Kostüm Silah Bugu Fix

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 69

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba Daha Önce Paylaşılmadı Diye Biliyorum Eğer Daha Önce Paylaşıldı İse Kusura Bakmayın.

Sorun ; Kostüm Silah Takınca Lag Girmesi

5a26ce8eeda38fc43a524686fc720239.gif

Sorun Fix

char.cpp açılır

Kod:
WORD CHARACTER::GetOriginalPart(BYTE bPartPos) const

Üsteki kod bloğunun altındaki

Kod:
case PART_WEAPON:

Bloğu değiştirilir :

Kod:
case PART_WEAPON: if (GetWear(WEAR_COSTUME_WEAPON) != 0) { return GetPart(PART_WEAPON); } return 0;

Kostüm Silah Bugu Fix Nedir?
Metin2 özel sunucularında yaygın olarak karşılaşılan kostüm silah bugu fix, oyuncuların silah grafiklerini değiştirmesi sırasında yaşanan hataları gidermek için geliştirilen bir düzeltme sistemidir. Bu hata genellikle kostüm silahları takarken silah grafiklerinin doğru şekilde değişmemesi veya silah görünümünün oyuncu modelinde çakışması şeklinde ortaya çıkar. Bu durum hem görsel açıdan hem de oyun deneyimi açısından ciddi sorunlar yaratır. Kostüm silah bugu fix, bu sorunu çözerek kullanıcıların daha özgün ve estetik görünümlere sahip olmalarını sağlar.

Kostüm Silah Sistemi Nasıl Çalışır?[/BR]Metin2’de kostüm silah sistemi, oyuncuların sahip oldukları silah yerine alternatif grafikler kullanmalarını sağlar. Bu sayede silahı kullanmaya devam ederken farklı bir görünüme sahip olabilirler. Ancak bu sistem doğru yapılandırılmadığında bazı durumlarda silah grafikleri yanlış yüklenir ya da bazı animasyonlar çakışabilir. Özellikle özel sunucularda kullanılan farklı kaynak kodlar nedeniyle bu tür hatalar sıkça görülür. Kostüm silah bugu fix, bu tür hataları düzelterek sistemde istikrar sağlar.

Neden Kostüm Silah Bugu Fix Gereklidir?
Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini artırmak adına birçok geliştirme yapılır. Kostüm silah sistemi de bu geliştirmelerden biridir. Ancak bu sistemde meydana gelen hatalar oyuncuların oyun içinde yaşadığı sorunlara yol açar. Örneğin, bir oyuncu kostüm silahını taktığında silah grafikleri doğru değişmezse, PvP maçlarında dezavantaj yaşayabilir veya estetik açıdan rahatsız edici durumlar oluşabilir. Bu sebeple, kostüm silah bugu fix mutlaka uygulanmalıdır.

Kostüm Silah Bugu Fix Nasıl Uygulanır?
Fix uygulaması genellikle C++ kaynak kodu üzerinde yapılan küçük değişikliklerle sağlanır. Oyun sunucusunun client_src ve game_src dosyalarında gerekli düzenlemeler yapılarak sistem stabilize hale getirilir. Bu işlem sırasında costume weapon system dosyasında yer alan hatalı kod satırları düzeltilir, silah grafikleri doğru yükleme sırasına sokulur. Bu düzeltme, hem client hem de server tarafında koordineli çalışmayı gerektirir. Ayrıca, py_root ve uiscript gibi Python tabanlı arayüz dosyalarında da gerekirse değişiklik yapılabilir.

Fix Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kostüm silah bugu fix uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle, sunucu üzerinde çalışan sistemle tam uyumlu olması gerekir. Yanlış bir düzeltme, oyun içinde başka hatalara neden olabilir. Ayrıca, fix uygulandıktan sonra test aşaması çok önemlidir. Sunucu üzerinde farklı karakterlerle, farklı kostüm silahlarla testler yapılmalı ve her şeyin düzgün çalıştığından emin olunmalıdır. Bu sayede, sunucu yöneticileri oyuncuların daha sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlayabilir.

Kostüm Silah Bugu Fix Avantajları
Doğru şekilde uygulanan kostüm silah bugu fix, oyunculara birçok avantaj sunar. İlk olarak, görsel açıdan daha estetik ve özgün bir oyun deneyimi sağlar. Kullanıcılar kendi stilini yansıtan kostümleri kullanabilir. Aynı zamanda, PvP sistemlerinde görsel karışıklıklar azalır ve oyuncular silahlarını daha rahat tanıyabilir. Ayrıca, sunucu yöneticileri açısından bakıldığında, oyuncu memnuniyetini artıran bu sistem, sunucu sadakati açısından da olumlu etki yaratır.

What Is Costume Weapon Bug Fix?
Costume weapon bug fix in Metin2 private servers is a correction system developed to resolve errors that occur when players change their weapon graphics. This error usually occurs when weapon graphics do not change correctly while equipping costume weapons or when the weapon appearance overlaps with the player model. This situation causes serious problems both visually and in terms of gameplay. The costume weapon bug fix solves this issue by allowing users to have more unique and aesthetic appearances.

How Does the Costume Weapon System Work?
In Metin2, the costume weapon system allows players to use alternative graphics instead of their equipped weapon. This way, they can have a different appearance while still using the same weapon. However, if this system is not properly configured, weapon graphics may load incorrectly or animations might overlap. Especially on private servers using modified source codes, such errors are frequently encountered. The costume weapon bug fix resolves these issues and ensures stability within the system.

Why Is Costume Weapon Bug Fix Necessary?
Many enhancements are made on Metin2 private servers to improve user experience. The costume weapon system is one of these improvements. However, errors occurring in this system cause problems for players during gameplay. For example, if a player’s costume weapon graphics do not change correctly after equipping, they may face disadvantages in PvP matches or experience visual discomfort. Therefore, the costume weapon bug fix must be applied.

How to Apply Costume Weapon Bug Fix?
The fix is generally implemented through small modifications in the C++ source code. Corrections are made in the client_src and game_src files of the game server to stabilize the system. During this process, erroneous lines of code in the costume weapon system file are corrected, and weapon graphics are aligned in the correct loading order. This correction requires coordinated work on both the client and server sides. Additionally, if needed, modifications can also be made in Python-based UI files such as py_root and uiscript.

Things to Consider When Applying the Fix
There are important points to consider when applying the costume weapon bug fix. First, it must be fully compatible with the system running on the server. An incorrect fix could cause other errors in the game. Moreover, the testing phase is very important after applying the fix. Tests should be conducted with different characters and costume weapons on the server to ensure everything works correctly. This way, server administrators can provide players with a smoother gaming experience.

Benefits of Costume Weapon Bug Fix
When properly applied, the costume weapon bug fix offers several advantages to players. Firstly, it provides a more aesthetic and unique visual gaming experience. Users can utilize costume weapons that reflect their own style. At the same time, visual confusion in PvP systems decreases, allowing players to recognize their weapons more easily. From the perspective of server administrators, this system increases player satisfaction and positively impacts server loyalty.​

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)