metin2 game servers store various types of data such as player information, item lists, and map data in databases. Therefore, database systems like MySQL or MariaDB are critical. MySQL 5.5.33 is a version compatible with certain older versions of Metin2. This version must be carefully configured for both security and performance reasons.

About RyugaTR Modification
RyugaTR is a popular modification set used in the Metin2 game. This mod enhances the player experience with new content, visual improvements, and in-game systems. When installing RyugaTR on FreeBSD, special attention must be paid to ensure all required libraries are properly installed during the build process.

Installation Steps
1. Preparing FreeBSD 9.2 System
Firstly, ensure that the system is up-to-date. Updating the ports collection is essential. Required libraries can be easily installed via ports. Both GCC and Clang compilers should be available on the system.

2. Installing MySQL 5.5.33
MySQL 5.5.33 should be installed via pkg or ports. The configuration file (/usr/local/etc/my.cnf) must be set correctly. The root password should be securely defined and necessary users created.

3. RyugaTR Compilation and Configuration
During the RyugaTR build process, libraries such as boost, mysql-client, and openssl are required. These can be easily installed on FreeBSD using pkg or ports. If errors occur during compilation, missing dependencies should be checked.

4. Security and Network Settings
It is recommended to use the pf firewall for Metin2 servers running on FreeBSD. Required ports (auth, game, db) should be opened for external access while securing against brute-force attacks. Jails can be used to isolate the server for added security.

Conclusion
The combination of FreeBSD 9.2, MySQL 5.5.33, and RyugaTR provides a strong foundation for Metin2 servers. However, proper configuration of these systems is crucial. This guide offers a roadmap for Metin2 FreeBSD installations. For more information and resources, visit Metin2Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)