AutoPack'ten Başka Girişi Önlemek ( RESİMLİ ANLATIM )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 239

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN SERVERİNE BİR NEBZE OLSUN HİLEYİ ÖNLEYEBİLMEK AMAÇLI VEYA BAŞKA BİR NEDENDEN DOLAYI Autopack YAPTIĞINI BİLİYORUM FAKAT AutoPack HARİCİNDE GİRİŞİ ÖNLEMEDE SIKINTILAR ÇEKTİĞİNİ DÜŞÜNEREKTEN BU KONUYU AÇMA GEREĞİ HİSSETTİM.TAMAMEN BANA AİTTİR.DAHA ÖNCE PAYLAŞILDIMI BİLMİYORUM.

Öncelikle Bize Lazım Olan 2 Program Var.Bunlar Unepk(Pack Açma) ve Notepad++(Gelişmiş Metin Düzenleyicisi).

Notepad++ :

Öncelikler Root.epk Dosyasını Unepk ile Açıyoruz.

vtz3v.bmp

Ardından Source Diye Bir Klasör Oluşucak Bunun İçine Giriyoruz.

vtz40.bmp

Ardından System.py'yi Notepad++ İle Açıyoruz.

vtz8k.bmp

En üstteki Kısmı Resimde İşaretlediğim Gibi Siliyoruz.

vtz8r.bmp

Ardından Bu Kodlar İle Değiştiriyoruz.

Kod:
import sys import sys import app import dbg import dbg import sys import os if not sys.executable == os.getcwd()+os.sep+"opricmetin2.bin":         dbg.LogBox("Farklı Bir Exeden Giriş Yaptınız, OpricMt2.exe ile Giriş Yapınız.", "Güvenlik Kalkanı")         sys.exit()

vtz76.bmp

Ardından opricmetin2.bin Yazan Kısmı Kendi .bin Uzantılı .bin Dosyanızla Değiştiriyorsunuz.Örneğin Dosyanızın Adı xxmetin2.bin ise oraya xxxmetin2.bin Yazıyorsunuz yoksa Çalışmaz.

vtz93.bmp

Ardından Unepk'e Geri Dönerek Tekrar Paketle Diyorsunuz.

vtz9c.bmp

Oluşan Root.epk ve Root.eix Dosyanızı Eski Root Dosyalarınız İle Değiştirin.Artık Otopack Haricinde Başka Bir Exe'den Giriş Yapamazlar.Tabii Root Dosyalarınızı Açıp İp Adresinizi Başka Bir Root İle Değiştirmezlerse İlerde Root Dosyalarınızı Kitlemeyide Göstericeğim.Umarım işinize Yarar...

Eklendi:
AutoPack'ten Başka Girişi Önlemek ( RESİMLİ ANLATIM )

Metin2 oyuncularının en çok kullandığı ve özelleştirilmiş içerikler sunan AutoPack sistemleri, özellikle Metin2Lobby gibi platformlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak bu paketlerin güvenliği, başkalarının yetkisiz erişimini engellemek açısından büyük önem taşır. Bu makalede, AutoPack’inize başkalarının giriş yapmasını nasıl önleyeceğinizi adım adım anlatıyoruz.

1. AutoPack Yapılandırmanızı Güvenceye Alın
AutoPack genellikle bir yama (patch) dosyası veya özel bir launcher aracılığıyla çalışır. İlk adım, bu dosyaların şifrelenmesidir. Öneri: AutoPack’inizin ana yapılandırma dosyasını (config.ini veya benzeri) şifreleyerek, yalnızca sizin onayladığınız IP adreslerinden veya cihaz kimliklerinden erişime izin verin.

2. Özel Anahtar (Key) Sistemi Kullanın
Her kullanıcıya özel bir anahtar üreterek AutoPack’e erişim sağlatabilirsiniz. Bu anahtar, launcher içinde yerleştirilir ve sunucu tarafında doğrulanır. Eğer anahtar geçersizse veya tekrarlanıyorsa, giriş engellenir. Bu yöntem, teknik olarak gelişmiş kullanıcılar için idealdir.

3. IP Kısıtlaması Uygulayın
AutoPack’inizin sunucusunda IP bazlı erişim kontrolü ekleyin. Sadece belirli IP adreslerinden gelen bağlantıların AutoPack’i çalıştırmasına izin verin. Bu özellik, özellikle özel sunucular veya kapalı topluluklar için çok etkilidir.

4. Launcher’a Gizli Parametre Ekleyin
Launcher dosyanızda görünmez bir parametre (örneğin: auth_token=xyz123) tanımlayın. Bu parametre, AutoPack’i başlatırken otomatik olarak sunucuya gönderilir. Eğer parametre eksikseya da hatalıysa, paket açılmaz.

5. Dosya Bütünlüğü Kontrolü (Checksum)
AutoPack’inizdeki kritik dosyaların hash değerlerini düzenli olarak kontrol edin. Eğer dosyalardan herhangi biri değiştirilmişseya da eksikse, launcher otomatik olarak çalışmayı durdurmalıdır. Bu, korsan kopyaların önlenmesinde kritik bir rol oynar.

6. Güncelleme Mekanizmasını Kapatın veya Kontrollü Yapın
Otomatik güncelleme özelliği, yetkisiz kişilerin AutoPack’i kolayca elde etmesine yol açabilir. Bu nedenle, güncellemeleri sadece siz manuel olarak dağıtın veya özel bir şifre ile koruyun.

7. Loglama ve İzleme Sistemi Kurun
Her başarılı veya başarısız giriş denemesini loglayın. Böylece kimlerin deneme yaptığını, hangi IP’lerden erişim sağladığını kolayca takip edebilirsiniz. Bu veriler, güvenliğinizi artırmak için değerli bilgiler sunar.

8. AutoPack’i Açık Kaynak Olarak Paylaşmayın
AutoPack’in kaynak kodunu veya iç yapılandırmasını herkese açık hale getirmeyin. Sadece derlenmiş (compiled) ve şifrelenmiş halini paylaşın. Bu, tersine mühendislik saldırılarını büyük ölçüde zorlaştırır.

Ekstra Güvenlik İpuçları

• AutoPack’inizi düzenli olarak güncelleyin ve güvenlik açıklarını kapatın.
• Kullanıcılarınızdan launcher’ı asla paylaşmamalarını isteyin.
• Şüpheli aktivitelerde hemen erişimi devre dışı bırakın.

Bu rehber, Metin2Lobby topluluğu için hazırlanmıştır.

XenForo ile Video ve Fotoğraf Ekleme

Aşağıda, XenForo forumunda AutoPack güvenliği ile ilgili görsel içeriklerin nasıl ekleneceğine dair örnekler bulacaksınız:

1. Launcher Ayarları Ekran Görüntüsü:
autopack_launcher_config.jpg

Bu resimde, launcher’ın şifreleme ayarlarının nasıl yapılandırıldığı gösterilmektedir.

2. IP Kısıtlaması Paneli:
ip_restriction_panel.png

Sunucu yönetim panelinden IP bazlı erişim kontrolünün nasıl etkinleştirildiği görülmektedir.

3. Güvenlik Anahtarı Doğrulama Videosu:

Bu video, özel anahtar sisteminin nasıl çalıştığını adım adım göstermektedir.

Unutmayın: Güvenlik, sadece teknik ayarlarla değil, kullanıcı bilinciylede sağlanır!

Preventing Unauthorized Access to AutoPack (VISUAL GUIDE)

AutoPack systems, which are widely used by Metin2 players and offer customized content—especially on platforms like Metin2Lobby—are highly favored. However, their security is crucial to prevent unauthorized access. In this article, we explain step-by-step how to prevent others from accessing your AutoPack.

1. Secure Your AutoPack Configuration
AutoPacks typically run via a patch file or a custom launcher. The first step is encrypting these files. Recommendation: Encrypt your AutoPack's main configuration file (e.g., config.ini) and allow access only from approved IP addresses or device IDs.

2. Use a Unique Key System
You can grant access to your AutoPack by generating a unique key for each user. This key is embedded in the launcher and verified server-side. If the key is invalid or duplicated, access is blocked. This method is ideal for technically advanced users.

3. Implement IP Restrictions
Add IP-based access control on your AutoPack server. Only allow connections from specific IP addresses to run the AutoPack. This feature is highly effective for private servers or closed communities.

4. Add Hidden Parameters to the Launcher
Define an invisible parameter in your launcher file (e.g., auth_token=xyz123). This parameter is automatically sent to the server when launching the AutoPack. If missing or incorrect, the pack will not open.

5. Enable File Integrity Checks (Checksum)
Regularly verify the hash values of critical files in your AutoPack. If any file is modified or missing, the launcher should automatically stop execution. This plays a critical role in preventing pirated copies.

6. Disable or Control the Update Mechanism
Automatic updates may allow unauthorized users to easily obtain your AutoPack. Therefore, distribute updates manually or protect them with a password.

7. Set Up Logging and Monitoring
Log every successful or failed login attempt. This allows you to track who tried to access your system and from which IPs. These logs provide valuable data to enhance security.

8. Do Not Share AutoPack as Open Source
Never make your AutoPack’s source code or internal configuration publicly available. Only share the compiled and encrypted version. This significantly complicates reverse engineering attacks.

Additional Security Tips

• Regularly update your AutoPack and patch vulnerabilities.
• Ask users never to share the launcher.
• Immediately disable access upon suspicious activity.

This guide is prepared for the Metin2Lobby community.

Adding Videos and Images in XenForo

Below are examples of how to embed visual content related to AutoPack security in a XenForo forum:

1. Launcher Settings Screenshot:
autopack_launcher_config.jpg

This image shows how encryption settings in the launcher are configured.

2. IP Restriction Panel:
ip_restriction_panel.png

The server management panel shows how IP-based access control is enabled.

3. Security Key Validation Video:

This video demonstrates step-by-step how the unique key system works.

Remember: Security is achieved not only through technical settings but also through user awareness!

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt