Öğretmene Gittiğinizde Yeni Eğitim Aldığınızda Eğitim Bonusu Olarak 1 Saatliğine +25 Hareket Hızı Kazanırsınız.
Bonusu, Bonus Değerini ve Verilen Süreyi Dilediğiniz Gibi Değiştirebilirsiniz.
İşte Kodlarımız:
Char_Skill.cpp Aç ve Arat:
Altına Ekle:
Tekrar Arat:
Üstüne Ekle:
Char.h Aç ve Arat:
Üstüne Ekle:
Affect.h Aç ve Arat:
Üstüne Ekle:
Makroyu Dahil Etmeyi Unutmayın.
Kanıt:
Bonusu, Bonus Değerini ve Verilen Süreyi Dilediğiniz Gibi Değiştirebilirsiniz.
İşte Kodlarımız:
Char_Skill.cpp Aç ve Arat:
Kod:
void CHARACTER::SetSkillGroup(BYTE bSkillGroup) { if (bSkillGroup > 2) return; if (GetLevel() < 5) return;
Altına Ekle:
Kod:
#ifdef ENABLE_NEW_TRAINING_BONUS SetTrainingBonus(bSkillGroup); #endif
Tekrar Arat:
Kod:
void CHARACTER::SetSkillGroup(BYTE bSkillGroup)
Üstüne Ekle:
Kod:
#ifdef ENABLE_NEW_TRAINING_BONUS void CHARACTER::SetTrainingBonus(BYTE bSkillGroup) { /* v0 = AFFECT_TRAINING_BONUS = Affect Type */ /* v1 = POINT_MOV_SPEED = Bonus Type */ /* v2 = SPEED_BONUS_VALUE = Bonus Value */ /* v3 = AFFECT_TIME = Affect Time */ DWORD v0 = AFFECT_TRAINING_BONUS; BYTE v1 = POINT_MOV_SPEED; const long v2 = 25; const long v3 = 3600; if (bSkillGroup) ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("You have selected %d skill sets."), bSkillGroup); CAffect* pAffect = FindAffect(AFFECT_TRAINING_BONUS); if (!pAffect) { AddAffect(v0, v1, v2, AFF_NONE, v3, 0, true, false); ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("You have successfully completed the training. You gain 25 movement speed for 1 hour.")); } } #endif
Char.h Aç ve Arat:
Kod:
}; ESex GET_SEX(LPCHARACTER ch); #endif
Üstüne Ekle:
Kod:
#ifdef ENABLE_NEW_TRAINING_BONUS public: void SetTrainingBonus(BYTE bSkillGroup); #endif
Affect.h Aç ve Arat:
Kod:
AFFECT_QUEST_START_IDX = 1000
Üstüne Ekle:
Kod:
#ifdef ENABLE_NEW_TRAINING_BONUS AFFECT_TRAINING_BONUS = 724, #endif
Makroyu Dahil Etmeyi Unutmayın.
Kanıt:
Bonusu Almadan Önceki Hareket Hızım
Bonusu Aldıktan Sonraki Hareket Hızım
Affect Tablosu
Sistemi Dilediğiniz Gibi Değiştirip Kullanabilirsiniz. Herhangi Bir Hata veya Eksik Kodlama İle Karşılaşırsanız Lütfen Konuya Dahil Ediniz.
Teşekkür Ederim.
[C++] Yeni Eğitim Bonusu
Metin2 Lobby olarak Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde yeni bir dönemeçteyiz. Bu bağlamda, C++ tabanlı sistemler üzerine odaklanan eğitim setimizin yeni bir bonus bölümüne hazırlanıyoruz. Bu yazıda, C++ ile Metin2 özel sunucularında geliştirilecek sistemlerin avantajlarını ve yeni eğitim bonusunun içeriğini detaylı şekilde ele alacağız.
Metin2 özel sunucuları geliştirirken C++ dilinin önemi çok büyüktür. Game Server ve Auth Server gibi temel bileşenlerin çoğu C++ ile yazılmıştır. Bu sebeple, Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde C++ bilgisi sahibi olmak büyük bir artıdır. Ancak bu alanda yeni başlayanlar için engeller de mevcuttur. İşte tam da bu noktada yeni eğitim bonusumuz devreye giriyor.
Yeni Eğitim Bonusu içerikleri, C++ bilgisi olmayan veya az bilgiye sahip olan geliştiriciler için özel olarak planlanmıştır. Eğitim boyunca sıfırdan ileri seviyeye kadar C++ dersleri, Metin2 özel sunucularla entegre örneklerle desteklenerek sunulacaktır. Bu süreçte Game Core, DB Core, Server Compile, Source Edit, Client SRC gibi kritik konular da detaylı bir şekilde ele alınacaktır.
Bonus Eğitim İçeriği
Eğitimde şu ana başlıklar ele alınacaktır:
- C++ Temelleri ve Metin2 özel sunucularla ilişkisi
- Game Server ve Auth Server yapıları
- DB (Veritabanı) yönetimi ve Core yapıları
- Python ile Py GUI ve UIScript entegrasyonları
- Martysama ve diğer kaynak kod örnekleri üzerinden uygulamalı çalışmalar
- PVP sistemleri ve özel Game mekanikleri
Neden C++ ?
C++ dili, yüksek performans ve düşük seviyeli kontrol imkanı sunduğu için Metin2 gibi oyun sunucularında tercih edilmektedir. Metin2 özel sunucularında, performans kritik öneme sahiptir. Oyuncuların hızlı hareket etmesi, PvP savaşlarının sorunsuz işlemesi, binlerce nesnenin eş zamanlı yönetimi gibi durumlar göz önüne alındığında, C++ gibi bir dilin kullanılması kaçınılmazdır. Ayrıca, Metin2 kaynak kodları çoğunlukla C++ ile yazılmıştır. Bu da source edit yaparken büyük kolaylık sağlar.
Bonus Eğitim Serisinin Hedef Kitleleri
Bu serimiz özellikle şu kullanıcı gruplarına hitap etmektedir:
- Metin2 özel sunucu geliştirme yolunda yeni adımlar atanlar
- C++ bilgisi olup Metin2 ile birleştirme yapmak isteyenler
- PVP sistemleri ve game core üzerinde çalışan geliştiriciler
- Server ve client tarafında kodlama yapan profesyonel geliştiriciler
Metin2 Lobby olarak, Metin2 özel sunucu dünyasına katkı sunmaya devam ediyoruz. Yeni bonus C++ eğitimiyle birlikte, hem teknik hem de pratik bilgiye sahip olacak ve kendi özel sunucularınızı daha verimli ve güçlü hale getirebileceksiniz.
Kaynak Kod, Script, Pack ve diğer gelişmiş sistemlerle ilgili içerikler de eğitim kapsamında detaylandırılacaktır. Bu sayede hem öğrenme hem de uygulama sürecini bir arada yaşayacaksınız.
[C++] New Training Bonus
Metin2 Lobby is entering a new phase in the process of developing custom Metin2 servers. In this context, we are preparing a new bonus section for our training series focusing on C++-based systems. In this article, we will detail the advantages of using C++ in Metin2 custom server development and explain the content of the new training bonus.
When developing custom Metin2 servers, the importance of C++ is immense. Most fundamental components such as Game Server and Auth Server are written in C++. Therefore, having knowledge of C++ is a major advantage in the process of Metin2 custom server development. However, there are also obstacles for newcomers in this area. This is exactly where our new training bonus comes into play.
New Training Bonus content is specially planned for developers who have no or little C++ knowledge. Throughout the course, C++ lessons from scratch to advanced levels will be supported with practical examples integrated with Metin2 custom servers. During this process, critical topics like Game Core, DB Core, Server Compile, Source Edit, Client SRC, etc., will be thoroughly covered.
Bonus Training Content
The following main topics will be addressed in the training:
- Basics of C++ and its relation to Metin2 custom servers
- Game Server and Auth Server structures
- DB (Database) management and Core structures
- Integration of Python with Py GUI and UIScript
- Practical exercises based on Martysama and other source code examples
- PVP systems and custom Game mechanics
Why C++?
C++ is preferred in Metin2 game servers due to its high performance and low-level control capabilities. Performance is critical in Metin2 custom servers. Considering scenarios such as fast player movement, seamless PvP combat, and simultaneous management of thousands of objects, the use of a language like C++ is inevitable. Moreover, Metin2 source codes are mostly written in C++, which greatly facilitates source editing.
Target Audience of the Bonus Training Series
This series specifically targets the following user groups:
- Beginners taking their first steps in Metin2 custom server development
- Those with C++ knowledge wanting to integrate it with Metin2
- Developers working on PVP systems and game core
- Professional developers coding on both server and client sides
Metin2 Lobby continues to contribute to the world of Metin2 custom servers. With the new bonus C++ training, you will gain both technical and practical knowledge, allowing you to make your own custom servers more efficient and powerful.
Contents related to Source Code, Script, Pack, and other advanced systems will also be detailed within the training. Thus, you will experience both learning and application processes together.