Bu aralar bir çok arkadaşımız
İşte bu kötü niyetli arkadaşların amaçlarına ulaşmamasını sağlamak için yapmanız gerekenler ;
1- Files'i yüklemeden önce tüm dosyaları taratın.Pack boyutları büyükse kendi bilgisayarınızın virüs koruma sisteminde taratın game.tar.gz ve mysql.tar.gz olan dosyaları ise
Jotti ve Virüs total'den neden taratın diyorum ?
Çünkü bu iki tarama sitesi bir çok programı kullanıyor.
Neler bunlar ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
paylaşıyor.Bir kısmı iyi niyetinden kendilerini tanıtmak için bazıları ise kötü niyetli arkadaşlar İşte bu kötü niyetli arkadaşların amaçlarına ulaşmamasını sağlamak için yapmanız gerekenler ;
1- Files'i yüklemeden önce tüm dosyaları taratın.Pack boyutları büyükse kendi bilgisayarınızın virüs koruma sisteminde taratın game.tar.gz ve mysql.tar.gz olan dosyaları ise
Giriş yap veya üye ol.
ve ya
Giriş yap veya üye ol.
' dan taratın .Jotti ve Virüs total'den neden taratın diyorum ?
Çünkü bu iki tarama sitesi bir çok programı kullanıyor.
Neler bunlar ?
2- game.tar.gz 100MB 'dan büyük ise gereksiz bir sürü log olduğunun göstergesidir. !
Bundan dolayı oyununuz sürekli olarak yavaşlar ve saldırı aldığı zaman serverin kolay çökmesine ön ayak olur.
3- Özellikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum mysql.tar.gz yi çok iyi bir şekilde taratın !
Neden ? Çünkü genellikle virüsler mysql.tar.gz ye konuyor.
4- Filesi kurduktan sonra navicattan serverinize giriş yapın lütfen.
Açılmış olan "Database"leri teker teker kontrol edin.
Örnek veriyorum : "Jaxen2" diye bir database varsa , bu site paneli için olan bir veritabanı olabilir.
Ama ben Jaxen2 site veritabanıdır dedim diye hemen demeyin bu şey hep site için veritabanıdır.Olmayabilir.
Benden size tavsiye varsa silin kendiniz yükleyin.
Jaxen2 veri tabanı yükleme :
5- Tekrar tekrar söylüyorum indirdiğiniz dosyaların virüs total resimleri linkleri olsada tekrar taramanız güvenliğiniz açısından önemlidir . Herhangi bir problem sorunda turkmmo.com sorumlu tutulmaz.
İşte bu kadar arkadaşlar.
Umarım bu dediklerim işinize yarar.
METİN2 SERVER FİLES BÖLÜMÜNDE VAR AMA BURAYADA KOYALIM DEDİK :
Giriş yap veya üye ol.
MERTNİCK06 ,Berk2c
Files Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve içerik üreticileri için en kritik aşamalardan biri, doğru ve güvenli şekilde files kurulumudur. Files, oyunun istemci tarafında çalışan tüm verileri, grafikleri, ses dosyalarını ve betikleri içerir. Bu nedenle files kurulumu sırasında dikkat edilmesi gereken birçok teknik detay vardır.
1. Dosya Uyumluluğu
Öncelikle kullandığınız server sürümü ile client files’inizin tam uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Örneğin, 40k client ile 34k server arasında ciddi uyumsuzluklar meydana gelir. Bu durum, oyuncuların oyuna girememesine, item’lerin görünmemesine veya NPC’lerin hatalı çalışmasına neden olabilir.
2. Root Paketi ve EterPack[/BR][/BR]Root klasörünüzün içeriği, karakter yaratma, quest sistemleri ve UI elementleri gibi temel işlevleri yönetir. Yanlış root dosyası kullanmak, oyunun çökmesine yol açabilir. Ayrıca, EterPack yapısı bozuksa veya hash değerleri tutmuyorsa, client güvenlik protokolleri sebebiyle başlatılmaz.
3. Locale ve Language Ayarları
Türkçe server kuruyorsanız, locale_tr klasörünün eksiksiz ve doğru şekilde entegre edilmesi şarttır. Dil dosyaları eksikse, menülerde garip karakterler veya İngilizce metinler görünebilir. Aynı zamanda, client içindeki locale_inc.lua dosyasının doğru konfigüre edilmesi önemlidir.
4. Patch ve Versiyon Kontrolü
Client’iniz patch sistemiyle mi çalışıyor? Eğer öyleyse, patch dosyalarının doğru dizin yapısına sahip olduğundan ve indirme linklerinin aktif olduğundan emin olun. Aksi takdirde kullanıcılar oyuna erişemez.
5. Virüs Yazılımları ve Güvenlik
Çoğu antivirüs programı, Metin2 client dosyalarını şüpheli olarak algılayabilir. Bu yüzden hem kendi bilgisayarınızda hem de dağıtım ortamınızda false positive uyarılarına karşı önlem alın. Mümkünse, dosyalarınızı Metin2Lobby.com üzerinden paylaşılan güvenilir kaynaklardan temin edin.
Sonuç olarak, files kurulumu sadece dosyaları kopyalamak değildir; teknik bütünlük, sürüm uyumu ve dil desteği gibi unsurların hepsi titizlikle kontrol edilmelidir. Hatalı bir files kurulumu, server’inizin itibarını düşürebilir ve oyuncu kaybına neden olabilir.