Burada yeniden başla süre kaldırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 75

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Hayırlı günler, öldüğümüz zaman 8 sn civarı bekliyorduk başlamak için, kendi çapımda kodları inceleyerek süreyi ortadan kaldırdım ve sizlere paylaşmak istedim;

Kanıt :

Kod:
Cmd_general.cpp Dosyasını açalım ve; Bu kod bloğunu aratın:     int iTimeToDead = (event_time(ch->m_pkDeadEvent) / passes_per_sec); Ve bununla değiştirin :     int iTimeToDead = (event_time(ch->m_pkDeadEvent) / passes_per_sec);     if (!ch->GetWarMap() || ch->GetWarMap()->GetType() == GUILD_WAR_TYPE_FLAG)     {         if (!test_server)         {             if (ch->IsHack())                 {                     //Bu sistem ZİMBA tarafından düzenlenmiştir.                     if ((!ch->GetWarMap() || ch->GetWarMap()->GetType() == GUILD_WAR_TYPE_FLAG) ||                         false == CThreeWayWar::instance().IsSungZiMapIndex(ch->GetMapIndex()))                     {                         ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("¾ÆA÷ Ac½AAU CO ¼o ¾ø½A´I´U. (%dAE ³²A½)"), iTimeToDead - (180 - g_nPortalLimitTime));                         return;                     }                 }             } } Hayırlı olsun.

Metin2 Lobby: Burada Yeniden Başla Süresi Kaldırma

Metin2 özel sunucularında oyun deneyimini daha keyifli ve akıcı hale getirmek istiyorsanız, Burada Yeniden Başla süresini kaldırmak önemli bir adımdır. Bu özellik sayesinde oyuncular öldükten sonra anında tekrar oyun içi eylemlere devam edebilirler. Bu rehberde, C++ tabanlı game server dosyalarında gerekli değişiklikleri nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

Ön Bilgi: Metin2 özel sunucu geliştirme, genellikle game server src üzerinde yapılan düzenlemelerle şekillenir. Sunucu tarafında çalışan ana yapı game core olarak adlandırılır. Buradaki sistemler, auth, db ve channel gibi farklı bileşenlerle birlikte çalışır. Bu rehberde sadece game core üzerinde değişiklik yapacağız.

Adım 1: Kaynak Kodlara Erişim
Game server programming için C++ kaynak kod dosyalarına erişmeniz gerekir. Eğer martysama veya benzeri bir source edit kullanıyorsanız, ilgili dosyaları kolayca açabilirsiniz. Metin2 server src dosyaları genellikle src/server/game dizinindedir.

Adım 2: respawn.cpp veya ClientManager.cpp Dosyasını Açın
Oyuncunun yeniden doğuşla ilgili işlemler genellikle respawn.cpp veya ClientManager.cpp gibi dosyalarda yönetilir. Bu dosya içinde 'respawn delay' veya 'rebirth timer' gibi terimler arayın. Genellikle şu satıra benzer:

Kod:
int respawn_delay = 5; // saniye cinsinden

Adım 3: Süreyi Sıfırlama
Bu değeri 0 yaparak süreyi tamamen kaldırabilirsiniz:

Kod:
int respawn_delay = 0;

Ayrıca, bu ayarın global olarak tüm haritalarda geçerli olması için constants.py veya locale_inc.h gibi yapılandırma dosyalarında da gerekli güncellemeleri yapmanız önerilir.

Adım 4: Compile İşlemi
Değişiklikleri yaptıktan sonra sunucu dosyalarını yeniden derlemeniz (compile) gerekir. Derleme işlemi sırasında hata almanız durumunda, kullandığınız Metin2 compile ortamının doğru yapılandırıldığından emin olun. Python system veya Py GUI tabanlı derleme araçları da kullanabilirsiniz.

Not: Bu tür değişiklikler sunucunuzdaki dengeleri etkileyebilir. Özellikle PvP sistemlerinde hızlı dönüşler, bazı stratejik avantajlar sağlayabilir. Bu nedenle sunucu yöneticisi olarak dikkatli hareket etmelisiniz.

Sonuç: Artık oyuncular öldükten sonra anında geri dönebilecekler. Bu değişiklik, oyuncu memnuniyetini artırabilir ve Metin2 PvP sistemlerinde daha hızlı tempolu savaşlar sunabilir. Daha fazla Metin2 development rehberi için Metin2Lobby sitesini takip etmeyi unutmayın!

Metin2 Lobby: Remove Restart Here Timer

If you want to make the gaming experience more enjoyable and smoother on your Metin2 private server, removing the Restart Here timer can be an important step. This feature allows players to instantly resume gameplay after death. In this guide, we will explain how to make necessary changes in C++ based game server files, step by step.

Background Info: Metin2 private server development typically involves modifications to game server src. The main structure running on the server side is called game core. These systems work together with components like auth, db, and channel. In this guide, we will only focus on changes within the game core.

Step 1: Access Source Files
You need access to C++ source code files for game server programming. If you are using martysama or similar source edit, you can easily open the relevant files. Metin2 server src files are usually located under src/server/game.

Step 2: Open respawn.cpp or ClientManager.cpp
Player respawn-related operations are usually handled in files such as respawn.cpp or ClientManager.cpp. Look for terms like 'respawn delay' or 'rebirth timer'. You might find a line similar to:

Kod:
int respawn_delay = 5; // in seconds

Step 3: Set Delay to Zero
Change this value to zero to remove the timer completely:

Kod:
int respawn_delay = 0;

Additionally, to ensure this setting applies globally across all maps, consider updating configuration files like constants.py or locale_inc.h.

Step 4: Recompile Server
After making changes, you must re-compile the server files. If errors occur during compilation, ensure that your Metin2 compile environment is properly configured. You can also use Python system or Py GUI based build tools.

Note: Such changes may affect the balance on your server. Particularly in PvP systems, fast respawns could provide strategic advantages. Therefore, proceed carefully as a server administrator.

Conclusion: Now players can instantly return to the game after dying. This change may increase player satisfaction and allow faster-paced battles in Metin2 PvP systems. For more Metin2 development guides, do not forget to follow Metin2Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)