C++ Programlama Dilini Öğrenin!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 310

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Gerçek şu ki .. Çok düşündüm udemyde bulunan bu paralı olan kursu paylaşmayı düşünüyorum . Kimse de bana gelmesin farklı fistan nedenlerle .

Bence gayet güzel olacağını düşünüyorum. İlk Olarak " C++ Programlama " Adında paralı olan bir kursu sizlere bedavaya sunacağım. Herkesin faydalanabilmesi ve yararlanabilmesi açısından böyle birşeyi uzun süredir düşünüyordum. Ve artık kararımı verdim.

Bu sayede kendinizi geliştirmekle kalmayacaksınız belki ileride bu dil ile ilgili bir meslek sahibi bile olabileceksiniz.

Bunuda diyorum ve konuyu daha fazla uzatmadan elimde bulunan kursu sizlerle paylaşıyorum.
Link kırılmıştı ve ben yeniden paylaşıyorum .

Dipnot:
Şuan biraz işim var oyüzden virüstotal bekleyebilir. Veyahutta indirenleriniz sonucu burada paylaşırsa konuya eklerim.

C++ Programlama Dilini Öğrenin!

C++ programlama dili, özellikle yüksek performans gerektiren sistemlerde tercih edilen güçlü ve esnek bir dil olarak bilinir. Özellikle Metin2 private server geliştirme gibi oyun sunucularının çekirdek sistemlerinin oluşturulmasında yaygın olarak kullanılır. Eğer Metin2 server src üzerinde çalışmak veya game core geliştirmek istiyorsanız, C++ bilmeniz kritik derecede önemlidir.

Neden C++?
C++, nesne yönelimli programlama (OOP), düşük seviyeli bellek kontrolü ve yüksek hız gibi özellikler sunar. Bu sayede Metin2 pvp sistem gibi gerçek zamanlı oyun motorları için idealdir. Performansın ön planda olduğu projelerde, C++ genellikle tercih edilen dildir. Ayrıca source edit işlemleri sırasında C++ bilgisi, mevcut kaynak kodların değiştirilmesini ve optimize edilmesini kolaylaştırır.

Temel C++ Konseptleri
C++ öğrenmeye başlarken, değişkenler, fonksiyonlar, sınıflar, işaretçiler ve bellek yönetimi gibi temel konulara odaklanmalısınız. Bu yapılar, client src veya auth sistemleri üzerinde çalışırken büyük rol oynar. Örneğin bir db core tasarımı yaparken, veritabanı bağlantıları, sorgu yönetimleri ve hata yakalama gibi konular C++ bilgisiyle daha iyi anlaşılır.

Metin2 Geliştirme Sürecinde C++
Metin2 development süreçlerinde, C++ dili oyun motorunun derlenmesi (compile), sistem modülasyonu ve PvP sistem mantığı gibi alanlarda doğrudan kullanılır. Bu altyapılar genellikle martysama veya diğer geliştirici kaynaklarından alınan kaynak kodlar üzerinden çalıştırılır. C++ bilgisi olmadan bu sistemlerde değişiklik yapmak oldukça zordur.

C++ ile GUI Uygulamaları
Python’da py gui ve uiscript gibi arayüz sistemleri olmasına rağmen, bazı durumlarda C++ ile gömülü arayüzler veya sunucu yönetim panelleri geliştirilmesi gerekebilir. Bu tarz özel durumlar için py root ile birlikte C++ tabanlı altyapılar kullanılabilir. C++ ile yazılmış GUI uygulamaları, daha hızlı ve daha güvenlidir.

Kodlama Pratikleri ve Kaynaklar
C++ öğrenirken örnek kodlarla pratik yapmanız önemlidir. Özellikle Metin2 pvp systems gibi projelerde, açık kaynak kodlu sunucuları incelemek büyük fayda sağlar. Game server programming için MARTY'SAMA gibi kaynaklar ideal başlangıç noktalarıdır. Ayrıca pack dosyalarının oluşturulması ve düzenlenmesi gibi işlemler için de C++ bilgisi gerekir.

Sonuç
C++ öğrenmek, Metin2 pvp game source üzerinde çalışmak isteyen geliştiriciler için büyük bir avantaj sağlar. Hem oyun hem de sunucu tarafında derinlemesine kontrol elde etmenizi sağlar. Eğer core sistemleri anlamak ve geliştirmek istiyorsanız, C++ yolculuğunuzu bugün başlatmalısınız.

Learn the C++ Programming Language!

C++ is known as a powerful and flexible programming language preferred in systems requiring high performance. Especially in the development of game servers such as Metin2 private server, C++ is widely used for creating core systems. If you want to work on Metin2 server src or develop game core, knowing C++ is critically important.

Why C++?
C++ offers features like object-oriented programming (OOP), low-level memory control, and high speed. Therefore, it's ideal for real-time game engines like Metin2 pvp system. In projects where performance is key, C++ is often the preferred choice. Additionally, knowledge of C++ simplifies modifying and optimizing existing source code during source edit processes.

Basic C++ Concepts
When starting to learn C++, focus on fundamental topics such as variables, functions, classes, pointers, and memory management. These structures play a major role when working with client src or auth systems. For example, designing a db core requires understanding database connections, query handling, and error catching—topics better grasped with C++ knowledge.

C++ in Metin2 Development Process
In Metin2 development, C++ is directly used in compiling the game engine (compile), system modularization, and PvP system logic. These infrastructures are often run through source codes taken from sources like martysama. Without C++ knowledge, making changes in these systems becomes quite difficult.

GUI Applications with C++
While Python has GUI systems like py gui and uiscript, sometimes embedded interfaces or server management panels need to be developed using C++. In such cases, C++-based infrastructure can be used alongside py root. GUI applications written in C++ tend to be faster and more secure.

Coding Practices and Resources
When learning C++, practicing with sample code is crucial. In projects like Metin2 pvp systems, examining open-source servers provides great benefits. Sources like MARTY'SAMA are ideal starting points for game server programming. Moreover, C++ knowledge is also required for tasks like creating and editing pack files.

Conclusion
Learning C++ offers significant advantages for developers looking to work on Metin2 pvp game source. It allows deep control over both game and server-side operations. If you aim to understand and enhance core systems, you should start your C++ journey today.​

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)