Kod:
// (struct FuncSplashDamage) içinde arat: GetDeltaByDegree(degree, fCrushSlidingLength, &fx, &fy); sys_log(0, "CRUSH! %s -> %s (%d %d) -> (%d %d)", m_pkChr->GetName(), pkChrVictim->GetName(), pkChrVictim->GetX(), pkChrVictim->GetY(), (long)(pkChrVictim->GetX()+fx), (long)(pkChrVictim->GetY()+fy)); long tx = (long)(pkChrVictim->GetX()+fx); long ty = (long)(pkChrVictim->GetY()+fy); // Altına ekle: // duvara sıkışma durumunda tekrar bi hesap yap while (pkChrVictim->GetSectree()->GetAttribute(tx, ty) & (ATTR_BLOCK | ATTR_OBJECT) && fCrushSlidingLength > 0) { if (fCrushSlidingLength >= 10) fCrushSlidingLength -= 10; else fCrushSlidingLength = 0; GetDeltaByDegree(degree, fCrushSlidingLength, &fx, &fy); tx = (long)(pkChrVictim->GetX() + fx); ty = (long)(pkChrVictim->GetY() + fy); }
Metin2 Oyununda Bossların Duvara Sıkıştırma ve Kaydırma Sorunları Hakkında
Metin2 özel sunucularında oynarken bazı olaylar oyun deneyimini olumsuz yönde etkileyebilir. Bunlardan birisi de boss karakterlerin harita sınırlarına veya duvarlara sıkışması, oyuncuları kaydırmasıdır. Bu durum, özellikle PVP sistemlerinin yoğun olduğu sunucularda büyük bir dezavantaj yaratır. Bu yazıda, bossların kaydırıp duvara sıkıştırmasının düzeltmesi konusunu detaylıca ele alacağız.
Neden Bosslar Duvara Sıkışır?
Metin2 özel sunucu geliştirme süreçlerinde, bazı AI (yapay zeka) sistemleri boss karakterlerin hareketlerini yönetir. Bu sistemler bazen hatalı hesaplamalar yaparak boss karakterlerin harita dışına çıkmasına ya da duvarlara çakılmasına neden olabilir. Bu durum, oyun içindeki fizik motorunun veya AI scriptlerinin eksikliklerinden kaynaklanır.
Özellikle C++ sistem üzerinden çalışan oyun çekirdeklerinde, bu tür hatalar daha sık görülebilir. AI scriptlerindeki eksiklikler, boss karakterlerin duvarlara veya köşelere takılı kalmasına sebep olabilir. Bu da hem oyun dengesini bozar hem de oyuncuların deneyimini düşürür.
Sorunun Temel Nedenleri
Bu sorunun temel nedenlerinden biri, boss karakterlerin AI algoritmalarında belirlenen hareket sınırlarının yeterince tanımlanmamış olmasıdır. Eğer bir boss karakterin AI'si harita sınırlarına yaklaşınca durması gerektiği bilgisini içermiyorsa, karakter sürekli ileri doğru hareket ederek duvara çakılır. Bu durumda, oyuncuların saldırıları sırasında boss karakter duvarda sıkışıp kalır ve oyun mantığı bozulur.
Ayrıca, bazı özel PVP sistemleri ve kaynak kod düzenlemeleri, bu tür AI davranışlarını etkileyebilir. Özellikle Martysama gibi sistemlerde yapılan değişiklikler, boss davranışlarını doğrudan etkileyebilir.
Teknik Açıklama ve Çözüm Yöntemleri
Bossların duvara sıkışmasını engellemek için öncelikle AI scriptlerinde değişiklik yapılması gerekir. Bu değişiklikler genellikle Python ya da C++ tabanlıdır. AI fonksiyonları içinde harita sınırlarını kontrol eden özel kontroller yazılmalıdır. Bu kontroller, boss karakterin harita dışına çıkmamasını ve duvarlara çakılmamasını sağlar.
Ayrıca, Py GUI ve UIScript gibi arayüz yapıları üzerinden, oyun içi görsel uyarılarla bu durum izlenebilir. Oyuncuların da bu tür hataları bildirmesi önemlidir. Sunucu yöneticileri, bu tür raporlar doğrultusunda source edit işlemleri gerçekleştirebilir ve sorunları en kısa sürede çözebilirler.
Sonuç
Metin2 özel sunucularında boss karakterlerin duvara sıkışması gibi sorunlar, oyun deneyimini ciddi anlamda etkiler. Bu tür hatalar, hem PVP sistemlerinde hem de oyun içi görevlerde büyük engeller oluşturabilir. Ancak doğru teknik bilgi ve düzenlemelerle bu sorunlar kolayca çözülebilir. Sunucu geliştiricilerinin, bu tür AI hatalarını erken fark etmeleri ve gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekir.
About Bosses Getting Stuck Against Walls and Being Pushed in Metin2
While playing on Metin2 private servers, certain events can negatively impact the gaming experience. One of these is bosses getting stuck against walls or being pushed into corners, which affects players. This situation creates a significant disadvantage, especially on servers with intense PVP systems. In this article, we will discuss the issue of fixing bosses getting pushed and stuck against walls in detail.
Why Do Bosses Get Stuck Against Walls?
During the development of Metin2 private servers, certain AI (artificial intelligence) systems control the movements of boss characters. These systems sometimes make incorrect calculations, causing the boss characters to go outside the map boundaries or get stuck against walls. This issue stems from inadequacies in the physics engine or AI scripts.
Especially in C++ based systems, such errors may occur more frequently. Deficiencies in AI scripts can cause boss characters to become trapped at walls or corners, disrupting game balance and reducing player experience.
Main Causes of the Issue
One of the main reasons for this problem is that movement boundaries defined in boss character AI algorithms are not properly set. If a boss AI does not include information about stopping when approaching map edges, the character continues moving forward and gets stuck against a wall. In such cases, during player attacks, the boss remains trapped against the wall, breaking the logic of the game.
Additionally, certain special PVP systems and source code modifications can affect these AI behaviors. Changes made in systems like Martysama can directly influence boss behavior.
Technical Explanation and Solutions
To prevent bosses from getting stuck against walls, modifications must be made to AI scripts. These modifications are typically based on Python or C++. Special checks must be added within AI functions to monitor map boundaries. These checks ensure that boss characters do not leave the map or get stuck against walls.
Moreover, visual warnings through interfaces like Py GUI and UIScript can help monitor such issues. It is also important for players to report these types of errors. Server administrators can perform source edit operations based on such reports and resolve issues quickly.
Conclusion
Issues such as bosses getting stuck against walls on Metin2 private servers significantly affect the gaming experience. Such errors can create major obstacles in both PVP systems and in-game quests. However, with proper technical knowledge and adjustments, these problems can be easily resolved. Server developers must detect such AI errors early and apply necessary fixes.