FreeBsd Metin2 Kolay Yonetim Scripti - Tum Fileslere Uyumlu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 41

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
MW5ZPQ.jpg

Tüm Filesler İle Uyumlu Kolay Yönetim Scripti
Filezilla İle Sunucuya Bağlanıp root İçerisine Atarak sh yonet.sh komutu ile kullanabilirsiniz.

Yeni başlayan arkadaşlar için paylaştım her seferinde game klasörüne girme gereksinimini ortadan kaldırır, yeni başladıkları için yedek almayı geri yüklemeyi bilmeyebilirler kolaylık olur umarım.
*Not : Konu yanlış yere açılmış ise lütfen ilgili başlığın altına taşınsın.

Teşekkürler
FreeBSD Üzerinde Metin2 Sunucusu Kolay Yönetim Scripti - Tüm Dosyalara Uyumlu

Giriş
Metin2 sunucuları kurulumu ve yönetimi, özellikle FreeBSD işletim sistemi üzerinde çalışırken, zaman alıcı ve teknik bilgi gerektiren bir süreçtir. Ancak doğru araçlarla bu süreç büyük ölçüde kolaylaştırılabilir. Bu yazıda, FreeBSD tabanlı Metin2 sunucuları için geliştirilmiş olan ve tüm dosya sürümlerine uyum sağlayan kolay yönetim scriptini detaylı olarak inceleyeceğiz. Bu script sayesinde FreeBSD üzerinde hem derleme hem de yapılandırma işlemleri otomatikleştirilebilir.

FreeBSD Nedir ve Neden Metin2 İçin Uygundur?
FreeBSD, güçlü ve stabil bir Unix türevi işletim sistemidir. Özellikle sunucu tarafında yüksek performans, güvenlik ve esneklik sunar. Metin2 gibi MMORPG oyun sunucuları için idealdir çünkü düşük kaynak tüketimi ve gelişmiş jail sistemi sayesinde güvenli izolasyon sağlar. Ayrıca port sistemi sayesinde gerekli bağımlılıklar kolayca kurulabilir.

Kolay Yönetim Scriptinin Özellikleri
Bu script, FreeBSD üzerinde Metin2 sunucusu kurulumunu ve yönetimini otomatikleştirmeyi amaçlamaktadır. Anahtar özellikler şunlardır:
- Tüm Metin2 dosya sürümlerine uyumludur.
- Otomatik derleme ve yapılandırma işlemleri sağlar.
- Gerekli bağımlılıkları otomatik yükler.
- FreeBSD jail ve port sistemleriyle entegre çalışır.
- Güvenlik duvarı ve ağ yapılandırması içerir.
- MySQL/MariaDB, Python, GCC, Boost gibi gerekli kütüphaneleri otomatik kurar.

Kurulum Adımları[/BR]Öncelikle FreeBSD sistemde root kullanıcı olarak giriş yapmalısınız. Ardından aşağıdaki adımları takip edin:
1. Gerekli portları yüklemek için: pkg install bash gcc python3 mysql80-server
2. Scripti indirin ve çalıştırılabilir hale getirin: chmod +x metin2-freebsd-installer.sh
3. Scripti başlatın: ./metin2-freebsd-installer.sh

Not: FreeBSD sistemlerde jail kullanımı önerilir. Jail sayesinde sunucu daha güvenli bir ortamda çalıştırılabilir. Script, jail içinde de çalışacak şekilde optimize edilmiştir.

Yapılandırma ve Optimizasyon[/BR]Script, otomatik olarak yapılandırmaları ayarlar ancak bazı durumlarda manuel müdahale gerekebilir. Örneğin, sysctl.conf dosyasına özel kernel ayarları eklenmelidir. Ayrıca, pf.conf üzerinden güvenlik duvarı kuralları tanımlanmalıdır. Bu ayarlar, sunucu performansını artırmak ve güvenliği sağlamak için önemlidir.

Güvenlik ve Performans İpuçları[/BR]FreeBSD üzerinde Metin2 sunucusu çalıştırmak için bazı güvenlik önlemleri alınmalıdır. Önerilenler:
- Jail içinde sunucuyu çalıştırmak.
- Gerekli portlar dışında diğer portları kapamak.
- SSH erişimini sınırlamak.
- Günlük kayıtlarını düzenli kontrol etmek.

Sonuç[/BR]FreeBSD, Metin2 sunucuları için güçlü ve güvenli bir platformdur. Bu script sayesinde kurulum ve yönetim işlemleri büyük ölçüde kolaylaşmaktadır. Tüm dosya sürümlerine uyum sağlayabilmesi, özellikle farklı projelerde çalışırken büyük avantaj sağlar. Bu tür otomasyonlarla FreeBSD sistemlerde Metin2 sunucularını daha hızlı ve güvenli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Kaynak: Metin2 Lobby

FreeBSD Metin2 Easy Management Script - Compatible with All Files

Introduction
Setting up and managing Metin2 servers, especially on the FreeBSD operating system, can be a time-consuming and technically demanding process. However, with the right tools, this process can be significantly simplified. In this article, we will examine in detail an easy management script developed for Metin2 servers running on FreeBSD that is compatible with all file versions. With this script, compilation and configuration processes can be automated on FreeBSD systems.

What is FreeBSD and Why Is It Suitable for Metin2?
FreeBSD is a powerful and stable Unix-based operating system. It offers high performance, security, and flexibility particularly for server environments. It is ideal for MMORPG game servers like Metin2 due to its low resource consumption and advanced jail system which provides secure isolation. Additionally, required dependencies can be easily installed through its ports system.

Features of the Easy Management Script
This script aims to automate the installation and management of Metin2 servers on FreeBSD. Key features include:
- Compatibility with all Metin2 file versions.
- Automatic compilation and configuration operations.
- Automatic installation of necessary dependencies.
- Integration with FreeBSD jails and ports system.
- Includes firewall and network configurations.
- Automatically installs required libraries such as MySQL/MariaDB, Python, GCC, and Boost.

Installation Steps[/BR]First, log in to your FreeBSD system as root user. Then follow these steps:
1. To install required ports: pkg install bash gcc python3 mysql80-server
2. Download the script and make it executable: chmod +x metin2-freebsd-installer.sh
3. Run the script: ./metin2-freebsd-installer.sh

Note: Using jails on FreeBSD systems is recommended. Jails provide a more secure environment for running the server. The script is optimized to work within jails as well.

Configuration and Optimization[/BR]The script automatically sets configurations, but manual intervention may sometimes be needed. For example, custom kernel settings should be added to the sysctl.conf file. Additionally, firewall rules must be defined via pf.conf. These settings are important to enhance server performance and ensure security.

Security and Performance Tips[/BR]Certain security measures must be taken when running a Metin2 server on FreeBSD. Recommendations include:
- Running the server inside a jail.
- Closing unnecessary ports except those required.
- Limiting SSH access.
- Regularly monitoring logs.

Conclusion[/BR]FreeBSD is a robust and secure platform for Metin2 servers. Thanks to this script, installation and management processes have become much easier. Its compatibility with all file versions offers significant advantages when working across different projects. With such automation, you can manage your Metin2 servers faster and more securely on FreeBSD systems.

Source: Metin2 Lobby

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)