Kostüm Kısmı Tarafı Simya Gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 33

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Herkese Hayırlı Kullanımlar

Sistem Bana Ait Degildir

Sistem Amacı : Kostüm Kısım Yerinde Simyaları Gösterme

image.gif

Kostüm Kısmı Tarafı Simya Gösterme
Metin2 özel sunucularında simya sistemi, oyuncuların karakterlerini güçlendirmek ve görsellik açısından farklı stiller yaratmak için kullandığı önemli bir özelliktir. Bu sistem, özellikle PvP odaklı sunucularda stratejik avantaj sağlar. Simya gösterimi kostüm kısmında yapıldığında, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan oldukça dikkat çekici olur. Bu yazıda, Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde simya gösterimini kostüm tarafına entegre etme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Simya Sistemi Nedir?
Simya, Metin2 oyununda karakterin belli ekipmanlarına özel güçlendirme efektleri eklemek için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, genellikle karakterin eldiven, kolye, küpe gibi aksesuarlarına uygulanabilir. Simya efektleri,攻击力, savunma, can kazanımı gibi pek çok alanda faydalıdır. Ancak simya efektlerinin sadece içsel olarak çalışması değil, dışarıdan da görülmesi önemlidir. Bu nedenle bazı sunucularda simya efektleri kostüm kısmında da gösterilir.

Kostüm Kısmında Simya Gösterimi Nasıl Yapılır?
Kostüm kısmında simya gösterimi yapabilmek için öncelikle C++ tabanlı server-side düzenlemeler yapılmalıdır. Özellikle game_core veya db_core üzerinde değişiklikler yapılması gerekir. Bu işlem sırasında paket yapıları, item_slot_system ve character_manager gibi ana modüller üzerinde çalışılır.

1. Client-Side Ayarlar:
PyRoot ve UIScript dosyaları üzerinden kostüm arayüzüne simya efektleri entegre edilir. PyGUI kullanılarak kullanıcı arayüzüne özel simgeler veya efektler eklenebilir. Bu sayede oyuncular, kostüm üzerindeki simya efektlerini anlayabilir ve strateji geliştirebilirler.

2. Server-Side Ayarlar:
Game server programlama sürecinde, simya efektleri karakter veri yapısında saklanır. Kostüm slotuna özel simya verileri aktarılır ve bu veriler client tarafına gönderilir. Bu süreçte Auth ve DB sistemleriyle uyumlu çalışmak şarttır.

3. Compile ve Test Aşamaları:
Değişiklikler yapıldıktan sonra server-side kaynak kodların derlenmesi gerekir. Compile işlemi sırasında hata alınmaması için C++ script yapısı dikkatlice kontrol edilmelidir. Ardından test sunucusu üzerinde simülasyon yapılarak kostüm kısmında simya gösterimi kontrol edilmelidir.

Avantajlar
- Oyuncular simya efektlerini görsel olarak takip edebilir.
- PvP mücadelelerinde rakibin güçlü yönleri analiz edilebilir.
- Estetik açıdan daha zengin karakter stilleri oluşturulabilir.

Zorluklar
- C++ bilgisi gerektiren gelişmiş sistem düzenlemeleri yapılmalıdır.
- Client-server senkronizasyonu sıkıntılı olabilir.
- Hatalı yapılmış bir sistem sunucu çökmesine neden olabilir.

Sonuç:
Kostüm kısmında simya gösterimi, Metin2 özel sunucularında profesyonel bir geliştirme yaklaşımı gerektirir. Bu özellik, oyuncu deneyimini artırırken, aynı zamanda teknik bilgi gerektiren bir yapıdır. Doğru uygulandığında sunucunuzda benzersiz bir sistem sunabilirsiniz.

Alchemy Display on Costume Part
In Metin2 private servers, the alchemy system is an important feature that players use to strengthen their characters and create different styles visually. This system provides strategic advantages especially in PvP-oriented servers. When alchemy display is implemented on the costume part, it becomes quite attractive both aesthetically and functionally. In this article, we will discuss how to integrate alchemy display into the costume section during the development process of Metin2 private servers.

What is the Alchemy System?
Alchemy in Metin2 is a system used to add special enhancement effects to specific equipment of the character. These effects are usually applied to accessories such as gloves, necklaces, and earrings. Alchemy effects can be beneficial in many areas like attack power, defense, and health gain. However, not only does the internal functioning of alchemy matter, but also its visual representation is crucial. Therefore, in some servers, alchemy effects are displayed on the costume part as well.

How to Display Alchemy on the Costume Part?
To implement alchemy display on the costume part, modifications must first be made on the C++ based server-side. Changes particularly need to be done on modules like game_core or db_core. During this process, package structures, item_slot_system, and character_manager modules are involved.

1. Client-Side Settings:
The costume interface is modified through PyRoot and UIScript files to integrate alchemy effects. Special icons or effects can be added to the user interface using PyGUI so that players can recognize alchemy effects on costumes and develop strategies accordingly.

2. Server-Side Settings:
During the game server programming phase, alchemy effects are stored within the character data structure. Alchemy data specific to the costume slot is transferred and sent to the client side. Compatibility with Auth and DB systems is essential during this stage.

3. Compilation and Testing Stages:
After modifications are completed, the server-side source code must be compiled. Careful attention should be paid to the C++ script structure to avoid errors during compilation. Subsequently, simulations are performed on a test server to verify the alchemy display on the costume part.

Advantages
- Players can visually track alchemy effects.
- In PvP battles, the opponent's strengths can be analyzed more effectively.
- More enriched character styles can be created aesthetically.

Challenges[/BR][/BR]- Advanced system modifications requiring C++ knowledge are necessary.
- Client-server synchronization may cause issues.
- Incorrectly implemented systems can lead to server crashes.

Conclusion:
Displaying alchemy on the costume part requires a professional development approach in Metin2 private servers. While enhancing player experience, it also involves technically complex structures. When implemented correctly, it offers a unique system for your server.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt