JustMetin2-OYUNA YENI MODEL EKLEMEK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 32

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba Arkadaşlar[/LEFT]

Oyuna yeni modeller eklemeye çalışan arkadaşlarımız var forumda.
Fakat bilmediğiniz bikaç şey var.
Forumda son günüm olduğu için yardımcı olmak istedim.

♣Öncelikle 3DS MAX 2007 programını indiriyoruz.İnternette bulabilirsiniz fakat demodur.***** isterseniz özelden yazmanız yeter.

♣Sonra aşağıdaki gr2 plugin dosyamızı indiriyoruz.Bu çok önemli .max uzantısını gr2 ye çevirir.

NOT: Bilmeniz gereken bişey var.Bu plugin sadece export işlemi yapar.Yani sadece .max uzantısını gr2 ye çevirir.

♣gr2 uzantısını 3ds max direkt olarak açmaz.Bunun için öncelikle .ms uzantısana çevrilir.Bunun içinde aşağıdakini indiriyoruz

Nasıl Çevrilir: rar içini yeni bir klasöre çıkarın.çevireceğiniz gr2 modelinizi grnreader.exe üzerine götürün o çevirir
Şimdi gelelim .max uzantılı modelimizin düzenlenmesine

R]

Resimde görüldüğü gibi modelimizi ctrl+a ile seçiyoruz.Sağ tıklayarak Convert to Editable Mesh seçiyoruz.​

Daha sonra modelin tamamı seçili haldeyken 'm' tuşuna basıyoruz.Çıkan pencerede gri toplardan birine basarak boyuyoruz.

Artık modelimiz hazır sayılır.Fakat hazır modeller oyunla uyuşmuyor çoğu zaman.Elle çizmeye çalışırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.

♣Son işlem modele texture hazırlamak.Bunun için Photoshop DDS plugin kullanabilirsiniz​

İLK ADIM BENDENDİ GERİSİNİ SİZLERDEN BEKLİYORUM :) UNUTMAYIN TÜRKÜN YAPAMIYACAĞI ŞEY YOK !!

Lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin.
8eO8l.jpg

qkt7O.jpg

JustMetin2-OYUNA YENI MODEL EKLEMEK

Metin2, yıllardır sadık bir fan kitlesine sahip olan popüler bir MMORPG oyunudur. Oyuncuların karakterlerini özelleştirme, eşya koleksiyonu yapma ve PvP savaşları gibi pek çok özelliğiyle dikkat çeker. Özellikle Metin2 sunucularında oynayan oyuncular, oyun deneyimini daha da özelleştirmek istemektedir. Bu nedenle, JustMetin2 gibi özelleştirilmiş client sistemleri oldukça revaçta. Bu yazıda, JustMetin2 clientine nasıl yeni model ekleneceği konusunu detaylıca ele alacağız.

Metin2 Client Sistemleri ve Model Kavramı
Metin2 oyununda karakter, mob (canavar), silah, zırh gibi tüm görsel öğeler 'model' olarak adlandırılır. Bu modeller genellikle .msm veya .gr2 gibi formatlarda gelir. Client üzerinde yapılan değişikliklerle yeni modeller eklemek mümkündür. Bu sayede hem oyun içi görünümler özelleştirilebilir hem de oyunun monotonluğundan kurtulmak mümkün olur.

Model Ekleme İçin Gerekli Araçlar
Yeni model eklemek için bazı özel araçlara ihtiyaç vardır. Öncelikle Metin2 Pack Editor gibi araçlarla client dosyalarını açıp düzenleyebilirsiniz. Ayrıca model dosyalarını dönüştürmek için Granny2 Tool veya benzeri yazılımlar kullanılabilir. Son olarak, modelin doğru çalışması için gerekli texture ve efekt dosyaları da hazırlanmalıdır.

Adım Adım Yeni Model Ekleme
1. Adım: Kullanmak istediğiniz model dosyasını (.msm veya .gr2) temin edin. Bu modelin oyun mekaniğiyle uyumlu olduğundan emin olun.

2. Adım: Client pack dosyasını açmak için bir editor kullanın. Örneğin, Metin2Dev client sistemleri için uygun olan editörleri tercih edebilirsiniz.

3. Adım: Model dosyasını clientin ilgili klasörüne aktarın. Genellikle bu klasör data\model\character gibi bir konumdur.

4. Adım: Texture dosyalarını doğru konuma yerleştirin. Modelin renkleri ve dokuları bu dosyalara bağlıdır.

5. Adım: Oyunun yapılandırma dosyalarında (örneğin .txt uzantılı dosyalar) yeni modeli tanımlayın. Bu işlem modelin oyun içinde görünmesini sağlar.

Hatalar ve Çözümler
Yeni model eklerken bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin model görünmüyor ya da oyun çöküyor olabilir. Bu durumlarda client fix işlemleri yapılabilir. Hatalı texture dosyaları, eksik model referansları gibi sorunlar çözüldüğünde model başarıyla oyun içine entegre edilebilir.

Metin2 Client Edit ve Özelleştirme
Client edit işlemleri, oyunun görünüm ve performansını artırmak için yapılır. Yeni model ekleme de bu işlemlerin bir parçasıdır. Metin2 client edit konusunda tecrübeli kullanıcılar, bu tür işlemleri kolaylıkla yapabilir. Ancak yeni başlayanlar için bu süreç biraz karmaşık olabilir. Bu nedenle doğru kaynaklardan destek almak önemlidir.

Sonuç
JustMetin2 veya diğer özelleştirilmiş Metin2 client sistemlerine yeni model eklemek, oyun deneyimini zenginleştiren harika bir yöntemdir. Doğru araçlar ve bilgiyle bu işlem oldukça keyifli hale gelebilir. Metin2Lobby üzerinden birçok özelleştirilmiş client ve pack bulabilir, kendi oyununuzu daha da geliştirebilirsiniz.

JustMetin2-ADDING NEW MODELS TO THE GAME

Metin2 is a popular MMORPG game that has had a loyal fan base for years. It attracts attention with many features such as customizing characters, collecting items, and PvP battles. Especially players on Metin2 servers want to further customize their gameplay experience. Therefore, customized client systems like JustMetin2 are very popular. In this article, we will cover in detail how to add new models to the JustMetin2 client.

Metin2 Client Systems and Model Concept
In Metin2, all visual elements such as characters, mobs (monsters), weapons, and armor are called 'models'. These models typically come in formats like .msm or .gr2. It is possible to add new models by making modifications to the client. This allows in-game visuals to be customized and helps avoid monotony in the game.

Tools Required for Adding Models
To add new models, certain special tools are required. First, you can use tools like Metin2 Pack Editor to open and edit client files. Additionally, software such as Granny2 Tool can be used to convert model files. Finally, texture and effect files required for the model to function correctly must also be prepared.

Step-by-Step Guide to Adding New Models
Step 1: Obtain the model file (.msm or .gr2) you wish to use. Ensure that the model is compatible with the game mechanics.

Step 2: Use an editor to open the client pack file. You may prefer editors suitable for Metin2Dev client systems, for example.

Step 3: Transfer the model file to the relevant folder within the client. Usually, this folder is located at data\model\character.

Step 4: Place the texture files in the correct location. The colors and textures of the model depend on these files.

Step 5: Define the new model in the game's configuration files (e.g., .txt files). This step ensures the model appears in the game.

Errors and Solutions
You may encounter some errors when adding new models. For instance, the model might not appear or the game could crash. In such cases, client fix procedures can be applied. When issues like incorrect texture files or missing model references are resolved, the model can be successfully integrated into the game.

Metin2 Client Edit and Customization
Client editing is performed to enhance the appearance and performance of the game. Adding new models is part of these processes. Experienced users in Metin2 client edit topics can easily perform such tasks. However, this process can be somewhat complex for beginners. Therefore, seeking support from reliable sources is important.

Conclusion
Adding new models to JustMetin2 or other customized Metin2 client systems is an excellent way to enrich the gaming experience. With the right tools and knowledge, this process can become quite enjoyable. You can find many customized clients and packs on Metin2Lobby and further improve your own game.​

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt