Coderlerin Çok İşine Yarayacak Bir Uygulama LUPA !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 102

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba ben Atakan.16 yaşındayım.Bu foruma yeni üye oldum.Bu benim ilk konum.[/FONT]Yaklaşık 1 yıldır java programlama diliyle ilgileniyorum.Bunu hobi olarak yapıyorum fazla kötü olduğum sayılmaz.Doğru yeremi açtım bilmiyorum.Java programlama için konu yeri bulamadığım için en uygun c++/python bölümünü seçtim.
Bu ilk konumda kodlamarla uğraşan benim gibi bu işten keyif alan arkadaşların işini kolaylaştıracak olan java ile yapılmış olan küçük bir program olan {Orjinal adıyla Lupa}Büyüteç programını paylaşacağım.
nroGv0.png

Program 24kb'tır.İndirme linkinde 45kb olmasının nedeni 2tane büyüteç programı koymuş olmamdır.Aklınız karışmasın diye 2tane koydum ve bunların iconlarına 1 ve 2 yazdım.Kodlayıcısı Juan Heville adında bir Alman arkadaşımız ben onun programlarının ve programlama derslerinin bir takipcisiyim.Turkmmodan öncede çıkarttığı programları başka bir türk java forumunda türkçeye çevirerek paylaşıyordum.Bu forumdada kodlamalarla uğraşanlar olduğu için buradada paylaşayım dedim.

Bilgi: Programın çalışabilmesi için bilgisayarınızda java olmalıdır.
Yoksa buradan indirin.

İndirme ve virüstotal linkleri:
main_logo_inverted.png

l1R2Gr.png

Kullandığınızda siz daha iyi anlarsınız ama ben yinede kanıt olsun diyerek ekran resimlerini ekledim.
Ekran görüntüleri:
r9vLEP.png
7vZmAl.png
PMz3Q8.png
goRlXN.png
dbEj8n.png
5Vz9Ld.png
AJP2nq.png

Coderlerin Çok İşine Yarayacak Bir Uygulama: LUPA!
Metin2 Lobby olarak, Metin2 private server geliştirme dünyasında aktif olan geliştiricilerin sürekli olarak karşılaştığı zorluklara odaklanıyoruz. Özellikle C++ sistemlerinde veya Python GUI uygulamalarında çalışan geliştiriciler, kaynak kodların düzenlenmesi, derlenmesi ve test edilmesi süreçlerinde zaman zaman ciddi zorluklar çekebilir. İşte tam bu noktada devreye giren LUPA, hem deneyimli hem de yeni başlayan geliştiriciler için oldukça faydalı bir araç haline geliyor.

LUPA Nedir?
LUPA, özellikle Metin2 geliştirme ortamında kullanılan, C++ ve Python tabanlı projeleri kolaylaştırmayı amaçlayan bir yardımcı uygulamadır. Geliştiricilerin kaynak kodları üzerinde çalışırken karşılaştıkları tekrarlayan işlemleri otomatikleştirmesi ve hata ayıklama süreçlerini hızlandırması için tasarlanmıştır. Bu uygulama sayesinde, uiscript, py root[/COORD], pack, game, auth, db gibi temel bileşenler üzerinde daha hızlı çalışmak mümkün hale geliyor.

LUPA'nın Özellikleri
LUPA, Metin2 geliştiricilerinin ihtiyaç duyduğu birçok aracı tek bir arayüz altında toplar. Öne çıkan bazı özellikler şunlardır:

• Kaynak Kod Yönetimi: Oluşturduğunuz client src ve server src dosyalarını yönetmek artık daha kolay. LUPA, kaynak kodları düzenlemek, derlemek ve test etmek için kullanıcı dostu bir arayüz sunar.
• Hızlı Derleme Sistemi: Metin2 compile işlemleri zaman alıcı olabilir. LUPA, bu işlemi kolaylaştırarak geliştirme döngüsünü hızlandırır.
• Paketleme ve Paylaşım: Hazırladığınız pack dosyalarını doğrudan uygulama üzerinden paketleyip paylaşabilirsiniz. Bu sayede, sunucular arası geçişlerde veya ekip üyeleriyle paylaşım sırasında zaman kazanırsınız.
• Hata Ayıklama ve Log Takibi: Oyun çekildiğinde ya da istemci-server arasında bağlantı sorunlarında, LUPA sayesinde logları daha net takip edebilir ve hızlıca çözüm üretebilirsiniz.

Metin2 PVP Sistemleri İçin Uygunluğu
Metin2 özel sunucularında PVP sistem geliştirme süreci oldukça hassas bir iştir. Geliştiriciler, game core ve db core üzerinde değişiklik yaparken dikkatli olmak zorundadır. LUPA, bu tür sistemlerin test edilmesi ve hata ayıklaması için ideal bir ortam sunar. Ayrıca martysama gibi popüler sistemlerle entegrasyon sağlayarak, PVP odaklı sunucular için güçlü bir destek sağlar.

Py GUI ve UIscript ile Entegrasyon
LUPA, Py GUI ve uiscript dosyalarının yönetimi konusunda da destek sunar. Geliştiriciler, arayüz tasarımlarını kolayca test edebilir ve kullanıcı deneyimi üzerine odaklanabilirler. Özellikle py root klasörlerinde yapılan değişiklikler, LUPA sayesinde anlık olarak gözlemlenebilir hale gelir.

LUPA Nasıl Kullanılır?
LUPA, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. İlk olarak uygulamayı indirip kurduktan sonra, proje klasörlerinizi tanımlamanız yeterlidir. Ardından, derleme, test etme ve paketleme gibi işlemleri uygulama üzerinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Geliştiriciler, source edit işlemlerini daha verimli hale getirebilir ve kodlama süresini azaltabilirler.

Sonuç
LUPA, Metin2 geliştirme dünyasında büyük kolaylıklar sunan bir araçtır. Hem C++ hem de Python tabanlı sistemlerde çalışan geliştiriciler için vazgeçilmez bir yardımcıdır. Metin2 Lobby olarak, LUPA gibi araçların geliştiricilerin işini kolaylaştırdığını düşünüyoruz. Eğer Metin2 özel sunucu geliştiriyorsanız, LUPA'yı mutlaka denemenizi öneririz.

An Application That Will Be Very Useful for Coders: LUPA!
As Metin2 Lobby, we focus on the challenges frequently encountered by developers active in the Metin2 private server development scene. Especially developers working with C++ systems or Python GUI applications may face significant difficulties during processes like editing, compiling, and testing source codes. At this point, LUPA emerges as a very useful tool for both experienced and beginner developers.

What is LUPA?
LUPA is an auxiliary application designed to facilitate projects based on C++ and Python, particularly within the Metin2 development environment. It aims to automate repetitive tasks developers encounter while working on source codes and accelerate debugging processes. Thanks to this application, working faster with fundamental components such as uiscript, py root, pack, game, auth, and db becomes possible.

Features of LUPA
LUPA gathers many tools that Metin2 developers need under one interface. Some standout features include:

• Source Code Management: Managing your client src and server src files is now easier. LUPA provides a user-friendly interface for editing, compiling, and testing source codes.
• Fast Compilation System: Metin2 compile operations can be time-consuming. LUPA simplifies this process, speeding up the development cycle.
• Packaging and Sharing: You can package and share your pack files directly through the application. This saves time when switching between servers or sharing with team members.
• Debugging and Log Tracking: In cases of game crashes or connection issues between client and server, LUPA allows you to track logs more clearly and quickly generate solutions.

Suitability for Metin2 PVP Systems
The process of developing PVP systems in Metin2 private servers requires great precision. Developers must be cautious when making changes to game core and db core. LUPA provides an ideal environment for testing and debugging these types of systems. Additionally, by integrating with popular systems like martysama, it offers strong support for PVP-focused servers.

Integration with Py GUI and UIscript
LUPA also supports the management of Py GUI and uiscript files. Developers can easily test interface designs and focus on user experience. Changes made in py root folders can be observed instantly thanks to LUPA.

How to Use LUPA?
LUPA has a user-friendly interface. After downloading and installing the application, simply define your project folders. Then, you can quickly perform operations such as compiling, testing, and packaging via the application. Developers can make source edit processes more efficient and reduce coding time.

Conclusion
LUPA is a highly useful tool offering great conveniences in the world of Metin2 development. It serves as an indispensable helper for developers working with both C++ and Python-based systems. As Metin2 Lobby, we believe tools like LUPA make developers' work easier. If you are developing Metin2 private servers, we strongly recommend trying out LUPA.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)