Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Surdaki Muhreşem Zırhlar Adlı Konuda yorum olarak yazdım ama yapayanlarda hem konudan hemen yararlansın istedim 76 sayfa olmuş
Acil Yardım edermisiniz..
Arkadaşlar locale_tr epk açtım item list gereken kodları ekledim fakat item_proto sadece dosya bilinmeyen not defteri ile açıyorum karmaşık semboller çıkıyor dosyanın forumatını hala çözmüş değilim isminin yanına .txt yazarak açmayı denedim notepad ++ ile de açılmıyor bu kodları nasıl item_proto ya ekliyeceğim..
Navicata eklenecek kodları dosyayı sql dönüştürüp mü player enjekte ediceğiz
Acil Yardım Ediniz Lütfen Şimdiden Teşekkürler..
Bu Zırhı Eklerken Sorun Var Acil Yardım Edermsiniz
Metin2 dünyasında client veya pack üzerinde değişiklik yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Özellikle bir zırh dosyasını client'e eklemeye çalışırken karşılaşılan sorunlar, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar için sinir bozucu olabilir. Eğer 'Bu zırhı eklerken sorun var, acil yardım eder msiniz?' gibi bir sorun yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda Metin2 client paketine nasıl zırh ekleyeceğinizi, karşılaşılabilecek hataları ve çözümlerini detaylıca ele alacağız.
Zırh Eklerken Karşılaşılan Tipik Hatalar
Zırh ekleme işlemi sırasında en çok karşılaşılan sorunlar şunlardır:
- Client çöküyor veya açılmıyor
- Yeni zırh görünmüyor veya model eksik
- Animation hatası
- Costume slotunda gözükmemesi
- Effect dosyalarının çalışmaması
Client Dosyalarını Doğru Anlamak
Metin2 client dosyaları genellikle .gr2, .msm, .mss, .dds gibi uzantılara sahiptir. Zırh eklerken bu dosyaların doğru yerleştirilmesi gerekir. Öncelikle zırhınızın model dosyası (.gr2), animasyon dosyası (.msm/.mss), doku dosyası (.dds) ve efekt dosyaları (.msc) doğru klasörlere konmalıdır. Bu dosyalar genellikle client dosyalarının 'data' klasörü altında belirli alt klasörlerde tutulur.
Zırh Dosyalarını Doğru Yerleştirme
1. Model dosyalarını (örneğin warrior_male_armor_01.gr2) data\model\character\warrior\male\armor\ klasörüne yerleştirin.
2. Animasyon dosyaları (.msm, .mss) doğru isimlendirmeyle aynı klasöre konmalıdır.
3. Doku dosyaları (.dds) ise data\texture\character\warrior\male\armor\ dizinine eklenmelidir.
4. Costume slotuna eklemek istiyorsanız, ilgili UI dosyalarında gerekli düzenlemeleri yapmalısınız.
Yapılandırma Dosyalarında Değişiklik[/BR][/BR]Zırhın oyunda görünmesi için yapılandırma dosyalarına da eklemeler yapılmalıdır. Bu dosyalar:
- locale_list.txt
- item_proto.txt
- char_item_mix.txt (varsa)
Özellikle item_proto.txt dosyasına zırhınızın ID'si, adı, grafik dosyası, efektleri gibi bilgiler doğru şekilde eklenmelidir. Aksi takdirde zırh sistemde tanınmaz ve görünmez.
Zırh Eklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/BR][/BR]- Dosya isimleri büyük/küçük harfe duyarlı olabilir, bu yüzden isimlendirmede dikkatli olun.
- Texture dosyaları sıkıştırılmış olmalı ve doğru çözünürlükte olmalıdır.
- Zırh dosyaları doğru cinsiyet ve sınıf klasörlerine yerleştirilmelidir.
- Costume slotları için UI düzenlemesi önemlidir.
Hata Ayıklama Yöntemleri[/BR][/BR]Eğer zırh görünmüyorsa veya client çöküyorsa:
- Client log dosyasını kontrol edin. Burada hangi dosyanın eksik veya hatalı olduğunu görebilirsiniz.
- Pack dosyası doğru şekilde derlenmiş mi? Yanlış bir paketleme işlemi birçok hataya neden olur.
- Costume slotunda gözükmesini istiyorsanız, client UI dosyalarında gerekli kodların yer alması gerekir.
Sonuç
Metin2 client'ına zırh eklemek, doğru adımlar atıldığında kolay bir işlemdir. Ancak küçük bir eksiklik veya hata, tüm süreci bozabilir. Bu nedenle her adımı dikkatli uygulamak ve dosyaları doğru şekilde yerleştirmek çok önemlidir. Eğer bu zırhı eklerken sorun yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları tekrar gözden geçirin ve hata ayıklama yöntemlerini uygulayın.
There Is a Problem Adding This Armor, Can Someone Help Me Urgently?
In the world of Metin2, encountering issues while making changes to clients or packs is inevitable. Particularly when attempting to add an armor file to a client, problems can be frustrating for both beginners and experienced users. If you are experiencing an issue like 'there is a problem adding this armor, can someone help me urgently?', you are in the right place. In this article, we will detail how to add armor to a Metin2 client package, common errors encountered, and their solutions.
Common Issues When Adding Armor
The most frequent issues during armor addition include:
- Client crashes or won't start
- New armor doesn’t appear or lacks a model
- Animation errors
- Not showing in costume slot
- Effects not working
Understanding Client Files Correctly[/BR][/BR]Metin2 client files usually have extensions such as .gr2, .msm, .mss, .dds. When adding armor, these files must be placed in the correct directories. First, ensure your armor's model file (.gr2), animation file (.msm/.mss), texture file (.dds), and effect files (.msc) are placed into the appropriate folders. These files are typically stored under subdirectories within the client's 'data' folder.
Placing Armor Files Correctly[/BR][/BR]1. Place model files (e.g., warrior_male_armor_01.gr2) into the data\model\character\warrior\male\armor\ directory.
2. Animation files (.msm, .mss) must also be named correctly and placed in the same folder.
3. Texture files (.dds) should be added to data\texture\character\warrior\male\armor\.
4. For costume slots, necessary adjustments must be made in UI files.
Editing Configuration Files[/BR][/BR]To make the armor visible in-game, configuration files must also be updated. These files include:
- locale_list.txt
- item_proto.txt
- char_item_mix.txt (if applicable)
Especially in item_proto.txt, the armor’s ID, name, graphic file, and effects must be correctly entered; otherwise, the armor will not be recognized or displayed in the game.
Important Considerations When Adding Armor[/BR][/BR]- File names may be case-sensitive, so pay attention to naming conventions.
- Texture files should be compressed and of correct resolution.
- Armor files must be placed in the correct gender and class folders.
- UI editing is crucial for costume slots.
Debugging Methods[/BR][/BR]If the armor does not appear or the client crashes:
- Check the client log file; it often reveals which file is missing or causing an error.
- Verify if the pack file was compiled correctly; incorrect packaging can cause multiple errors.
- For costume slot visibility, ensure the required code exists in client UI files.
Conclusion
Adding armor to a Metin2 client can be straightforward if the correct steps are followed. However, minor mistakes or omissions can break the entire process. Therefore, it is crucial to execute each step carefully and place the files in the correct locations. If you're facing issues while adding this armor, review the steps above and apply debugging methods accordingly.