DELİ GİBİ ÖVÜLEN OYUNU OYNADIM! BEĞENMEDİM: DEATH STRANDING 2 (BİTTİ)
Selamlar Metin2lobby olarak
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
isimli Youtube içerik üreticisinin oluşturduğu videoyu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.Eleştirilerin Gölgesinde Bir İnceleme: Death Stranding 2'yi Tamamladım, Peki Ya Ben?
Oyun dünyası, her yıl sayısız yapımla dolup taşıyor. Bu yapımların bazıları sadece birer eğlence aracı olarak kalırken, bazıları ise hem teknik yeterlilikleri hem de sundukları özgün deneyimlerle oyuncuların kalplerinde taht kurmayı başarıyor. Ancak, bir oyunun genel kabul görmüş başarısı, her oyuncunun aynı deneyimi yaşayacağı anlamına gelmez. İşte bu noktada, "Death Stranding 2" özel bir yere sahip. İlk oyunuyla büyük yankı uyandıran, kimileri tarafından "başyapıt" olarak nitelendirilen, kimileri tarafından ise "sıkıcı bir yürüyüş simülasyonu" olarak değerlendirilen Death Stranding serisi, ikinci oyunuyla da tartışmaları alevlendirmeye devam ediyor. Bense, bu "deli gibi övülen" oyunu bitirdim ve açık konuşmak gerekirse, ben de beğenmedim.Beklentinin Ağırlığı ve İlk İzlenimler
Bir oyunun devamı söz konusu olduğunda, beklentiler kaçınılmaz olarak yüksek olur. İlk oyunun yarattığı etki, geliştiricilerin omuzlarına ağır bir yük bindirir. Oyuncular, önceki oyunda sevdikleri unsurların korunmasını ve geliştirilmesini, yeni ve heyecan verici mekaniklerin eklenmesini, hikayenin derinleşmesini ve karakterlerin daha da zenginleşmesini beklerler. Death Stranding 2 de, bu beklentilerin farkında olarak piyasaya sürüldü. Fragmanlar, oyun içi görüntüler ve geliştiricilerin açıklamaları, oyuncuları heyecanlandırmaya yetti de arttı bile.Ancak, oyuna ilk adımımı attığımda, bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmeye başladım. İlk oyunun atmosferi, görsel stili ve müzikleri beni büyülemişti. Death Stranding 2 de bu unsurlar korunmuştu, ancak bir şeyler eksikti. Hikaye anlatımı, ilk oyuna kıyasla daha karmaşık ve anlaşılması güçtü. Karakterler, derinlikten yoksundu ve onlarla duygusal bir bağ kurmakta zorlandım. Oyun mekanikleri ise, ilk oyuna kıyasla pek bir yenilik sunmuyordu. Yine uzun yürüyüşler, yine paket taşıma, yine düşmanlardan kaçma...Oyunun Temel Dinamikleri: Yine Mi Kargo Taşımacılığı?
Death Stranding serisinin temelinde, kargo taşımacılığı mekaniği yatıyor. Oyuncular, farklı noktalara paketler taşıyarak, izole edilmiş toplulukları birbirine bağlamaya çalışıyorlar. Bu süreçte, zorlu arazi koşulları, tehlikeli düşmanlar ve yıpratıcı hava olaylarıyla mücadele etmek zorundalar. İlk oyunda, bu mekanik, sunduğu zorluklar ve yarattığı gerilim sayesinde oyuncuları kendine bağlamayı başarmıştı. Ancak, Death Stranding 2'de bu mekanik, tekrarlayan ve sıkıcı bir hal almış durumda.Oyunun büyük bir bölümü, aynı rotaları tekrar tekrar yürümek, aynı engelleri aşmak ve aynı düşmanlarla savaşmakla geçiyor. Yeni araçlar ve ekipmanlar eklenmiş olsa da, bu yenilikler, oyunun temel dinamiğini değiştirmiyor. Bir süre sonra, paket taşıma görevi, angarya bir işe dönüşüyor ve oyuncunun motivasyonunu düşürüyor.Hikaye Anlatımı: Karmaşık ve Anlaşılması Güç
Death Stranding 2'nin hikayesi, ilk oyunun bıraktığı yerden devam ediyor. Ancak, hikaye anlatımı, ilk oyuna kıyasla daha karmaşık ve anlaşılması güç bir hale gelmiş durumda. Oyunda, çok sayıda karakter, olay örgüsü ve gizem bulunuyor. Bu durum, hikayeyi takip etmeyi zorlaştırıyor ve oyuncunun kafasını karıştırıyor.Hikayenin karmaşıklığına ek olarak, karakterlerin derinlikten yoksun olması da, hikaye anlatımını olumsuz etkiliyor. Karakterler, yeterince geliştirilmemiş ve onlarla duygusal bir bağ kurmakta zorlanıyoruz. Bu durum, hikayenin duygusal etkisini azaltıyor ve oyuncunun oyuna kendini vermesini engelliyor.Atmosfer ve Görsellik: Teknik Başarı, Ruhsuz Sunum
Death Stranding serisinin en güçlü yönlerinden biri, atmosferi ve görselliği. Oyun, kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor ve bu dünyanın atmosferini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Geniş ve ıssız manzaralar, ürkütücü müzikler ve gizemli yaratıklar, oyuncuyu içine çeken bir atmosfer yaratıyor. Death Stranding 2 de, bu atmosferi koruyor ve geliştiriyor. Oyunun grafikleri, son derece detaylı ve gerçekçi. Işıklandırma, gölgelendirme ve doku kalitesi, oyunun görsel sunumunu üst seviyeye taşıyor.Ancak, teknik anlamda başarılı olsa da, oyunun atmosferi ve görselliği, bir ruhsuzluk hissi yaratıyor. İlk oyunda, dünyanın yalnızlığı ve umutsuzluğu, oyuncuyu derinden etkiliyordu. Death Stranding 2'de ise, bu duygular yeterince aktarılamıyor. Dünya, sadece güzel bir arka plan olarak kalıyor ve oyuncuyla duygusal bir bağ kurmuyor.Müzikler ve Ses Tasarımı: Yetersiz Kullanım
Death Stranding serisinin müzikleri, oyunun atmosferine büyük katkı sağlıyor. Düşük tempolu, melankolik ve duygusal müzikler, dünyanın yalnızlığını ve umutsuzluğunu yansıtıyor. Death Stranding 2'de de bu müzikler korunmuş, ancak yeterince kullanılmamış. Müzikler, genellikle sessiz anlarda çalıyor ve oyunun aksiyon sahnelerinde duyulmuyor. Bu durum, müziklerin etkisini azaltıyor ve oyunun atmosferine yeterince katkı sağlamasını engelliyor.Ses tasarımı ise, genel olarak başarılı. Çevre sesleri, karakter seslendirmeleri ve silah sesleri, gerçekçi ve detaylı. Ancak, seslerin kullanımı, ilk oyuna kıyasla daha az yaratıcı. İlk oyunda, sesler, oyuncuyu ürkütmek, gerilimi artırmak ve hikayeyi anlatmak için kullanılıyordu. Death Stranding 2'de ise, sesler, sadece birer arka plan öğesi olarak kalıyor.Oyunun Yenilikleri: Yetersiz ve Etkisiz
Death Stranding 2, ilk oyuna kıyasla bazı yenilikler sunuyor. Yeni araçlar, ekipmanlar, düşmanlar ve mekanikler, oyuna eklenmiş durumda. Ancak, bu yenilikler, oyunun temel dinamiğini değiştirmiyor ve oyuncuya yeni bir deneyim sunmuyor. Yeni araçlar, sadece daha hızlı ve daha kolay bir şekilde seyahat etmeyi sağlıyor. Yeni ekipmanlar, oyuncunun hayatta kalma şansını artırıyor. Yeni düşmanlar, sadece daha zorlu bir mücadele sunuyor. Yeni mekanikler ise, oyuna kısa süreli bir çeşitlilik katıyor.Bu yenilikler, Death Stranding 2'yi ilk oyundan farklı kılmıyor. Oyun, hala uzun yürüyüşler, paket taşıma ve düşmanlardan kaçma üzerine kurulu. Bu durum, ilk oyunu beğenmeyen oyuncuların, Death Stranding 2'yi de beğenmeyeceği anlamına geliyor.Oyunun Teknik Sorunları: Optimizasyon Eksikliği
Death Stranding 2, teknik anlamda başarılı bir yapım olsa da, bazı teknik sorunlar içeriyor. Oyun, özellikle yüksek grafik ayarlarında, performans sorunları yaşatabiliyor. Kare hızı düşüşleri, takılmalar ve donmalar, oyun deneyimini olumsuz etkiliyor. Optimizasyon eksikliği, oyunun en büyük sorunlarından biri.Bunun yanı sıra, oyunda bazı hatalar ve aksaklıklar da bulunuyor. Karakterlerin takılması, nesnelerin kaybolması ve oyunun çökmesi gibi sorunlar, oyuncuların karşılaştığı problemler arasında yer alıyor. Bu sorunlar, oyunun keyfini kaçırıyor ve oyuncunun oyuna olan inancını sarsıyor.Sonuç: Beklentileri Karşılamayan Bir Devam Oyunu
Sonuç olarak, Death Stranding 2, beklentileri karşılamayan bir devam oyunu. İlk oyunun atmosferi, görselliği ve müzikleri korunmuş olsa da, hikaye anlatımı, karakterler ve oyun mekanikleri, hayal kırıklığı yaratıyor. Oyun, tekrarlayan, sıkıcı ve karmaşık bir yapıya sahip. Teknik sorunlar ise, oyun deneyimini daha da olumsuz etkiliyor.Death Stranding 2, ilk oyunu beğenen oyuncuları bile tatmin etmeyebilir. Oyun, yenilikçi bir yaklaşım sunmuyor ve oyuncuya yeni bir deneyim yaşatmıyor. Eğer ilk oyunu beğenmediyseniz, Death Stranding 2'yi de beğenmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.Uyarı: Kişisel görüşlerimi içerir, diğer oyuncuların deneyimleri farklılık gösterebilir.
İyi seyirler!
metin2lobby.com - Metin2 Oyuncularının Buluşma Noktası