İŞKUR Aracılığıyla İlk 7 Ayda 900 Bini Aşkın Kişiye İstihdam Desteği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 75

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder

İŞKUR Aracılığıyla İlk 7 Ayda 900 Bini Aşkın Kişiye İstihdam Desteği​

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayanlarla işverenleri buluşturarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk yedi ayında İŞKUR, 903 bin 987 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etti. Bu rakam, İŞKUR'un istihdam piyasasındaki etkin rolünü ve iş gücü arzıyla talebi başarılı bir şekilde eşleştirme kapasitesini açıkça ortaya koyuyor.

İŞKUR'un İstihdamdaki Rolü​

İŞKUR, Türkiye'deki iş arayanların ve işverenlerin en önemli destekçilerinden biri olarak öne çıkıyor. Kurum, iş arayanların niteliklerine uygun işler bulmalarına yardımcı olurken, işverenlerin de ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücüne ulaşmalarını sağlıyor. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasında iş danışmanlığı, mesleki eğitim kursları, iş gücü piyasası analizleri ve işsizlik sigortası gibi çeşitli destekler bulunuyor.

İşe Yerleştirme Sayılarındaki Artışın Nedenleri​

İŞKUR'un işe yerleştirme sayılarındaki artışta çeşitli faktörler etkili oluyor. Bunların başında, kurumun iş gücü piyasasını yakından takip ederek işverenlerin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz etmesi geliyor. Ayrıca, iş arayanların niteliklerini artırmaya yönelik mesleki eğitim kursları ve danışmanlık hizmetleri de işe yerleştirme oranlarını yükseltiyor. İŞKUR'un aktif iş gücü programları ve işverenlerle kurduğu güçlü ilişkiler de bu başarıda önemli bir rol oynuyor.

İŞKUR'un Sunduğu Hizmetler​

İŞKUR, iş arayanlara ve işverenlere yönelik geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Bu hizmetler, iş arayanların iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı ve işverenlerin nitelikli iş gücüne erişimini sağlamayı amaçlıyor.
  • İş Danışmanlığı: İŞKUR'un iş danışmanları, iş arayanların kariyer hedeflerini belirlemelerine, özgeçmişlerini hazırlamalarına ve mülakat tekniklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, iş arayanların ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun işleri bulmalarına destek oluyorlar.
  • Mesleki Eğitim Kursları: İŞKUR, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim kursları düzenliyor. Bu kurslar, iş arayanların yeni beceriler kazanmalarını veya mevcut becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Kurslar genellikle ücretsiz olup, katılımcılara eğitim süresince maddi destek de sağlanabiliyor.
  • İş Gücü Piyasası Analizleri: İŞKUR, iş gücü piyasasının nabzını tutarak hangi sektörlerde hangi mesleklere ihtiyaç duyulduğunu analiz ediyor. Bu analizler, iş arayanların kariyer planlaması yapmalarına ve işverenlerin de iş gücü ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor.
  • İşsizlik Sigortası: İŞKUR, işini kaybedenlere belirli bir süre boyunca işsizlik sigortası ödemesi yapıyor. Bu ödeme, işsiz kalanların geçimlerini sağlamalarına ve yeni bir iş bulma sürecinde desteklenmelerine yardımcı oluyor.
  • Aktif İş Gücü Programları: İŞKUR, işsizlikle mücadele etmek ve istihdamı artırmak amacıyla çeşitli aktif iş gücü programları uyguluyor. Bu programlar arasında işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitimleri ve toplum yararına programlar gibi farklı seçenekler bulunuyor.

Mesleki Eğitim Kurslarının Önemi​

İŞKUR'un mesleki eğitim kursları, iş arayanların iş bulma şanslarını önemli ölçüde artırıyor. Bu kurslar sayesinde iş arayanlar, iş gücü piyasasının talep ettiği becerileri kazanarak daha rekabetçi hale geliyorlar. Ayrıca, kurslar sayesinde iş arayanlar, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.
Örneğin, bir kişi bilgisayar kullanımı konusunda yetersizse, İŞKUR'un düzenlediği bilgisayar kurslarına katılarak bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirebilir. Benzer şekilde, bir kişi kaynakçılık veya elektrik tesisatçılığı gibi bir meslek öğrenmek istiyorsa, İŞKUR'un bu alanlarda düzenlediği mesleki eğitim kurslarına katılarak nitelikli bir eleman olabilir.

İşbaşı Eğitim Programlarının Katkıları​

İŞKUR'un işbaşı eğitim programları, iş arayanlara gerçek bir iş ortamında çalışma deneyimi kazandırıyor. Bu programlar sayesinde iş arayanlar, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirerek daha donanımlı hale geliyorlar. Ayrıca, işbaşı eğitim programları, işverenlerin de potansiyel çalışanları yakından tanımalarına ve değerlendirmelerine olanak sağlıyor.
Örneğin, bir kişi muhasebe alanında çalışmak istiyorsa, İŞKUR'un işbaşı eğitim programları sayesinde bir şirketin muhasebe departmanında çalışma fırsatı bulabilir. Bu sayede, muhasebe programlarını kullanmayı, fatura kesmeyi ve diğer muhasebe işlemlerini öğrenerek gerçek bir iş deneyimi kazanabilir.

İŞKUR'un İşverenlere Sağladığı Faydalar​

İŞKUR, sadece iş arayanlara değil, aynı zamanda işverenlere de önemli faydalar sağlıyor. Kurum, işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücüne ulaşmalarına yardımcı oluyor ve işe alım süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • İş Gücü Taleplerinin Karşılanması: İŞKUR, işverenlerin iş gücü taleplerini alarak uygun adayları belirliyor ve işverenlere yönlendiriyor. Bu sayede işverenler, işe alım süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyorlar.
  • İşveren Danışmanlığı: İŞKUR'un işveren danışmanları, işverenlere iş hukuku, teşvikler ve diğer konularda danışmanlık hizmeti veriyor. Bu sayede işverenler, işletmelerini daha verimli bir şekilde yönetebiliyorlar.
  • Teşviklerden Yararlanma İmkanı: İŞKUR, işverenlere çeşitli teşvikler sunuyor. Bu teşvikler, yeni işe alımlarda sigorta primi indirimi, vergi avantajları ve diğer destekler şeklinde olabiliyor. İşverenler, İŞKUR'un sunduğu teşviklerden yararlanarak iş gücü maliyetlerini düşürebiliyorlar.

İŞKUR Teşviklerinin İşverenler Açısından Önemi​

İŞKUR'un sunduğu teşvikler, işverenler açısından büyük önem taşıyor. Bu teşvikler sayesinde işverenler, yeni işe alımlarda maliyet avantajı elde ederek daha fazla kişiye istihdam sağlayabiliyorlar. Ayrıca, teşvikler sayesinde işverenler, işletmelerini büyütme ve geliştirme konusunda daha cesur adımlar atabiliyorlar.
Örneğin, bir işveren İŞKUR'a kayıtlı bir işsiz kişiyi işe aldığında, belirli bir süre boyunca sigorta primi ödemesinden muaf tutulabilir. Bu sayede işveren, iş gücü maliyetini düşürerek daha fazla kişiyi istihdam edebilir ve işletmesini daha rekabetçi hale getirebilir.

İŞKUR'un Gelecek Hedefleri​

İŞKUR, istihdam piyasasında daha etkin bir rol oynamak ve işsizlikle mücadelede daha başarılı olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kurumun gelecek hedefleri arasında şunlar yer alıyor:
  • İş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha uygun mesleki eğitim kursları düzenlemek.
  • İş arayanların niteliklerini artırmaya yönelik daha fazla destek sağlamak.
  • İşverenlerle daha yakın iş birliği yaparak iş gücü taleplerini daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılamak.
  • Aktif iş gücü programlarının kapsamını genişletmek ve daha fazla kişiye ulaşmak.
  • İşsizlikle mücadelede daha yenilikçi ve etkili yöntemler geliştirmek.

İŞKUR'un Dijitalleşme Çalışmaları​

İŞKUR, hizmetlerini daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirmek için dijitalleşme çalışmalarına büyük önem veriyor. Kurumun web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden iş arayanlar ve işverenler, birçok hizmete kolayca erişebiliyorlar.
Örneğin, iş arayanlar İŞKUR'un web sitesi üzerinden özgeçmişlerini oluşturabilir, iş ilanlarına başvurabilir ve mesleki eğitim kurslarına kayıt olabilirler. İşverenler ise iş gücü taleplerini İŞKUR'a iletebilir, uygun adayları inceleyebilir ve teşvikler hakkında bilgi alabilirler.

Sonuç​

İŞKUR'un 2024 yılının ilk yedi ayında 903 bin 987 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etmesi, kurumun istihdam piyasasındaki etkin rolünü ve ülke ekonomisine sağladığı katkıları açıkça gösteriyor. İŞKUR, iş arayanlara ve işverenlere yönelik sunduğu çeşitli hizmetlerle istihdamın artırılmasına ve işsizlikle mücadeleye önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Kurumun gelecekteki hedefleri ve dijitalleşme çalışmaları, İŞKUR'un istihdam piyasasında daha da etkin bir rol oynamasına ve daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlayacak. İŞKUR'un çalışmaları, Türkiye'nin istihdam hedeflerine ulaşmasında kritik bir öneme sahip.
Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

metin2lobby.com - Metin2 Oyuncularının Buluşma Noktası

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)