Full Bitmiş Interface Arayüz İllumina Files Binary Dosyaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 92

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
8Y4yGa.png

Herkese Öncelikle Selamın Aleyküm Arkadaşlar Projeme Geçmeden Önce Sizler için full Bitmiş Arayüz tamamen ProSTD 'nin konusunda interface eksiktir pyler bitmemiştir. Oyüzden de bazı butonlar illumina buton yerine farklı bir etc nin butonunu çekiyor vs vs problemler dolaşıyor. Fakat çözülemezmi hayır tabikide çözülebilir.
Oturupta fixini kolay birşekilde yapardım ama onun yerine full interface herşeyi tamam olanı sırf sizler için en iyisini düşündüğüm için oturdum bugün

Locale Root UIScript komple hallettim herşeyi tamamen hazır sadece kullanılması lazım :p
Onuda nasıl kullanacağınıza gelecek olursak maxmi 3.6 değil

bknz : mphlvn bitmiş altyapı tertemiz kurunuz packı ardından benim vereceğim packı onunla değiştirin ve full tamamlanmış Interfaceyi kullanmaya başlıyabilirsiniz :)

Interfaceyi halletmem 20 dakikamı aldı fixlerini yapmakta 5-10 Dk felan rahat aldı.

Şu sorunlar vardı

Before :

Uiquest - Quest ekranı gerektiren npclerde örneğin depocu gibi gibi depocudan çıktıktan sonra karakter hareketsiz kalıyordu ve hiçbirşekilde yürüyemiyorsunuz

Envanterde giyilen item üzerimde gözükmüyordu

Market gibi npclere tıklandığında sağ tık problemi vs vs öğe üzerine gidildiğinde info (bilgiler) satın alma bilgisi vs vs gözükmüyordu vs vs problemler vardı

After :

UIQuest / Düzeltildi
Inventar Full Fix / Sorunlar Komple Tamamen Fixed
NPC & Shop Problemler fixlendi

UPDATES (Güncellemeler)

Depodan Envantere İtem Alma Sorunu Vardı Fixledim Azönce

Update 1 :

Lonca Penceresine basınca oyun gidiyordu Fixledim

Niye Peki Butonları Diğer Etc'den çekiyor diye söyleyenler olacaktır çünkü guild pyleri kendimin ilk temiz haliyle değiştim yani illumina butonları felan algılamaz klasik hazır etc nin üzerine algılar
eğer illuminanın lonca pylerini atsaydım full illu olacaktı

Onu yapmamamın Nedeni ve diğer merak edilen nedenler

bknz

Açıklama :

Ayrıca Niye Lonca Penceresi böyle çizgili yanda hem illuminanın lonca penceresi daha iyi diyenler olacak onlara şu cevabı vermek istiyorum Illumina'nın lonca penceresi bugluymuş duyduğuma göre lonca penceresini oyüzden bu haliyle kullanmanızı istedim .

Ben Size Ne buglu birşey kullandırtırım nede kendim kullanırım .
Kısaca ben kullanmadığım birşeyi sizlere kullandırtmam ;)

Update 2 :

ESC Menüsü üzerinde görülen Schimba Canalul diğer tabiriyle " Kanal Değiştir " butonunu kaldırmamı isterseniz yazmayı unutmayınız

Güncellemeler Tekrar Yapıldı Fakat Devam Etmektedir...

Taskbarda bulunan Character Window ve ItemShop Butonları TaskBarLeft2 Ye Yani
Sağda Görmekte Olduğunuz Bölüme Taşındı..

XPOWg6.png

Lonca Penceresi Tekrar Güncellendi

gOmlJ3.png

En iyi şekle getirmeye çalışıyoruz , gelene kadar paylaşılmayacaktır..

8YpEAd.png

3.sü eklendi şimdi messenger getiriliyor :)

TaskBar Son Hali <3

nO15Pl.png
Güncelleme Tamamlandı!
İndirme Link :

Edit:
Son güncelleme linkleri kırıldığı için kaldırıldı.
Pot ve Skill Gibi Türevi Şeyleri Taskbara Koyduğunuzda Etkileşimsiz Kalabilir.

Full Bitmiş Interface Arayüz İllumina Files Binary Dosyaları

Metin2 oyuncuları ve geliştiricileri için en kritik unsurlardan biri, oyunun görsel ve işlevsel kısmını oluşturan arayüz dosyalarıdır. Bu dosyalar, oyunun kullanıcı arayüzünü (UI) şekillendiren Full Bitmiş Interface Arayüz paketlerinin parçasıdır ve genellikle Illumina Files ve Binary dosyalar şeklinde saklanır. Bu tür dosyalar, sadece görsel değişiklikler değil, aynı zamanda oyun içi etkileşimlerin, menü yapılarının ve kullanıcı deneyiminin temel taşlarını oluşturur.

Dikkat: Bu dosyalar doğrudan düzenlenmeden önce mutlaka yedeğinin alınması gerekir. Yanlış bir değişiklik, oyunun çökmesine veya arayüzün tamamen çalışmamasına yol açabilir.

Illumina Files, Metin2 client’larında özellikle özel sunucular veya PvP odaklı projelerde sıklıkla kullanılan bir dosya formatıdır. Bu dosyalar, arayüz elemanlarının konumlandırılması, animasyonlar, buton tasarımları, yazı stilleri ve hatta bazı script tabanlı işlevler içerebilir. Genellikle .illumina uzantılı olarak bulunurlar ve özel araçlarla açılıp düzenlenebilir. Bu dosyaların avantajı, hem hızlı yüklenme hem de yüksek performans sunmalarıdır. Ayrıca, Metin2Lobby gibi platformlarda paylaşılan birçok özel client paketi, bu tür dosyaları içerir.

Binary dosyalar ise, daha düşük seviyeli veri depolama formatıdır. Bu dosyalar, okunabilir metin yerine ikili (binary) kod halinde saklanır ve doğrudan insan gözüyle anlaşılması neredeyse imkânsızdır. Ancak bu dosyalar, arayüz bileşenlerinin derlenmiş halidir ve oyun motoru tarafından doğrudan işlenir. Binary dosyalar genellikle .bin, .dat veya .res uzantılı olabilir. Bu tür dosyaların düzenlenmesi için özel hex editor’lar veya Metin2’ye özgü açıcı araçlar (extract tool’lar) gereklidir.

Niş alanda çalışan kişiler için bu dosyaların anlaşılması ve düzgün şekilde entegre edilmesi büyük önem taşır. Örneğin, bir Metin2 PvP client geliştirirken, hızlı erişim menüleri, can/mana barlarının yeniden tasarımı veya yetenek ağacı arayüzünün optimize edilmesi, bu dosyaların doğru şekilde yapılandırılmasıyla mümkün olur. Ayrıca, Metin2 client edit sürecinde, yeni skin’ler, texture’lar veya effect’ler eklerken, arayüz dosyalarının uyumlu hale getirilmesi gerekir.

Önemli Bilgi: Arayüz dosyalarını değiştirmeden önce, oyunun hangi sürümde çalıştığını ve hangi client motorunu kullandığını bilmek gerekir. Farklı sürümlerde dosya yapıları değişebilir ve uyumsuzluk sorunları ortaya çıkabilir.

Metin2Lobby üzerinde paylaşılan birçok Metin2 client pack, bu tür full bitmiş arayüz paketlerini içerir. Bu paketler genellikle kurulum talimatı ile birlikte gelir ve kullanıcıların sadece birkaç adımda yeni bir arayüz deneyimi yaşamasını sağlar. Ancak, kendi özelleştirmelerinizi yapmak istiyorsanız, Metin2 pack aç işlemi yaparak dosyaları extract etmeniz ve ardından istediğiniz değişiklikleri uygulamanız gerekir.

Son olarak, bu tür dosyalarla çalışırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, lisans ve telif haklarıdır. Özellikle topluluklarda paylaşılan paketler, bazen orijinal yapımcıların izni olmadan dağıtılmış olabilir. Bu nedenle, Metin2 Lobby gibi güvenilir platformlardan dosya indirerek hem güvenliği hem de etik kuralları koruyabilirsiniz.

XenForo ile Video ve Fotoğraf Ekleme Rehberi

XenForo forumlarında bu tür teknik içerikleri paylaşırken, görsel destek oldukça faydalıdır. Örneğin, bir arayüz dosyasının nasıl açıldığını gösteren bir ekran görüntüsü veya binary dosyaların extract edilme sürecini anlatan kısa bir video, okuyucuların anlamasına büyük katkı sağlar. XenForo’da resim eklemek için
illumina-example.jpg
[/CENTER]

Bu tür görseller ve videolar, özellikle Metin2 client hata çözümü veya Metin2 client yama süreçlerinde kullanıcıların adım adım takip etmesine yardımcı olur.

Fully Completed Interface UI Illumina Files Binary Files

One of the most critical elements for Metin2 players and developers is the interface files that shape the visual and functional aspects of the game. These files are part of Fully Completed Interface UI packages and are typically stored as Illumina Files and Binary files. Such files not only enable visual changes but also form the foundation of in-game interactions, menu structures, and overall user experience.

Warning: Always create a backup before directly editing these files. Incorrect modifications may cause the game to crash or the UI to become completely non-functional.

Illumina Files are a commonly used file format in Metin2 clients, especially in private servers and PvP-focused projects. These files may contain UI element positioning, animations, button designs, text styles, and even some script-based functions. They are usually found with the .illumina extension and can be opened and edited using specialized tools. The advantage of these files lies in their fast loading and high performance. Moreover, many custom client packages shared on platforms like Metin2Lobby include such files.

Binary files, on the other hand, represent a lower-level data storage format. These files are stored in binary code rather than readable text, making them nearly impossible to interpret directly by humans. However, they contain the compiled version of interface components and are processed directly by the game engine. Binary files may have extensions such as .bin, .dat, or .res. Editing these files requires specialized hex editors or Metin2-specific extraction tools.

For individuals working in this niche, understanding and properly integrating these files is of great importance. For instance, when developing a Metin2 PvP client, features like quick-access menus, redesigned health/mana bars, or optimized skill tree interfaces are made possible through correct configuration of these files. Additionally, during Metin2 client editing, adding new skins, textures, or effects requires ensuring compatibility with the interface files.

Important Note: Before modifying interface files, it is essential to know which version of the game is running and which client engine is being used. File structures may vary across versions, potentially leading to compatibility issues.

Many Metin2 client packs shared on Metin2Lobby include such fully completed interface packages. These packs usually come with installation instructions, allowing users to experience a new UI in just a few steps. However, if you wish to make your own customizations, you must perform a Metin2 pack extract operation to unpack the files and then apply your desired changes.

Finally, the most important consideration when working with such files is licensing and copyright. Some packages shared in communities may be distributed without the original creators’ permission. Therefore, downloading files from trusted platforms like Metin2 Lobby helps maintain both security and ethical standards.

Guide to Adding Videos and Photos in XenForo

When sharing such technical content on XenForo forums, visual support is highly beneficial. For example, a screenshot showing how an interface file is opened or a short video demonstrating the extraction process of binary files greatly aids reader comprehension. In XenForo, images are added using the
illumina-example.jpg
[/CENTER]

Such images and videos are particularly helpful for users following step-by-step guides on resolving Metin2 client errors or applying Metin2 client patches.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt