Bir müşterimin talebi ile bu engellemeyi yaptım fix dememe sebebim tam bir fix sayılmaz önlem tarzı bişey.
Müşterimin iddaa'sı at a seri seri in bin yapınca server ufak çaplı bir kişiye bağlı lag diye belirtti ancak genelde delay tarzı olur diye düşünüyorum okçu ninjalarda yapılan damage hasarını arttırma yöntemi olduğunu belirtti benden 2 - 3 saniye koymamı istedi bende gün içinde yaptım şimdi bunu sizler ile paylaşmak istiyorum.
ikinci engelleme ile ilgili bir şikayet vs gelmedi yabanci bir src'den söktüm yararlı olabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum.
Müşterimin iddaa'sı at a seri seri in bin yapınca server ufak çaplı bir kişiye bağlı lag diye belirtti ancak genelde delay tarzı olur diye düşünüyorum okçu ninjalarda yapılan damage hasarını arttırma yöntemi olduğunu belirtti benden 2 - 3 saniye koymamı istedi bende gün içinde yaptım şimdi bunu sizler ile paylaşmak istiyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
ikinci engelleme ile ilgili bir şikayet vs gelmedi yabanci bir src'den söktüm yararlı olabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
[C++] - Önemli Sayılabilecek İki Adet Engelleme
Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken C++ dili yoğun bir şekilde kullanılır. Özellikle oyun sunucusunun temel mantığını oluşturan sistemlerde C++ bilgisi büyük önem taşır. Ancak bu sistemler üzerinde çalışırken karşılaşılan bazı engeller projenin akışını ciddi anlamda sekteye uğratabilir. Bu yazıda Metin2 özel sunucu geliştirme bağlamında C++ tabanlı iki önemli engel detaylıca ele alınacak. Bu engeller hem teknik zorlukları hem de geliştiricilerin karşılaştığı yaygın hataları içerir.
İlk Engelleme: Bellek Sızıntısı ve Hatalı Pointer Kullanımı
C++ gibi düşük seviyeli bir programlama dilinde pointerlarla çalışmak oldukça kritiktir. Özellikle game server geliştirme süreçlerinde dinamik bellek yönetimi yapılmakta; bu sayede nesnelerin, karakterlerin, eşyaların veya savaş sistemlerinin verileri bellekte tutulmaktadır. Ancak bu süreçte yapılan küçük bir hata, örneğin delete edilmemiş bir pointer ya da serbest bırakılmayan bellek bloğu, zamanla sistemde ciddi performans kayıplarına yol açabilir.
Metin2 sunucularında player verileri, inventory sistemleri, mob veritabanları gibi önemli yapılar bellek üzerinde tanımlanır. Eğer bu verileri yöneten fonksiyonlarda hatalı bir şekilde new anahtar kelimesiyle oluşturulan nesneler silinmezse, zamanla sistemde ciddi bellek sızıntısı meydana gelir. Bu da sunucunun yavaşlamasına, hatta çökmesine sebep olabilir.
Geliştiricilerin bu sorunu aşabilmek için RAII (Resource Acquisition Is Initialization) prensibine uygun kodlama yapması ve smart pointer yapılarını kullanması gerekir. Ayrıca Valgrind gibi araçlarla test sürecinde bellek sızıntısı kontrolü yapılmalıdır.
İkinci Engelleme: Thread Güvenliği ve Eş Zamanlı İşlem Sorunları
Metin2 sunucularında aynı anda birden fazla oyuncu oynayabildiği için çoklu işlem (multi-threading) yaklaşımı oldukça yaygındır. Özellikle PvP sistemleri, eşya düşürme mekanikleri veya eşzamanlı veri güncellemeleri gibi işlemler paralel olarak çalıştırılır. Ancak bu senaryoda ortaya çıkan en büyük risklerden biri thread güvenliğidir.
Örneğin iki oyuncu aynı anda bir item almak istediğinde, veri tabanında bu eşyanın miktarını güncelleyen kod bloğu doğru şekilde senkronize edilmezse, race condition hatası oluşabilir. Bu durumda hem sunucu verileri bozulabilir hem de oyuncular arasında haksız avantajlar meydana gelebilir.
Bu tür hataları önlemek için geliştiriciler mutex, lock gibi senkronizasyon yöntemlerini kullanmalıdır. Ayrıca C++11 ve sonrası sürümlerde gelen standart thread kütüphaneleri üzerinden daha güvenli kodlar yazılabilir. Ancak bu yapıların doğru kullanımında dikkatli olunmadığı takdirde deadlock gibi yeni problemler ortaya çıkabilir.
Sonuç
Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde C++ bilgisi, hem performans hem de güvenlik açısından hayati öneme sahiptir. Bellek sızıntısı ve thread güvenliği gibi temel konular göz ardı edildiğinde, sunucu kararsız hale gelebilir. Bu nedenle geliştiricilerin bu tür temel hataları önceden tespit edip, yazılım mimarilerini buna göre planlaması büyük önem taşır. Bu engelleri aşmak, hem daha stabil bir oyun deneyimi sunar hem de sunucunun uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlar.
[C++] - Two Notable Obstacles
When developing private Metin2 servers, the C++ language is used intensively. Especially in systems that form the core logic of the game server, knowledge of C++ holds significant importance. However, certain obstacles encountered during these developments can seriously disrupt the flow of a project. This article discusses two major obstacles in the context of C++-based Metin2 private server development. These obstacles encompass both technical challenges and common errors faced by developers.
First Obstacle: Memory Leaks and Incorrect Pointer Usage
Working with pointers in a low-level programming language like C++ is highly critical. In particular, dynamic memory management is performed during game server development processes, where data such as players, inventories, and monster databases are stored in memory. However, minor mistakes in this process—such as forgetting to delete a created pointer or not releasing a memory block—can lead to serious performance issues over time.
In Metin2 servers, important structures like player data, inventory systems, and mob databases are defined in memory. If objects created with the new keyword within functions managing these data are not properly deleted, severe memory leaks can occur over time. This may cause the server to slow down or even crash.
To avoid this issue, developers should follow the RAII (Resource Acquisition Is Initialization) principle and use smart pointer structures. Additionally, tools like Valgrind should be used during testing to check for memory leaks.
Second Obstacle: Thread Safety and Concurrency Issues
Since multiple players can play simultaneously on Metin2 servers, multi-threading approaches are quite common. Especially for operations like PvP systems, item drop mechanics, or concurrent data updates, parallel processing is often required. However, one of the biggest risks in such scenarios is thread safety.
For example, if two players attempt to obtain the same item at the same time, and the code block updating the item's quantity in the database is not properly synchronized, a race condition error might occur. This could corrupt server data and create unfair advantages among players.
To prevent such errors, developers should utilize synchronization methods like mutex and locks. Furthermore, standard threading libraries introduced in C++11 and later versions allow for safer code. However, if these structures are not carefully implemented, new problems such as deadlocks may arise.
Conclusion
Knowledge of C++ in the process of developing private Metin2 servers is vital for both performance and security. When fundamental topics such as memory leaks and thread safety are overlooked, the server may become unstable. Therefore, it is crucial for developers to detect and address such basic errors early and design their software architectures accordingly. Overcoming these obstacles provides a more stable gaming experience and ensures long-term sustainability of the server.