Client Source/UserInterface/InstanceBase.h
Arat:
Kod:
AFFECT_NUM = 64,
Üstüne ekle:
Kod:
AFFECT_SLOW_AS = 45,
Arat:
Kod:
NEW_AFFECT_BOW_DISTANCE,
Üstüne ekle:
Kod:
NEW_AFFECT_SLOW_AS = 227,
PythonCharacterModule.cpp:
Arat:
Kod:
PyModule_AddIntConstant(poModule, "AFFECT_SLOW",
Üstüne ekle:
Kod:
PyModule_AddIntConstant(poModule, "AFFECT_SLOW_AS", CInstanceBase::AFFECT_SLOW_AS)
game/src/affect.h
Arat:
Kod:
AFFECT_DEF_GRADE,
Üstüne ekle:
Kod:
AFFECT_SLOW_AS = 227,
Arat:
Kod:
AFF_BITS_MAX
Üstüne ekle:
Kod:
AFF_SLOW_AS=45,
battle.cpp:
Arat:
Kod:
AttackAffect(pkAttacker, pkVictim, POINT_SLOW_PCT, IMMUNE_SLOW, AFFECT_SLOW, POINT_MOV_SPEED, -30, AFF_SLOW, 20, "SLOW");
Değiştir:
Kod:
if (pkAttacker->GetPoint(POINT_SLOW_PCT) && !pkVictim->IsAffectFlag(AFF_SLOW)) { if (number(1, 100) <= pkAttacker->GetPoint(POINT_SLOW_PCT) && !pkVictim->IsImmune(IMMUNE_SLOW)) { pkVictim->AddAffect(AFFECT_SLOW, POINT_MOV_SPEED, -50, AFF_SLOW, 10, 0, true); pkVictim->AddAffect(AFFECT_SLOW_AS, POINT_ATT_SPEED, -40, AFF_SLOW_AS, 10, 0, true); } }
char_affect.cpp:
Arat:
Kod:
RemoveAffect(AFFECT_SLOW);
Altına ekle:
Kod:
RemoveAffect(AFFECT_SLOW_AS);
char_skill.cpp:
Arat:
Kod:
else if (IS_SET(m_pkSk->dwFlag, SKILL_FLAG_SLOW))
Değiştir:
Kod:
{ if (iPct && !pkChrVictim->IsAffectFlag(AFF_SLOW)) { if (number(1, 1000) <= iPct && !pkChrVictim->IsImmune(IMMUNE_SLOW)) { pkChrVictim->AddAffect(AFFECT_SLOW, POINT_MOV_SPEED, -50, AFF_SLOW, 10, 0, true); pkChrVictim->AddAffect(AFFECT_SLOW_AS, POINT_ATT_SPEED, -40, AFF_SLOW_AS, 10, 0, true); } } }
Not: Saldırı / hareket hızının azaldığı değeri ve süresini değiştirmek için AddAffect ile satırları değiştirin. Misal:
Kod:
pkChrVictim-> AddAffect (AFFECT_SLOW_AS, POINT_ATT_SPEED, -40, AFF_SLOW_AS, 10, 0, true);
-40 -> - 40 saldırı hızı, 10 -> 10 saniye
Başlangıçta yavaş hareket hızı 30 azaldı, bu versiyona 50 koydum.
MaviAyGames | Saldırı Hızı Yavaşlatması C++
Metin2 özel sunucularında performans ve deneyim optimize edilmeye çalışırken, bazı sistemlerin kontrolü oyuncu dengesi ve oyun akışı açısından kritik öneme sahiptir. Bu yazıda, MaviAyGames tarafından geliştirilen Saldırı Hızı Yavaşlatması sisteminden bahsedeceğiz. Bu sistem özellikle C++ tabanlı Metin2 sunucularında game core üzerinde çalışan ve oyuncuların saldırı hızını istenen durumlarda sınırlayan bir mekanizmadır.
Sistem Nedir?
Saldırı Hızı Yavaşlatması, oyuncuların belirli ekipmanlar veya efektler nedeniyle çok hızlı saldırmasını engellemek için tasarlanmış bir güvenlik ve denge mekanizmasıdır. Özellikle PvP odaklı sunucularda, bazı item kombinasyonları saldırı hızını aşırı derecede artırabiliyor. Bu da oyun içi dengeyi bozabiliyor. Bu sistem sayesinde, geliştiriciler saldırı hızı artışını belirli limitlere bağlayabilir.
Nasıl Çalışır?
C++ tabanlı Metin2 sunucu kaynak kodlarında, game server programming kapsamında bu sistem, client src ile senkronize çalışarak istemci tarafında da kontrol sağlar. Oyuncu saldırı gerçekleştirdiğinde, sunucu tarafından gönderilen komutlar ile saldırı hızı hesaplanır. Eğer belirlenen eşik değerlerin üzerindeyse, sistem otomatik olarak yavaşlatma uygular. Bu, source edit işlemleriyle kolayca özelleştirilebilir.
Neden Kullanılmalıdır?
Metin2 özel sunucularında denge, oyun keyfinin en önemli unsurudur. Aşırı saldırı hızları, PvP savaşlarını adil olmaktan çıkarabilir. Ayrıca, sunucu performansını da olumsuz etkileyebilir. Saldırı Hızı Yavaşlatması sistemi, bu tür sorunları çözmek için ideal bir çözümdür.
Avantajları
- Oyun içi dengenin korunması
- Oyuncular arasında adil mücadele ortamı
- Sunucu performansının artırılması
- Hatalı item kombinasyonlarının kontrol altına alınması
Kurulum ve Yapılandırma
MaviAyGames tarafından sağlanan bu sistem, server src dosyalarına entegre edilerek kolayca kurulabilir. Geliştiriciler, db core üzerinden de gerekli ayarlamaları yapabilir. Kurulum sırasında martysama gibi deneyimli geliştiricilerin önerileri alınabilir.
Sonuç
Metin2 özel sunucularında game core üzerinde çalışan bu tür sistemler, sunucu sahipleri için büyük kolaylık sağlar. Saldırı Hızı Yavaşlatması sistemi, hem oyun deneyimini hem de sunucu kontrolünü artırmak için geliştirilmiş değerli bir özelliktir.
MaviAyGames | Attack Speed Slowdown C++
In optimizing performance and experience on Metin2 private servers, certain systems are critical for player balance and game flow. In this article, we will discuss the Attack Speed Slowdown system developed by MaviAyGames. This system operates on the game core of C++-based Metin2 servers and acts as a mechanism to slow down players' attack speeds under desired conditions.
What Is The System?
Attack Speed Slowdown is a security and balance mechanism designed to prevent players from attacking too quickly due to certain equipment or effects. Especially in PvP-oriented servers, certain item combinations can drastically increase attack speed, disrupting in-game balance. Thanks to this system, developers can tie attack speed increases to specific limits.
How Does It Work?
Within C++-based Metin2 server source codes, as part of game server programming, this system works synchronously with client src to provide control on the client side as well. When a player performs an attack, commands sent by the server calculate the attack speed. If it exceeds predefined thresholds, the system automatically applies slowdown. This can be customized easily through source edit operations.
Why Should It Be Used?
Balance is the most important aspect of fun in Metin2 private servers. Excessive attack speeds can make PvP battles unfair. Additionally, they can negatively impact server performance. The Attack Speed Slowdown system is an ideal solution to address such issues.
Benefits
- Maintaining in-game balance
- Fair fighting environment among players
- Improved server performance
- Controlling erroneous item combinations
Installation and Configuration
This system provided by MaviAyGames can be easily installed by integrating into server src files. Developers can also make necessary adjustments via db core. During installation, recommendations from experienced developers like martysama may be considered.
Conclusion
Systems like these that operate on the game core of Metin2 private servers offer great convenience for server owners. The Attack Speed Slowdown system is a valuable feature developed to enhance both gameplay experience and server control.