Öncelikle Selamın Aleyküm arkadaşlar. Başlıktada belirttiğim üzere Maxmi
Bu konuda baya bir araştırma yaptım ve olabildiğimce iyi bir firewall dosyası oluşturmaya çalıştım. (Bunun için turkmmo sitesinden tutun da sağlam hacker Freebsd forumlarına kadar inceledim.) Fakat kafama takılan soru şu metin2 için çok fazla port veriyorlar bunun sebebini bir türlü çözemedim. (Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim) Ben firewall.sh de Port adı altındaki bölüme 8 CH nin de portunu kodladım işlevi ise en fazla 10 atak sonrası saldiri yapan ipyi blockluyor (yani araştırmalarımda o şekilde) Dilerseniz kendiniz değiştirirsiniz. Hepsini elimle tek tek ayarladım arkadaşlar tabi örnek scriptlerden de alıntılarım oldu her kodu bilemem ya
Size Mysql 5.0 Kurulumundan Port ve Eksik Lib Dosyasına kadar hepsini scripte kodladım arkadaşlar. Aşağıda vereceğim kurulum.sh dosyasını root içerisine atınız. Ekstradan Mysql kurulumu yapmak istemeyen arkadaşlar için de putty.sh adı altında 2. bir sh dosyası paylaşacağım. Sadece aciklari kapatmak isteyen arkadaşlar için de yaziniz diye bir dosya hazirladim. Açıkları kapatacak arkadaşlar için Üst taraf Mysql kurulumunun devamını içeriyor dikkate almayınız. Şimdi de Maxmi Files üzerinde çalışarak iyi bir files oluşturmaya çalışacağım ve aynı linke ekleyeceğim güncellemeleri konumda belirtirim. Umarım bir yorumu veya rapi çok görmezsiniz arkadaşlar 
NOT: kurulum.sh ve putty.sh dosyasını root içerisine atınız. Scripte bir problem varsa belirtiniz arkadaşlar.
----------------------------------------HİLESİZ VE AÇIKSIZ BİR OYUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ----------------------------------------
e7qv8P.jpg</h4><a href="https:&#x2F;&#x2F;forum.turkmmo.com&#x2F;konu&#x2F;2943911-maxmi-files-script-haline-getirildi-bilisim-tarzi&#x2F;#post-16057742" class="js-lightboxCloser">ByGenc24 · 4 Şub 2014 15:38&#39;de</a> " style="cursor: pointer;">
Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve oyuncuları için büyük bir gelişme yaşandı: Maxmi Files, uzun süredir dolaşımda olan bu popüler kaynak dosyalar, sonunda script haline getirildi. Bu dönüşüm, hem kurulum sürecini kolaylaştırmakta hem de sunucu performansını optimize etmek amacıyla yapıldı. Özellikle başlangıç seviyesindeki sunucu sahipleri için büyük bir kolaylık sunan bu yenilik, Metin2 topluluğunda heyecan yarattı.
Maxmi Files nedir?
Maxmi Files, Metin2 oyun içeriğinin özelleştirilmiş bir versiyonudur. Bu dosyalar, orijinal oyundan farklı olarak; denge ayarları, eşya oranları, NPC konumları, görev sistemleri ve grafiksel iyileştirmeler gibi birçok alanda yenilikler barındırır. Uzun yıllardır Metin2 özel sunucu dünyasında tercih edilen Maxmi Files, özellikle PvP odaklı sunucularda sıkça kullanılır.
Script'e Dönüştürülmenin Avantajları
Dosya tabanlı yapıdan script tabanlı yapıya geçişle birlikte, sunucu yöneticileri artık daha esnek ve sürdürülebilir bir sistemle karşı karşıya. Script yapısı sayesinde:
- Güncelleme süreçleri otomatikleştirildi.
- Hata ayıklama (debug) işlemleri kolaylaştı.
- SQL tabanlı veri yönetimi ile sunucu verimliliği arttı.
- Yeni içerik eklemek artık çok daha hızlı ve güvenli hale geldi.
Dikkat: Script haline getirilen Maxmi Files, her sistemde sorunsuz çalışmayabilir. Kurulum öncesi gerekli bağımlılıkların (Python 3.9+, MySQL 8.0, vs.) kontrol edilmesi şarttır.
Nereden İndirebilirsiniz?
Güncel Maxmi Files script sürümlerine ve desteklenen topluluk projelerine Metin2Lobby.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Forumda aktif geliştiricilerle doğrudan iletişim kurarak teknik destek almanız da mümkün.
Sonuç olarak, bu güncelleme sadece bir teknik detay değil; Metin2 özel sunucu ekosisteminin geleceği açısından kritik bir adım olarak değerlendirilmeli. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için değerli bir kaynak haline gelen bu yapı, topluluk tarafından sıcak karşılandı.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
'ini Scrip haline getirerek sizlerle paylaşmak istedim. Pack dosyasi uzun sürdüğü için henüz pack dosyasını yükleyemedim zaten maxminin packi ile aynı. Files üzerinde henüz bir çalışmam yoktur. Şimdilik Putty Script üzerine yoğunlaştım ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Dosyalarda en ufak bir virüs yoktur kendi lisanslı ESET Programımla taratarak yükledim. Amacım artık normal kişilerde bilişim gibi bir Scritpt ve DDos Korumasına sahip olsunlar. Bunun için gittim özel site açtım
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
NOT: kurulum.sh ve putty.sh dosyasını root içerisine atınız. Scripte bir problem varsa belirtiniz arkadaşlar.
----------------------------------------HİLESİZ VE AÇIKSIZ BİR OYUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ----------------------------------------
e7qv8P.jpg</h4><a href="https:&#x2F;&#x2F;forum.turkmmo.com&#x2F;konu&#x2F;2943911-maxmi-files-script-haline-getirildi-bilisim-tarzi&#x2F;#post-16057742" class="js-lightboxCloser">ByGenc24 · 4 Şub 2014 15:38&#39;de</a> " style="cursor: pointer;">
Maxmi Files Script Haline Getirildi [Bilisim Tarzi]
Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve oyuncuları için büyük bir gelişme yaşandı: Maxmi Files, uzun süredir dolaşımda olan bu popüler kaynak dosyalar, sonunda script haline getirildi. Bu dönüşüm, hem kurulum sürecini kolaylaştırmakta hem de sunucu performansını optimize etmek amacıyla yapıldı. Özellikle başlangıç seviyesindeki sunucu sahipleri için büyük bir kolaylık sunan bu yenilik, Metin2 topluluğunda heyecan yarattı.
Maxmi Files nedir?
Maxmi Files, Metin2 oyun içeriğinin özelleştirilmiş bir versiyonudur. Bu dosyalar, orijinal oyundan farklı olarak; denge ayarları, eşya oranları, NPC konumları, görev sistemleri ve grafiksel iyileştirmeler gibi birçok alanda yenilikler barındırır. Uzun yıllardır Metin2 özel sunucu dünyasında tercih edilen Maxmi Files, özellikle PvP odaklı sunucularda sıkça kullanılır.
Script'e Dönüştürülmenin Avantajları
Dosya tabanlı yapıdan script tabanlı yapıya geçişle birlikte, sunucu yöneticileri artık daha esnek ve sürdürülebilir bir sistemle karşı karşıya. Script yapısı sayesinde:
- Güncelleme süreçleri otomatikleştirildi.
- Hata ayıklama (debug) işlemleri kolaylaştı.
- SQL tabanlı veri yönetimi ile sunucu verimliliği arttı.
- Yeni içerik eklemek artık çok daha hızlı ve güvenli hale geldi.
Dikkat: Script haline getirilen Maxmi Files, her sistemde sorunsuz çalışmayabilir. Kurulum öncesi gerekli bağımlılıkların (Python 3.9+, MySQL 8.0, vs.) kontrol edilmesi şarttır.
Nereden İndirebilirsiniz?
Güncel Maxmi Files script sürümlerine ve desteklenen topluluk projelerine Metin2Lobby.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Forumda aktif geliştiricilerle doğrudan iletişim kurarak teknik destek almanız da mümkün.
Sonuç olarak, bu güncelleme sadece bir teknik detay değil; Metin2 özel sunucu ekosisteminin geleceği açısından kritik bir adım olarak değerlendirilmeli. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için değerli bir kaynak haline gelen bu yapı, topluluk tarafından sıcak karşılandı.