Kostüm Süre Uzatma Sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 118

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
V1:
Kısıtlama koymadım. Binek, silah kostümü, zırh kostümü, saç kostümü ne varsa üzerine sürüklediğinizde süresi artar.
Süre değişkenini protodan değiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken value0 değerini değiştirmek.
Source den süreyi gün olarak ayarladım.1 yazarsanız 1 gün, 10 yazarsanız 10gün olur.
Süre uzatma eşyasının miktarını arttırabilirsiniz. 7,14,30 gün şeklinde. Yapmanız gereken char_item ile uiinventory'ye yeni eşyaların vnumlarını ilave etmek.

V2:
Özel ikon yaptım.
7 güne ilaveten 14 ve 30 gün olan 2 adet kostüm uzatma ekledim.
Kostüm uzatmalara Eklenecek süre bilgisi ekledim.

V3:
Süre uzatma limiti eklendi.(365)
Süresi 0 olan kostümlere süre verilmesi çözümlendi.
Kuşak hatası çözümlendi.
REAL_TIME_FIRST_USE(süresi takıldıktan sonra azalmaya başlayan) olan eşyalara süre verme ile ilgili hata giderildi.

Beğenip yorum atmayı unutmayın.
3077_735099daf3ef5389f95c49d78d208026.gif

SQL kullananlar için

Kostüm Süre Uzatma Sistemi Nedir?

Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini artırmak ve oyuncuların karakterlerini özelleştirmelerine olanak sağlamak için birçok sistem geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de Kostüm Süre Uzatma Sistemi'dir. Bu sistem sayesinde oyuncular, sahip oldukları kostümleri belirli bir süre daha kullanabilirler. Özellikle PvP odaklı sunucularda estetik açıdan önem arz eden kostümler, uzun süreli kullanım açısından büyük bir rol oynar.

Kostüm Süre Uzatma Sisteminin Amacı

Bu sistem, oyuncuların kostümlerini satın aldıktan sonra sınırlı bir süre kullanmaları yerine, süreyi uzatarak daha uzun süre aynı kostümü giymelerine olanak tanır. Böylece oyuncu sadakati artırılır ve oyun içi ekonomi döngüsü desteklenir. Ayrıca özel kostümlerin uzun süre kullanılması, PvP mücadelelerinde karakterin görünümünü korumasını sağlar.

Sistem Nasıl Çalışır?

Kostüm süresi genellikle oyun içi para veya premium item ile uzatılabilir. Oyuncu, kostümü seçip 'Süre Uzat' butonuna bastığında, sistem veritabanında ilgili kostümün bitiş tarihi güncellenir. Bu işlem genellikle game_core tarafında gerçekleştirilir ve db_core üzerinden veri tabanına yazılır. C++ tabanlı sunucularda bu işlem doğrudan game_src üzerinden yönetilir.

Python GUI Entegrasyonu

Eğer sunucu yapılandırmasında Python GUI kullanılıyorsa, bu sistem için bir arayüz tasarımı da yapılabilir. Örneğin py_root altında geliştirilen bir GUI sayesinde, kullanıcı dostu bir arayüz ile oyuncular süresi dolmakta olan kostümlerini kolayca uzatabilir. Bu tür sistemler genellikle uiscript ile entegre edilir ve pack dosyalarıyla client tarafına aktarılır.

Hata Ayıklama ve Geliştirme

Sistem geliştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalar vardır. Örneğin, veritabanında tarih karşılaştırması doğru yapılmalı ve zaman dilimi ayarları göz ardı edilmemelidir. Ayrıca, sunucu yeniden başlatıldığında bu sürenin doğru şekilde kontrol edilmesi gerekir. Bu süreçte auth_server ve game_server arasındaki senkronizasyonun sağlıklı olması şarttır.

Sunucu Tarafında Uygulanabilirlik

Metin2 özel sunucularında bu tür sistemler genellikle martysama veya benzeri kaynaklardan elde edilen source_edit örnekleri üzerinden geliştirilir. Geliştirme sırasında C++ system bilgisi oldukça önemlidir. Aynı zamanda Metin2Dev toplulukları, bu tür gelişmiş sistemler için örnek kaynaklar sağlar. Sistem, derleme (compile) aşamasında hata almadan çalışacak şekilde optimize edilmelidir.

Sonuç

Kostüm Süre Uzatma Sistemi, Metin2 özel sunucularında kullanıcı memnuniyetini artıran ve oyun içi ekonomiyi destekleyen önemli bir özelliktir. Doğru uygulandığında hem estetik hem de işlevsel olarak oyunculara değer katacaktır. Sistem, client_src, server_src ve db bileşenleriyle entegre şekilde çalışarak tam bir çözüm sunar.

What is Costume Duration Extension System?

In Metin2 private servers, many systems are developed to enhance user experience and allow players to customize their characters. One of these systems is the Costume Duration Extension System. This system allows players to use their costumes for a longer period of time. Especially in PvP-oriented servers, aesthetic costumes play an important role in terms of long-term usage.

Purpose of the Costume Duration Extension System

This system enables players to extend the usage duration of their costumes instead of using them for a limited time after purchase. In this way, player loyalty increases and the in-game economy cycle is supported. Additionally, the extended usage of special costumes helps maintain the character's appearance during PvP battles.

How Does the System Work?

The costume duration can usually be extended with in-game currency or premium items. When the player selects the costume and clicks the 'Extend Duration' button, the system updates the ending date of the relevant costume in the database. This process is typically handled on the game_core side and written to the database via db_core. On C++ based servers, this process is managed directly through game_src.

Python GUI Integration

If Python GUI is used in the server configuration, a UI design can also be created for this system. For instance, with a GUI developed under py_root, users can easily extend their costumes approaching expiration time via a user-friendly interface. Such systems are usually integrated with uiscript and transferred to the client side via pack files.

Debugging and Development

There are some critical points to consider while developing the system. For example, date comparisons in the database must be performed correctly, and timezone settings should not be overlooked. Moreover, upon server restart, this duration must be checked accurately. During this process, synchronization between auth_server and game_server must be maintained properly.

Applicability on Server Side

On Metin2 private servers, such systems are usually developed based on source_edit examples obtained from sources like martysama. During development, C++ system knowledge is highly important. Additionally, Metin2Dev communities provide sample resources for such advanced systems. The system must be optimized to work without errors during the compile phase.

Conclusion

The Costume Duration Extension System is an essential feature that enhances user satisfaction and supports in-game economy on Metin2 private servers. When applied correctly, it adds value to players both aesthetically and functionally. The system operates fully integrated with client_src, server_src, and db components.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)