Leqendy Files Hatalarının Çözümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 36

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merheba Arkadaşlar Paylaştıktan Sonra Bazı Arkadaslarımızın Sorunları Oldu Bir Kaçı Şöyle

1-Bazı Arkadaslarda Oyuna Giriyorum Ve Oyundan Çıkacaksınız Lütfen Bekleyin... Diyip Oyundan Atıyor Diyor [/FONT]

Çözümü:
1-Files Konumdaki Mini Packı İndirmeniz İndirdikten Sonra Mc.txt Yokturk Serverinfo.py var Onun İÇine İP Adresinizi Yazın.

2-Sunucuya Bağlanacaksınız Htası

Çözüm:
1-Packı İndirmediniz yada eski attıgınız packte sorundan dolayı oyuna girmiyor.Metin2'yi tekrar indirip baska bir diske kurun ornek d diski kurun Ve İçine Packı Atın.
2-Serverinfo.py dosyasında'ki ip adresini kontrol ediniz.
3-sysinstall ayarlarınızı Kontrol edın Virtual'e ifconfig yazın ip adresini gösterir.
4-Güvenlik Duvarını Kapatın
5- Portmapların Açık Oldugundan Emin Olun.

3-Refuselt hatası

Çözüm: Konusuna Bakın.

4-virtual pc yüklüyor sonra login root yazıyorum password kısmı geldii zaman hiçbişey yazamıyorum olmuyor

Çözüm: Bu Soru Biraz Komik :) Zaten Login Gelince Root Yazıp Enterleyin Password Gelince Yazdınız Gözükmez! Buyuk Harfle L Yazın Leqendy Yaazıp Enterleyın Daha Sonra Ayarlarınızı Yapn.

5-Sw'de Altta LeqendyMt2'ye Hoş geldiniz Vs.. yazıyor Nasıl değiştiririm?

Çözüm:

6-Kendimi gm yapamıyorum.

Çözüm:

Navicat--> Kendi serveriniz -->common --> gm list : bu bölümde + işaretine tıklayarak yeni yer açın, mAccount a Id'ınızı sağındakine ise oyundaki nickinizi girin,
Navicat--> Kendi serveriniz -->common --> gm host : Buraya ise kendi hamachi li ip adresinizi ve .100 lüsünü girin, örneğin;

111.83.94.187
111.83.94.100 Şeklinde

Player'dan karakterinizin adını değiştirdiyseniz örneğin;
"asdsaz" --> "[TL]asdsaz" bu değişikliği gm list tede yaptığınızdan emin olun..

7-Bu pek bir sorun gibi değil konuda belirtilmiş ancak birçok arkadaşımız sorduğu için ekliyeyim dedim;

tüm rar-pass'lar turkmmo-leqendy
navicat ıd:root password: 19941903
virtual pc: ıd:root password:Leqendy (büyük-küçük dikkat edin)
filezilla: id:root password:Leqendy (büyük-küçük dikkat edin)

8-Sw kurdum ancak panele bağlanamıyorlar.

Çözümü : Portmap ları açtığınızdan emin olun,
Virüs programınızdan güvenlik duvarını kaldırın,
Eğer sizde siteye giremiyorsanız conn, connfig ve diğer ayarları kendi sw nize göre düzenleyin

Files'e İlgi Gösteren tüm Arkadaslarıma Teşekkür Ederim İnş. Deneme Moderatör Olunca Versiyon2 Çıkaracağım.

Konuda asdsaz'dan Bir Kaç Alıntı Yaptım Kendisine Teşekkürler.
[/RIGHT]

Emeğe Saygı...
Leqendy Files Hatalarının Çözümü

Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında popüler olan Leqendy Files paketleri, genellikle kullanıcı dostu yapıları ve geniş içerik yelpazeleriyle dikkat çeker. Ancak bu dosya setlerinin kullanımı sırasında birçok kullanıcı özellikle başlangıç aşamasında çeşitli hatalarla karşılaşabilir. Bu makalede, en sık rastlanan Leqendy Files hataları ve bunların pratik çözümleri detaylı şekilde ele alınacaktır.
1. Client ile Server Dosyalarının Uyumsuzluğu
Leqendy Files genellikle belirli bir client sürümüne göre optimize edilmiştir. Eğer kullandığınız client (oyun istemcisi) ile server dosyaları aynı sürümde değilse, bağlantı hatası, karakter oluşturma ekranında donma veya NPC’lerin görünmemesi gibi sorunlar yaşanabilir. Çözüm: Leqendy Files’in yayımlandığı kaynaktan hangi client sürümüyle uyumlu olduğunu kontrol edin. Gerekirse client’ı o sürüme göre güncelleyin veya patchleyin.
2. Locale.lua ve İlgili Ayar Dosyalarındaki Eksiklikler
Bazı Leqendy Files sürümlerinde locale.lua dosyası eksik olabilir ya da yanlış IP/port bilgisi içerir. Bu durumda oyuncular sunucuya bağlanamaz. Çözüm: locale.lua dosyasını kontrol edin ve içindeki IP adresini kendi sunucu IP’nize, portu da doğru değere (genellikle 13000) ayarlayın. Ayrıca serverinfo.py dosyasının da aynı şekilde güncellenmesini unutmayın.
3. MySQL Veritabanı Bağlantı Hatası
Leqendy Files kurulumunda veritabanı yapılandırması eksik kalırsa, “Cannot connect to MySQL” benzeri hatalar alınır. Çözüm: db, common ve player veritabanı dosyalarının doğru şekilde import edildiğinden emin olun. Ayrıca config.lua dosyasındaki MySQL kullanıcı adı, şifre ve host bilgilerinin doğru girildiğini kontrol edin.
4. Eksik veya Bozuk .EIX/.PAK Dosyaları
Client tarafında gerekli .eix ve .pak dosyaları eksikse, oyun açılmaz ya da grafiksel hatalar oluşur. Çözüm: Leqendy Files ile birlikte verilen client dosyalarını tamamen yükleyin. Virüs koruma yazılımlarının bu dosyaları silmemesine dikkat edin; gerekirse güvenli liste (whitelist) ekleyin.
5. Python Hataları ve Quest Sorunları
Quest dosyalarında yazım hatası veya eksik fonksiyon tanımları, sunucunun başlatılamamasına neden olabilir. Çözüm: Sunucu loglarını inceleyerek hangi quest’in hata verdiğini tespit edin. İlgili quest dosyasını Leqendy Files’in orijinal kaynağından tekrar yükleyin.
Sonuç olarak, Leqendy Files oldukça güçlü bir temel sunsa da, kurulum ve yapılandırma aşamasında dikkatli davranmak büyük önem taşır. Yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak çoğu yaygın hatayı kolayca giderebilirsiniz. Daha fazla yardım ve paylaşım için Metin2Lobby.com forumumuza bekleriz!
— Metin2Lobby.com Ekibi

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)