Kadim Efsun Sistemi İle İlgili Düzenleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 55

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Özet olarak ortalama veya beceri bonusu bulunduran itemlere kadim atılamaz engeli.
cmd_generall.cpp new_attribute bloğu
Kod:
if (item->GetAttributeType(0) == 71 || item->GetAttributeType(0) == 72)     {         ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Ortalama zarar veya Beceri Hasarı bonusu bulunan eşyalara bu yapılamaz!");         return;     }     if (item->GetAttributeType(1) == 71 || item->GetAttributeType(1) == 72)     {         ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Ortalama zarar veya Beceri Hasarı bonusu bulunan eşyalara bu yapılamaz!");         return;     }

Kadim Efsun Sistemi Nedir?
Metin2 özel sunucularında benzersiz oyun deneyimi sunan en dikkat çeken sistemlerden birisi olan Kadim Efsun Sistemi, oyuncuların karakterlerine ekstra güç kazandırmalarını sağlar. Bu sistem, oyuncuların karakterlerindeki kadim efsunları yönetmelerine olanak tanıyarak hem PvE hem de PvP senaryolarında avantaj sağlar. Kadim Efsun sistemi, genellikle C++ tabanlı game server üzerinde geliştirilir ve client-side düzenlemelerle birlikte entegre edilir.

Sistem Nasıl Çalışır?
Kadim Efsun sistemi, oyuncu karakterlerinin belirli item koleksiyonlarını toplayarak açtıkları gizemli bir güç sistemidir. Bu item'lar genellikle PvP savaşlarında, raid içeriklerinde veya özel görevlerde elde edilir. Oyuncular bu item'ları sisteme yerleştirerek karakterlerine bonus nitelikler kazandırabilirler. Sistem genellikle Python tabanlı UIScript ve py GUI arayüzleriyle kullanıcı dostu bir yapıya kavuşturulur. Ayrıca DB Core üzerinden veri saklama işlemleri yapılır.

Sistem Geliştirme Adımları
Kadim Efsun sisteminin doğru bir şekilde entegrasyonu için bazı önemli adımlar takip edilmelidir. İlk olarak server-side geliştirme için game server source üzerinde gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Bu değişiklikler, karakterlerin efsun slotlarına erişimini sağlayacak ve item'ların sistem tarafından tanınmasını sağlayacaktır. Ardından client tarafında, kullanıcı arayüzüne özel menü eklenmelidir. Bu menü genellikle uiscript ile tasarlanır ve py root klasörlerine aktarılır. Sistem, auth ve game sunucuları arasında güvenli veri alışverişini sağlayacak şekilde yapılandırılmalıdır.

Hata Ayıklama ve Performans
Sistemin stabil çalışması için compile işlemi sırasında hataların kontrol edilmesi önemlidir. Özellikle source edit işlemleri sırasında meydana gelebilecek veri kayıpları veya hatalı tanımlamalar sistemde aksaklıklara neden olabilir. Bu sebeple, Martysama gibi deneyimli geliştiricilerin paylaştığı source kodlar üzerinden test yapmak faydalı olabilir. DB tarafında yapılan her güncelleme, sistemin daha hızlı ve sorunsuz çalışmasını sağlar. Core dosyalarında yapılan değişikliklerin yedek alınması, hata durumunda sistemin eski haline dönülmesini kolaylaştırır.

Geliştirme İçin Öneriler
Kadim Efsun sistemi geliştirirken, pack dosyalarının düzenlenmesi de ihmal edilmemelidir. Client src üzerinde yapılacak küçük değişiklikler, sistemin görünümünü ciddi anlamda iyileştirebilir. Ayrıca, Metin2Dev toplulukları üzerinden diğer geliştiricilerle iletişim kurmak, sistem hakkında yeni fikirler edinmenizi sağlar. Sistemin modüler olması, ileride yapılacak güncellemelerde esneklik kazandırır. Game Core ve Channel yapıları arasındaki veri akışı, sistemin kararlı çalışması için optimize edilmelidir.

What is the Kadim Efsun System?
One of the most remarkable systems in Metin2 private servers that provides a unique gaming experience is the Kadim Efsun System. This system allows players to enhance their characters with extra power. It enables players to manage ancient enchantments on their characters, providing advantages in both PvE and PvP scenarios. The system is typically developed on C++-based game servers and integrated with client-side modifications.

How Does the System Work?
The Kadim Efsun System is a mysterious power system where players collect specific items to unlock enhancements for their characters. These items are usually obtained during PvP battles, raid content, or special quests. Players can insert these items into the system to grant bonus attributes to their characters. The system often uses Python-based UIScript and py GUI interfaces to provide a user-friendly design. Additionally, data storage operations are handled via DB Core.

System Development Steps
Certain key steps must be followed to properly integrate the Kadim Efsun System. First, necessary modifications must be made on the server-side within the game server source to allow character access to enchantment slots and recognize the items. Then, a special menu should be added to the user interface on the client side. This menu is usually designed with uiscript and transferred into py root folders. The system must be configured to ensure secure data exchange between auth and game servers.

Debugging and Performance
It is crucial to check for errors during the compile process to ensure the system runs stably. Incorrect definitions or data losses caused during source edit processes may lead to disruptions in the system. Therefore, testing with source codes shared by experienced developers like Martysama could be beneficial. Updates made on the DB side will make the system run faster and more smoothly. Backups of modifications made to Core files simplify reverting the system in case of errors.

Suggestions for Development
When developing the Kadim Efsun System, editing pack files should not be overlooked. Small changes made on the client src can significantly improve the system's appearance. Also, engaging with other developers through Metin2Dev communities can provide new ideas about the system. Ensuring the system is modular provides flexibility for future updates. Data flow between Game Core and Channel structures should be optimized for stable operation.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)