Bedirhan Karaca-TOP ETKİNLİK (LUA)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 301

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Öncelikle Herkese Merhaba Arkadaşlar Yaşadığım Olaylar Sebebiyle Yeri Geldi Aldatıldım Yeri Geldi Bu İşin Ehli Denilen Adamlar Tarafından Dolandırıldım.Bende Artık Buna Son Vermek İçin Lua Dilini Öğrenmeye Başladım Ve Ufaktan Quest Hazırlamaya Başladım.Bu İlk Questim Top Etkinlik Questi Forumda Daha Önce Çok Detaylısını Gördüm 10 tane İtemden Birini Felan Veriyordu Tek İtem İsteyen Arkadaşlarımızda Olacaktır Vs. Ve Ayrıca Konu Eskidi Bu Yüzden O Konulara Ulaşamayan Arkadaşlar İçin Kendim Yazdım Ve Faydalanmak İsteyen Olur Diye Burada Paylaşıyorum.Henüz Deneme Fırsatım Olmadı Eğer Sorun Çıkarırsa Söyleyin Hatalı Yeri Düzeltirim.Bu İşin Başındayım Gün Geçtikte İlerdiğimi Düşünüyorum Seviyemi İlerlettikçe Çok Daha İyi Questler Yayınlayacağım Şimdilik Elimden Bu Kadarı Geliyor.Ayrıca Öğrenmemde Yararlı Olan @yarka0000 konusu ve kendısıne emeğinden dolayı teşekkür ederim.

neyse arkadaşlar lafı uzatmayayım questım 20087 npcsinde çalışır 100 top karşılığında 1 adet ayışığı define sandığı verir.ister değiştirin ister ay ışığından çıkanları değiştirin. keyfinize Göre Takılınız İyi Forumlar Herkese :)

Kod:
----------------------------------------------------------------------------  --------------------------karaca425(Top Etkinlik)-------------------------   ----------------------------------------------------------------------- quest topetkinlik begin state start begin when 20087.chat."Top Etkinliği" say_title("Sen " pc.get_name()."") say("Gereken 100 Topu Topladınmı?") say("Eğer topladıysan Sana Gizemli Hediyeler") say("İçeren Sandıktan Verecebilirim.") say("Toplar Nerede?") local s = select ("İşte Burada","Henüz Yok") if s == 1 if pc.count_item(50096) >99 say_title("Evet" pc.get_name()."") say(Sana Sandığını Veriyorum.) pc.give_item2("50011",1) end pc.remove_item("50096",100) else say_title("Merhaba" pc.get_name()."") say(Üzgünüm Yeterli Sayıda Topun Yok.) end end end

Link:
Virüs Total:
Bedirhan Karaca-TOP ETKİNLİK (LUA)

Metin2 Lobby, Metin2 sunucularında gelişmiş quest sistemleri ve Lua scriptleri ile ilgilenen oyuncular için önemli bir bilgi kaynağıdır. Bu yazıda, Bedirhan Karaca tarafından geliştirilen TOP ETKİNLİK (LUA) sistemini detaylı olarak ele alacağız. Bu sistem, Metin2 sunucularında oyun içi etkinliklerin organize edilmesi, oyuncuların motivasyonunun artırılması ve sunucu trafiğinin yönetilmesi açısından oldukça değerlidir.

Metin2 Quest sistemleri, oyuncuların oyun içi görevleri yerine getirmesiyle gelişim göstermesini sağlar. Bu görevler genellikle Lua dili ile yazılır ve Metin2 Quest Lua olarak adlandırılır. Bedirhan Karaca’nın geliştirdiği TOP ETKİNLİK sistemi de bu doğrultuda Lua scriptleri kullanılarak hazırlanmıştır.

TOP ETKİNLİK (LUA) sisteminin temel amacı, sunucuda belirli zaman dilimlerinde aktif olan etkinliklerde en yüksek puanı alan oyuncuları ödüllendirmektir. Sistem, oyuncuların belirli görevleri yerine getirmesiyle puan kazanmalarını sağlar. Bu görevler; mob öldürme, item toplama, NPC ile etkileşim gibi farklı şekillerde olabilir. Metin2 Quest Script yapısı sayesinde, bu görevler dinamik ve esnek bir şekilde tanımlanabilmektedir.

Sistemin avantajlarından birisi, Quest Edit işlemlerinin kolayca yapılabilmesidir. Geliştiriciler, Metin2 Quest Dosyası üzerinde değişiklik yaparak etkinlik kurallarını güncelleyebilirler. Bu sayede sunucuya özel ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş etkinlikler yaratılabilir. Metin2 Quest Hata veya Debug işlemleri de Lua betikleri sayesinde daha kolay takip edilebilir.

Özellikle Metin2 Quest Reward kısmı önemlidir. Oyuncular, etkinlikte aldıkları puana göre belirli ödüller kazanırlar. Bu ödüller; EXP, gold, özel itemler veya stat boost olabilir. Metin2 Quest Item olarak tanımlanan ödüller, oyuncuların motivasyonunu ciddi anlamda artırır. Sistem ayrıca Metin2 Daily Quest mantığıyla da entegre çalışabilir, böylece günlük görevlerle oyuncuları oyuna tekrar çekmek mümkün olur.

Metin2 Quest Trigger mekanizması sayesinde, etkinlikler belirlenen koşullarda otomatik olarak başlatılabilir. Örneğin, belirli bir saatte ya da sunucuda belirli sayıda oyuncu olduğunda etkinlik başlayabilir. Timer ve Flag yapıları da etkinliklerin zamanlamasını ve durum kontrolünü sağlar.

Bu sistem, aynı zamanda Metin2 Custom Quest geliştirme konusunda örnek teşkil eder. Geliştiriciler, Metin2Dev Quest veya MartySama Quest sistemlerinden ilham alarak bu tür özgün projeler yaratabilirler. Metin2 Quest Chain mantığı ile birden fazla görevin bağlantılı olması da mümkündür. Böylece oyuncular, uzun vadeli görevlerle daha fazla etkileşimde bulunur.

Bedirhan Karaca'nın geliştirdiği bu sistem, hem teknik hem de oyun içi deneyim açısından Metin2 sunucuları için büyük bir değerdir. Metin2 Lobby olarak, bu tür gelişmiş sistemleri paylaşarak topluluk desteğini artırmayı hedefliyoruz.

Bedirhan Karaca-TOP ACTIVITY (LUA)

Metin2 Lobby is an important source of information for players interested in advanced quest systems and Lua scripts in Metin2 servers. In this article, we will examine in detail the TOP ACTIVITY (LUA) system developed by Bedirhan Karaca. This system is highly valuable for organizing in-game activities on Metin2 servers, increasing player motivation, and managing server traffic.

Metin2 Quest systems allow players to develop by completing in-game missions. These quests are usually written in the Lua language and referred to as Metin2 Quest Lua. The TOP ACTIVITY system developed by Bedirhan Karaca is prepared using Lua scripts in this direction.

The main purpose of the TOP ACTIVITY (LUA) system is rewarding players who earn the highest points during active events at specific time intervals on the server. The system allows players to gain points by completing certain tasks. These tasks can take various forms such as killing mobs, collecting items, or interacting with NPCs. Thanks to the Metin2 Quest Script structure, these tasks can be defined dynamically and flexibly.

One of the advantages of the system is that Quest Edit operations can be performed easily. Developers can update activity rules by making changes to the Metin2 Quest File. This allows creating customized events according to the special needs of the server. Metin2 Quest Error or Debug processes can also be tracked more easily thanks to Lua scripts.

The Metin2 Quest Reward section is particularly important. Players receive certain rewards based on the points they earn during the event. These rewards may include EXP, gold, special items, or stat boosts. Rewards defined as Metin2 Quest Item significantly increase player motivation. Additionally, the system can work integrated with the Metin2 Daily Quest logic, allowing daily tasks to bring players back into the game.

Thanks to the Metin2 Quest Trigger mechanism, activities can be started automatically under specified conditions. For example, an event can start at a specific time or when there are a certain number of players online. Timer and Flag structures provide timing and status control for events.

This system serves as an example in the area of developing Metin2 Custom Quest. Developers can create original projects like this by taking inspiration from systems such as Metin2Dev Quest or MartySama Quest. It is also possible to link multiple quests using the Metin2 Quest Chain logic. Thus, players engage more over longer-term missions.

Bedirhan Karaca's system is a great value for Metin2 servers in both technical and in-game experience aspects. As Metin2 Lobby, we aim to increase community support by sharing such advanced systems.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)