Selamlar,
Bu illet karakterin bildiğiniz gibi düz vururken yürümeme sorunu var bu sorunu çok araştırdım
sourceyi talan ettim alt üst ettim çözüme kavuşturamadım.
en sonunda bunun animasyon sorunu olduğunu farkettim.
diğer hesabımdan videosunu atmıştım zaten saltanat tipini bırakıyorum artık sıkıldım ve fixi bu yüzden paylaşıyorum.
yeni projeye başlama zamanı geldi.
kimseyle bir sorunum yok boş yapacaklar konuya rica ediyorum gelmesin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Kuruluma gelirsek benim verdiğim animasyon dosyalarını pc3/solari/onehandsword'daki dosyalar ile değiştirin.
eğer keyto olarak kullanıyorsanız .msaların içindeki dizinleri kendinize göre düzenleyiniz.
Söyliyeceklerim bu kadar hayırlı forumlar
Laleci16 - Artemisia - Elf Animasyon Fix
Metin2 Lobby olarak, Metin2 oyununda 3D modelleme, animasyon düzeltmeleri ve görsel geliştirme konularında uzmanlaşmış bir topluluk sunuyoruz. Bu bağlamda, topluluk üyelerimizden Laleci16 tarafından hazırlanan Artemisia - Elf Animasyon Fix modifikasyonu, oyuncuların karakter animasyonlarında yaşanan sorunları gidermek için özel olarak geliştirilmiştir.
Metin2 Karakter Animasyonları Nedir?
Metin2 oyununda karakterlerin hareketleri, saldırıları ve diğer eylemleri animasyonlar aracılığıyla sağlanır. Bu animasyonlar, karakterin kemik yapısı (bone) üzerinden çalışır ve doğru bir şekilde yapılandırılmadığında, karakterlerin hareketlerinde takılma, kırık hareketler veya dengesizlikler görülebilir. Özellikle elf karakterler gibi daha zarif ve akıcı animasyon gerektiren tiplerde bu sorunlar daha belirgin olabilir.
Elf Animasyonlarında Yaşanan Sorunlar
Oyuncuların bazı elf karakterlerinde yaşadıkları yaygın sorunlar şunlardır:
- Karakterin yürüyüş animasyonunda takılma veya zıplama.
- Saldırırken el veya silah hareketlerinde uyumsuzluk.
- Atvance ederken bazı pozların kırık veya anlamsız durması.
- Gövde ve kol animasyonlarının senkronize olmaması.
Laleci16 Tarafından Geliştirilen Çözüm
Laleci16, bu sorunları çözmek amacıyla Artemisia - Elf Animasyon Fix adlı bir proje geliştirmiştir. Bu modifikasyon, özellikle elf karakterlerin animasyonlarını daha akıcı ve gerçekçi hale getirmeyi amaçlar. Geliştirici, 3ds Max ve Blender gibi yazılımlar kullanarak, karakterlerin bone yapısını yeniden düzenlemiş ve GR2 dosyalarını optimize etmiştir.
Fix İçeriği Neleri Değiştiriyor?
Bu animasyon düzeltme paketi aşağıdaki özellikleri içerir:
- Daha akıcı yürüyüş ve koşu animasyonları.
- Saldırı animasyonlarında daha iyi koordinasyon.
- Silah tutuş ve vuruş pozlarında doğallık.
- Advance sırasında daha zarif ve uyumlu gövde hareketleri.
- Görsel olarak daha düzgün UV mapping ve doku uyumu.
Neden Artemisia?
Artemisia, elf temalı bu proje, Metin2’deki elf karakterlerin estetik ve fonksiyonel açıdan daha iyi bir deneyim sunmasını sağlar. Laleci16, bu ismi seçerken hem estetik hem de teknik bir derinlik vurgulamıştır. Projenin adı, karakterin doğa ile olan bağlantısını ve zarafetini simgeler.
Nasıl Kullanılır?
Paket, GR2 formatında olup, doğrudan Metin2 oyun dosyalarına entegre edilebilir. Model edit süreci gerektirdiği için, kullanıcıların bu konuda bilgi sahibi olması veya güvenilir kaynaklardan yardım alması önerilir. Paketin içeriğinde, import ve export işlemleri için gerekli tüm araçlar ve açıklamalar yer almaktadır.
Metin2 Lobby Topluluğu İçin Önemi
Bu tür modifikasyonlar, Metin2 oyununun görsel ve teknik kalitesini artırmada büyük rol oynar. Laleci16'ın sunduğu bu fix, topluluk içinde büyük takdir toplamıştır. Aynı zamanda, Metin2 model replace ve custom model konularında ilham verici bir örnek teşkil etmektedir. Bu tür projeler, Metin2’in eski kalitesini koruyup geliştirmek isteyen oyuncular için değerlidir.
Laleci16 - Artemisia - Elf Animation Fix
As Metin2 Lobby, we provide a community specialized in 3D modeling, animation fixes, and visual enhancements for the Metin2 game. In this context, the modification named Artemisia - Elf Animation Fix developed by our community member Laleci16 is specifically designed to resolve issues occurring in character animations within the game.
What Are Metin2 Character Animations?
Character movements, attacks, and other actions in Metin2 are driven by animations. These animations work through the character's bone structure (bone), and if not configured properly, issues such as stuttering, broken motions, or imbalances may appear in character movements. Such problems are particularly noticeable with types like elf characters, which require more fluid and elegant animations.
Issues Experienced in Elf Animations
Common problems experienced by players with some elf characters include:
- Stuttering or jumping during walking animations.
- Misalignment in hand or weapon movements during attacks.
- Awkward poses during advance moves.
- Desynchronization between torso and arm animations.
The Solution Developed by Laleci16
Laleci16 has developed a project called Artemisia - Elf Animation Fix to address these issues. This modification aims to make elf character animations more fluid and realistic. The developer used software such as 3ds Max and Blender to restructure the character's bone system and optimize the GR2 files.
What Does the Fix Modify?
This animation fix package includes the following features:
- Smoother walk and run animations.
- Better coordination in attack animations.
- More natural weapon handling and striking poses.
- More graceful and synchronized body movements during advances.
- Visually improved UV mapping and texture alignment.
Why Artemisia?
Artemisia, themed around elves, provides both aesthetic and functional improvement for elf characters in Metin2. When choosing this name, Laleci16 emphasized both aesthetic and technical depth. The project's name symbolizes the connection between the character and nature, as well as elegance.
How to Use It?
The package comes in GR2 format and can be directly integrated into Metin2 game files. Because it involves model edit processes, users are advised to have knowledge on the subject or seek help from reliable sources. All necessary tools and instructions for import and export operations are included in the package.
Importance for the Metin2 Lobby Community
Such modifications play a significant role in enhancing the visual and technical quality of the Metin2 game. The fix provided by Laleci16 has received great appreciation within the community. Moreover, it serves as an inspiring example in topics related to Metin2 model replace and custom model. Such projects are valuable for players who aim to maintain and improve the classic quality of Metin2.