Önizleme
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
C++ ile Metin2'de KilStatistics Sistemi Oluşturmak
Metin2 özel sunucularında oyuncu deneyimini artırmak için geliştirilen sistemlerden biri de KilStatistics yani öldürme istatistikleri sistemidir. Bu sistem sayesinde oyuncuların öldürdüğü rakip karakter sayısı, PvP zaferleri gibi veriler takip edilebilir. Bu yazıda C++ tabanlı bir KilStatistics profilleme sistemini nasıl geliştireceğinizi detaylı olarak ele alacağız.
KilStatistics Nedir?
KilStatistics; oyuncuların öldürdüğü diğer oyuncu sayısını, zafer oranlarını, seviye bazlı istatistikleri gibi verileri saklayan ve sunucu tarafında işleyen bir sistemdir. Bu sistem genellikle PvP sunucularında popülerdir. Oyuncuların birbirleriyle olan rekabetini artırmak ve liderlik tablosunu oluşturmak için kullanılır. Metin2 özel sunucularında bu tür sistemler genellikle C++ ile geliştirilir.
Sistem Gereksinimleri
Bir KilStatistics sistemi oluşturabilmek için öncelikle şunlara ihtiyacınız vardır:
- Game Server kaynak koduna erişim
- Database bağlantısı (MySQL)
- C++ bilgisi
- PvP sistemi aktif olmalı
Veritabanı Tablosu Oluşturma
Öncelikle oyuncuların öldürme istatistiklerini tutacağımız bir tablo oluşturmamız gerekir. AuthDB veya PlayerDB'ye bağlanabilirsiniz. Aşağıdaki SQL sorgusu ile örnek bir tablo oluşturabilirsiniz:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS kill_statistics (
id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
account_id INT NOT NULL,
character_name VARCHAR(24),
kills INT DEFAULT 0,
deaths INT DEFAULT 0,
created_at TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP
);
C++ Kodlama Adımları
Sistemde bir oyuncu başka bir oyuncuyu öldürdüğünde, bu olayı yakalayıp veritabanına yazmamız gerekir. Bunun için game/src/char_battle.cpp dosyasında bazı değişiklikler yapmamız gerekir.
Örnek fonksiyon: void CHARACTER::KilledBy(LPCHARACTER pkKiller) fonksiyonuna aşağıdaki gibi bir güncelleme yapılabilir:
LPCHARACTER pkVictim = this;
if (pkKiller && pkVictim && pkKiller != pkVictim && pkKiller->IsPC() && pkVictim->IsPC()) {
// Öldüren oyuncunun kills sayısını artır
char query[512];
snprintf(query, sizeof(query),
"UPDATE kill_statistics SET kills = kills + 1 WHERE account_id = %d",
pkKiller->GetAccountID());
DBManager::instance().DirectQuery(query);
// Ölen oyuncunun death sayısını artır
"UPDATE kill_statistics SET deaths = deaths + 1 WHERE account_id = %d",
pkVictim->GetAccountID());
}
Profil Sayfası Oluşturma
Oyuncuların kendi veya başkalarının istatistiklerini görüntülemesi için bir profil sayfası oluşturmak da mümkündür. Bu sayfa Python veya HTML tabanlı bir yapıyla dışarıdan entegre edilebilir. Ancak Metin2 oyun içi arayüzde uiscript ile bir GUI geliştirilebilir. PyRoot üzerinde bir pencere tasarımı yapılarak istatistikler sunucudan alınabilir.
Sunucu Performansı ve Güvenlik
Veritabanı sorguları yoğunlaştıkça sunucu performansı düşebilir. Bu nedenle sorguları optimize etmek önemlidir. Ayrıca, her veri güncellemesi doğrudan DB'ye yazılmak yerine, belirli aralıklarla toplu güncelleme yapılması önerilir. SQL Injection gibi güvenlik açıklarına karşı gerekli önlemler alınmalıdır.
Sonuç
C++ tabanlı bir KilStatistics sistemi, Metin2 özel sunucularında PvP deneyimini ciddi anlamda artırabilir. Oyuncuların daha fazla rekabet etmesine ve aktif kalmasına yardımcı olur. Bu sistem sadece öldürme sayıları değil, aynı zamanda zafer oranı, seviye bazlı istatistikler gibi gelişmiş verilerle de genişletilebilir. Geliştiriciler için büyük bir esneklik sunar ve Metin2Dev süreçlerinde önemli bir rol oynar.
Creating a KilStatistics System in C++ for Metin2
One of the systems developed to enhance player experience on Metin2 private servers is the KilStatistics system, also known as the kill statistics system. This system allows tracking data such as the number of enemy characters killed by players, PvP victories, and more. In this article, we will detail how to develop a C++-based KilStatistics profiling system.
What is KilStatistics?
KilStatistics is a system that stores and processes data such as the number of other players killed by a player, win ratios, level-based stats, etc. It is commonly used on PvP servers to increase competition among players and to create leaderboards. Such systems are typically developed using C++ in Metin2 private servers.
System Requirements
To build a KilStatistics system, you will need:
- Access to Game Server source code
- Database connection (MySQL)
- Knowledge of C++
- Active PvP system
Creating Database Table
First, we need to create a table to store player kill statistics. You can connect to either AuthDB or PlayerDB. Below is an SQL query to create a sample table:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS kill_statistics (
id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
account_id INT NOT NULL,
character_name VARCHAR(24),
kills INT DEFAULT 0,
deaths INT DEFAULT 0,
created_at TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP
);
C++ Coding Steps
When a player kills another player, we must capture this event and write it into the database. For this, some modifications in game/src/char_battle.cpp file are required.
Example function: In void CHARACTER::KilledBy(LPCHARACTER pkKiller), the following update can be applied:
LPCHARACTER pkVictim = this;
if (pkKiller && pkVictim && pkKiller != pkVictim && pkKiller->IsPC() && pkVictim->IsPC()) {
// Increase kill count for killer
char query[512];
"UPDATE kill_statistics SET kills = kills + 1 WHERE account_id = %d",
pkKiller->GetAccountID());
// Increase death count for victim
"UPDATE kill_statistics SET deaths = deaths + 1 WHERE account_id = %d",
pkVictim->GetAccountID());
}
Creating Profile Page
It's possible to create a profile page where players can view their own or others' statistics. This page can be integrated externally using Python or HTML. However, within the Metin2 game interface, a GUI can be designed using uiscript. A window design via PyRoot can fetch stats from the server.
Server Performance and Security
As database queries become more frequent, server performance may decrease. Therefore, optimizing queries is crucial. Instead of writing each update directly to the DB, it is recommended to batch updates at intervals. Measures must also be taken against security vulnerabilities like SQL Injection.
Conclusion
A C++-based KilStatistics system can significantly enhance the PvP experience on Metin2 private servers. It encourages more competition and keeps players engaged. The system can be extended beyond just kill counts to include advanced data like win ratios, level-based stats, etc. It offers great flexibility for developers and plays a significant role in Metin2Dev processes.