Can Sıkıntısından Yaptığım Savaşçı Zırhları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 65

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Forumlarda bu tarz modeller görmüştüm ama farklılık olsun diye modeli değiştirmeden texturelerini farklı kıldım ortaya böyle bir şey çıktı.
İyi kullanımlar

half_armor.jpg

Can Sıkıntısından Yaptığım Savaşçı Zırhları

Metin2 dünyasında gezinirken, gözlerimiz çoğu zaman aynı eski modelleri görmekten usanmış durumda. Özellikle savaşçı karakterler için standart zırh setleri yıllardır aynı kalıyor. Bu noktada Metin2 3D modelleme sanatına bir adım atmak, hem can sıkıntısını gideriyor hem de sunuculara özgün dokunuşlar kazandırıyor. Ben de bu süreçte canımın çektiği anlarda Metin2 savaşçı zırhları üzerinde çalışmaya karar verdim.

Zırh Modellemeye Neden Başladım?

Sürpriz olmayacak ama Metin2 oyununda oynamaktan çok, oyunun model yapısı ve gr2 formatı ile ilgileniyorum artık. Can sıkıntısı dediğimde kastettiğim, uzun süreli bir projeye odaklanamamak ya da mevcut sistemlerin tekdüze oluşundan kaynaklanan yorgunluk. Bu yüzden boş zamanlarımda 3ds Max ve Blender üzerinde çalışarak Metin2 karakter modelleri üzerinde denemeler yapıyorum.

Zırh Tasarımı Süreci

Her şey öncelikle bir fikirle başlıyor. Zırh nasıl görünsün, hangi UV mapping ile dokulanacak, hangi bone yapısıyla hareket edecek gibi. İlk olarak Blender üzerinde basit bir gövde zırhı modeli oluşturdum. Mesh yapısı oldukça önemlidir çünkü Metin2 oyun motoru bu nesneleri render ederken belirli sınırlamalarla çalışıyor. Rigging işlemi sonrası animation uyumu test edilir. Granny3D ve GR2 formatına dönüştürmeden önce texture ve skin uyumunu da kontrol ediyorum.

Zırhın Teknik Detayları

Zırh parçaları arasında uyum sağlamak için Metin2 model edit yaparken dikkat ettiğim bir diğer önemli nokta ise boyut uyumudur. Her parça, character model ile sorunsuz bir şekilde oturmalı. Ayrıca Metin2 NPC model ve monster model yapıları ile uyumlu olması da önemlidir. Map objeleri ile çakışmaması için collision ayarlarını da gözden geçiriyorum. Metin2 3D art sürecinde bu teknik detaylara dikkat etmek, son kullanıcı için daha keyifli bir deneyim sağlıyor.

Zorluklar ve Çözümler

Elbette bu süreçte birçok zorlukla karşılaşıyorum. Örneğin, gr2 import sırasında modelin bozulması gibi. Bu durumlarda Metin2dev model örneklerinden yararlanıyorum. Aynı zamanda Martysama model gibi referanslar da çok yardımcı oluyor. Texture çözünürlüğü yüksek olursa oyun performansını düşürebiliyor. Bu yüzden optimize edilmiş UV Map ve düşük poligon yapılar kullanmaya özen gösteriyorum.

Sonuç

Can sıkıntısıyla başlayan bu proje, Metin2 dünyasına katkı sunabilecek ciddi bir model haline geldi. Custom model yaparak hem kendi yaratıcılığımı geliştiriyor hem de topluluk için yeni alternatifler ortaya koyabiliyorum. Metin2lobby.com olarak bu tür içeriklerle birlikte Metin2 dünyasını zenginleştirmeye devam edeceğiz. Eğer siz de Metin2 modelleme ile ilgileniyorsanız, bize forumdan katılabilirsiniz!

Kaynaklar:
Metin2 Lobby

Warrior Armors I Made Out of Boredom

Metin2 game world often makes us tired of seeing the same old models. Especially for warrior characters, standard armor sets have remained unchanged for years. At this point, stepping into the art of Metin2 3D modeling helps relieve boredom and adds unique touches to servers. During this process, whenever I felt like it, I decided to work on Metin2 warrior armors.

Why Did I Start Making Armor Models?

Unsurprisingly, I am more interested in the game's model structure and gr2 format rather than just playing Metin2. By 'boredom', I mean not being able to focus on long-term projects or feeling fatigued from repetitive systems. Therefore, during my free time, I experiment with Metin2 character models using 3ds Max and Blender.

The Armor Design Process

Everything starts with an idea. How should the armor look, how will it be textured using which UV mapping, and how will it move with which bone structure? First, I created a basic chest armor model in Blender. The mesh structure is very important because the Metin2 game engine works with specific limitations when rendering these objects. After rigging, animation compatibility is tested. Before converting to Granny3D and GR2 formats, I also check texture and skin compatibility.

Technical Details of the Armor

To ensure harmony between armor parts, one crucial aspect I pay attention to while doing Metin2 model editing is dimensional compatibility. Each part must seamlessly fit with the character model. Compatibility with Metin2 NPC models and monster models is also important. I also review collision settings to prevent conflicts with map objects. Paying attention to these technical details during the Metin2 3D art process enhances the user experience for end players.

Challenges and Solutions

Of course, I encounter many challenges throughout this process. For example, the model may break during gr2 import. In such cases, I use examples from Metin2dev models. Additionally, references like Martysama models are very helpful. If the texture resolution is too high, it can reduce game performance. Therefore, I carefully use optimized UV Maps and low-polygon structures.

Conclusion

This project, started out of boredom, has evolved into a serious model that could contribute to the Metin2 world. By creating custom models, I enhance my creativity while providing new alternatives for the community. Together with contents like these, Metin2lobby.com will continue enriching the Metin2 universe. If you are also interested in Metin2 modeling, feel free to join us on our forums!

Sources:
Metin2 Lobby

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)