-MERHABALAR -
ARES BİR YENİLİK DAHA
Oyununuzdaki oyuncunun kalıcı olması icin yapılabilecek güzel bir etkinlik olarak kullanabilirsiniz.
Bu Quest Oyuncu oyunda online kaldığı sürece ep verir. Örneğin dosyadaki rakamı 3600 sn yaptınız
Her 3600 sn yede bir oyuncuya belirlediginiz miktarda ep gider . ( Otomatik )
Sizler icin yararlı olacağını düsündügüm icin paylasıyorum.
Anlatıma geçelim.
Sistem sorunsuzdur çalışıyordur. Test edilmiştir.
Gerekli anlatım videoda yapılmıştır. Ancak izlemek istemeyenler için anlatımı buradan da yapayım.
1) Dosya .rar'dan çıkartılır ve FTP quest dizinine atılır.
2) Putty'ye " cd /usr/game/share/locale/turkey/quest " yazılır
3) " ./qc epver.lua " yazılıp enter'lanır.
4) Oyun içerisinde " /reload q " atılır veya sunucuya " ReBoot " işlemi yapılarak quest aktif hale getirilir.
1 Saat: 3600 Saniye
2 saat : 7200 Saniye
3 Saat:10800 Saniye
4 Saat:14000 Saniye
1) Dosya.co :
2) VirüsTotal :
İndirmekle uğraşmak istemeyen arkadaslarımız icin Questi yazıyorum .
Bana Ulaşmak icin ;
ARES BİR YENİLİK DAHA
Oyununuzdaki oyuncunun kalıcı olması icin yapılabilecek güzel bir etkinlik olarak kullanabilirsiniz.
Bu Quest Oyuncu oyunda online kaldığı sürece ep verir. Örneğin dosyadaki rakamı 3600 sn yaptınız
Her 3600 sn yede bir oyuncuya belirlediginiz miktarda ep gider . ( Otomatik )
Sizler icin yararlı olacağını düsündügüm icin paylasıyorum.
Anlatıma geçelim.
Sistem sorunsuzdur çalışıyordur. Test edilmiştir.
Gerekli anlatım videoda yapılmıştır. Ancak izlemek istemeyenler için anlatımı buradan da yapayım.
1) Dosya .rar'dan çıkartılır ve FTP quest dizinine atılır.
2) Putty'ye " cd /usr/game/share/locale/turkey/quest " yazılır
3) " ./qc epver.lua " yazılıp enter'lanır.
4) Oyun içerisinde " /reload q " atılır veya sunucuya " ReBoot " işlemi yapılarak quest aktif hale getirilir.
1 Saat: 3600 Saniye
2 saat : 7200 Saniye
3 Saat:10800 Saniye
4 Saat:14000 Saniye
1) Dosya.co :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
2) VirüsTotal :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
İndirmekle uğraşmak istemeyen arkadaslarımız icin Questi yazıyorum .
Kod:
quest epver_u1u1 begin state start begin when login begin chat("10 Saat Oyunumuzda Kaldığınızda 5 Ejderha Parası (EP) Kazanacaksınız") chat("Karakter Atar Veya Çıkış Yaparsanız Baştan 10 Saat Beklemeniz Gerekmektedir.") chat("Metin2Almire Fark Yaratıyor!") timer("eptime3",36000) end when eptime3.timer begin say("Bizden 5 (EP) Kazanacaksın") say("Bu Çoklu Çar Açıp Bug Yapmayı [ENTER] Engellemek Için Hazırlanmıştır.") local tamam = select("Hediyeyi Almak İstiyorum","Kapat") if tamam == 1 then say("Aşağıya yaz: ") say_reward("besepistiyorum") local s = input ( ) if s == "besepistiyorum" then mysql_query('UPDATE account.account SET coins = coins+5 WHERE id = \\"'..pc.get_account_id()..'\\"') notice_all(""..pc.get_name().." 10 Saat Oyunda Kalarak 5 (Beş) EP Kazanmıştır.") notice_all("Metin2Almire İle Farkı Yaşayın!") timer("eptime23",36000) cleartimer("eptime3") return end end end when eptime23.timer begin say("Bizden 5 (EP) Kazanacaksın") say("Bu Çoklu Çar Açıp Bug Yapmayı [ENTER] Engellemek Için Hazırlanmıştır.") local tamam = select("Hediyeyi Almak İstiyorum","Kapat") if tamam == 1 then say("Aşağıya yaz: ") say_reward("besepistiyorum") local s = input ( ) if s == "besepistiyorum" then mysql_query('UPDATE account.account SET coins = coins+5 WHERE id = \\"'..pc.get_account_id()..'\\"') notice_all(""..pc.get_name().." 10 Saat Oyunda Kalarak 5 (EP) Kazanmıştır.") notice_all("Metin2Almire İle Farkı Yaşayın!") timer("eptime3",36000) cleartimer("eptime23") return end end end when logout begin cleartimer("eptime3") cleartimer("eptime23") end end end
Bana Ulaşmak icin ;
ARES Sunucunuzda Oyuncuya Online Kaldığı Süre Boyunca EP Veren Quest Sistemi
Metin2 sunucularında oyuncu sadakatini artırmak ve aktif kalma motivasyonu sağlamak adına sürekli etkileşimli sistemler kurmak oldukça önemlidir. Bu bağlamda, ARES sunucularında yaygın olarak kullanılan online kaldığı sürece EP veren quest sistemi, oyuncuların sunucuda daha uzun süre kalmalarını teşvik eder. Bu yazıda, bu sistemin nasıl kurulacağını, hangi Lua scriptlerinin kullanılacağını ve nasıl optimize edileceğini detaylıca inceleyeceğiz.
Quest Nedir?
Quest, Metin2 oyununda belirli görevlerin yerine getirilmesiyle kazanılan ödüllerin verildiği sistemdir. Oyuncular, quest sayesinde 경험 (EP), item, para veya özel ödüller kazanabilirler. Quest sistemleri, hem oyun içi hikâyeyi desteklemekte hem de oyuncuların oyunu daha fazla oynamasını sağlamaktadır. Özellikle daily quest ve custom quest gibi sistemler, oyuncuların her gün geri dönmeleri için güçlü nedenler sunar.
Online Süre Tabanlı Quest Sistemi
Bu quest sistemi, oyuncunun online olduğu sürece belirli aralıklarla ödül aldığını temsil eder. Örneğin, oyuncu 30 dakika online kalırsa 100 EP alabilir. 1 saat sonra tekrar ödül verilebilir. Bu sistem, oyuncuların uzun süre oyunda kalmasını sağlar. Timer ve flag yapıları kullanılarak bu işlem kontrol edilir.
Script Yapısı ve Lua Kodları
Lua, Metin2 quest sistemlerinin temelini oluşturan programlama dilidir. Quest yazımı sırasında Lua kullanılır. ARES sunucularında bu sistemi kurmak için aşağıdaki gibi bir örnek script kullanılabilir:
quest online_reward begin
state start begin
when login with pc.get_level() >= 1 begin
set_timer('online_reward_timer', 1800) -- 30 dakika
end
when timer.online_reward_timer begin
char.add_exp2(100 * pc.get_job()) -- EP miktarı meslek bazlı
set_timer('online_reward_timer', 1800)
end
end
Yukarıdaki script, oyuncu giriş yaptığında başlatılır. 30 dakikada bir, oyuncuya EP verir. Flag kullanılarak aynı ödülün tekrar tekrar verilmesi engellenebilir. Ayrıca state yapısı sayesinde quest başlatıldığında veya sonlandığında farklı işlemler yapılabilir.
Özel Ayarlar ve Optimizasyon
Quest sistemlerinde performans çok önemlidir. Yanlış kurulmuş bir quest, sunucuyu yavaşlatabilir veya hatalara neden olabilir. Bu yüzden debug işlemleri yapılmalı, quest hataları kontrol edilmelidir. Scriptlerde kullanılan timer süreleri, sunucu trafiğine göre ayarlanmalıdır. Oyuncu sayısı fazlaysa, çok sık timer tetiklenmesi sunucuyu yorabilir.
Sunucu Tercihi ve ARES Sistemi
ARES sunucularında özel quest sistemleri oldukça popülerdir. ARES, Metin2 geliştiricileri arasında bilinen güçlü bir sistemdir. Quest geliştirme, test etme ve sunucuya entegre etme konusunda birçok kolaylık sunar. Metin2dev ve Martysama gibi platformlardan ARES tabanlı quest scriptleri indirip test edebilirsiniz.
Sonuç
Oyuncuların aktif kalması için sunucunuzda doğru quest sistemleri kurmak, hem sadakati artırır hem de oyun deneyimini zenginletir. Online süre bazlı EP veren quest sistemi, bu amaca hizmet eden etkili bir yöntemdir. Doğru script ile kurulum yapıldığında, oyuncuların uzun süre oyunda kalması sağlanabilir. Quest geliştirme, Lua bilgisi gerektirir ancak bu bilgiyi öğrenmek, sunucunuzun kalitesini yükseltmenizi sağlar. Metin2Lobby üzerinden quest scriptleri, geliştirme araçları ve diğer kaynaklara ulaşabilirsiniz.
Implementing an EP Reward Quest System for ARES Servers Based on Player Online Duration
In Metin2 servers, creating interactive systems that encourage player loyalty and long-term engagement is crucial. In this context, the EP rewarding quest system based on player online duration used in ARES servers encourages players to stay logged in longer. In this article, we will examine in detail how this system works, which Lua scripts to use, and how to optimize it.
What Is a Quest?
A quest in Metin2 refers to a system where players receive rewards after completing specific tasks. Through quests, players can earn_experience_points (EP), items, gold, or special rewards. Quests not only support the game's storyline but also motivate players to play more. Systems like daily quests and custom quests provide strong incentives for players to return every day.
Online-Time-Based Quest System
This quest system awards rewards at regular intervals while the player remains online. For example, a player may receive 100 EP after being online for 30 minutes. Another reward could be given after an hour. This system encourages players to remain in the game for extended periods. The timer and flag mechanisms are used to control this process.
Script Structure and Lua Code
Lua is the primary programming language used for Metin2 quest systems. Lua is used when writing quests. To implement this system on ARES servers, you might use a script similar to the following:
quest online_reward begin
state start begin
when login with pc.get_level() >= 1 begin
set_timer('online_reward_timer', 1800) -- 30 minutes
end
when timer.online_reward_timer begin
char.add_exp2(100 * pc.get_job()) -- EP amount based on class
set_timer('online_reward_timer', 1800)
end
end
The above script starts when the player logs in. It gives the player EP every 30 minutes. Flags can be used to prevent duplicate rewards. Additionally, the state structure allows different actions to be performed when the quest begins or ends.
Custom Settings and Optimization
Performance is very important in quest systems. A poorly designed quest can slow down the server or cause errors. Therefore, debugging should be done regularly, and quest errors must be checked. Timer intervals used in scripts should be adjusted according to server traffic. If there are many players, frequent timer triggers may burden the server.
Server Preference and ARES System
Custom quest systems are quite popular on ARES servers. ARES is a well-known system among Metin2 developers. It provides many conveniences in quest development, testing, and integration into the server. You can download and test ARES-based quest scripts from platforms such as Metin2dev and Martysama.
Conclusion
Setting up correct quest systems on your server to keep players active increases both loyalty and enriches gameplay. An online-duration-based EP reward system is an effective method to achieve this goal. When properly implemented with the right script, players can be encouraged to stay online for longer periods. Developing quests requires knowledge of Lua, but acquiring this skill helps improve the quality of your server. Visit Metin2Lobby to access quest scripts, development tools, and other resources.