Merhaba arkadaşlar hoş bir konu ile karşınızdayım.
Mob yapımı hakkında videolar hazırladım.
2 parçaya böldüm.
Part 1;
GR2 dosyalarının hazırlanışı, animasyon videosunda ki aynı mantıkla modelimizi ve animasyonlarını hazırlıyoruz.
ayrı olarak yürüme animasyonunun yapılışını öğrenebilirsiniz...
Part 2;
Worldeditör ile nasıl scriptler hazırlarız onu anlattım. Saldırı scripti nasıl hazırlanır öğrenebilirsiniz.
we'de efekt hazırlanışını anlatmadığımdan skill scripti oluşturmayı eklemedim videoya, onun için ayrı video hazırlayacağım.
Dosyalarıda vereyim hatalımı kontrol edersiniz geri dönüşleriniz önemli, yorumunuzu eksik etmeyin.
Mob yapımı hakkında videolar hazırladım.
2 parçaya böldüm.
Part 1;
GR2 dosyalarının hazırlanışı, animasyon videosunda ki aynı mantıkla modelimizi ve animasyonlarını hazırlıyoruz.
ayrı olarak yürüme animasyonunun yapılışını öğrenebilirsiniz...
Part 2;
Worldeditör ile nasıl scriptler hazırlarız onu anlattım. Saldırı scripti nasıl hazırlanır öğrenebilirsiniz.
we'de efekt hazırlanışını anlatmadığımdan skill scripti oluşturmayı eklemedim videoya, onun için ayrı video hazırlayacağım.
Dosyalarıda vereyim hatalımı kontrol edersiniz geri dönüşleriniz önemli, yorumunuzu eksik etmeyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Metin2 3dsMax'tan Mob Yapmak
Metin2, 3D grafikleriyle dikkat çeken bir MMORPG oyunudur ve bu oyunun görsel zenginliği büyük ölçüde 3D modelleme teknikleriyle sağlanmaktadır. Bu makalede, Metin2 dünyasında kullanılabilecek mob (canavar) modellerinin nasıl 3ds Max üzerinden oluşturulup oyun içine entegre edileceği detaylı bir şekilde ele alınacaktır. Bu işlem, özellikle Metin2 geliştiricileri ve 3D sanatçıları için oldukça değerlidir.
Metin2 İçin 3ds Max Kullanımı
Metin2 oyununda kullanılan 3D modeller genellikle GR2 formatında olur. Bu format, oyun motoru tarafından tanınan ve çalıştırılan bir yapıdır. 3ds Max, güçlü bir modelleme aracıdır ve doğru eklentilerle birlikte Metin2 modelleri üretmek oldukça kolay hale gelir. Öncelikle 3ds Max ortamında bir mob modeli oluşturulur. Bu model, karakter model yapısına uygun olmalıdır. Yani iskelet (bone) yapısı, mesh ve UV mapping gibi temel yapılar eksiksiz olmalıdır.
Mob Model Oluşturma Süreci
Öncelikle 3ds Max'te bir mob için temel mesh oluşturulur. Bu modelleme sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
- Modelin toplam yüzey sayısı performans için optimize edilmelidir.
- UV haritası doğru şekilde ayarlanmalıdır.
- Rigging işlemi (iskelet bağlama) eksiksiz yapılmalıdır.
Model tamamlandıktan sonra texture ataması yapılır. Bu aşamada skin dosyaları da içeriye aktarılır. Metin2 için kullanılan texture formatları genellikle DDS’dir. UV haritalama süreci bu noktada büyük önem taşır.
3dsMax'tan GR2 Formatına Aktarma
Model ve texture tamamlandıktan sonra, 3ds Max üzerinden GR2 formatına dönüştürme işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için genellikle özel eklentiler kullanılır. Örneğin Martysama veya Metin2Dev araçları bu iş için tercih edilir. Eklenti yardımıyla model export edilir ve GR2 dosyası elde edilir. Bu dosya doğrudan Metin2 sunucularında kullanılabilecek yapıdadır.
Oyun İçine Entegrasyon
Elde edilen GR2 dosyası, Metin2 client klasörlerine yerleştirilir. Gerekli NPC veya mob tanımları, game dosyalarında yapılandırılır. Bu sayede yeni mob oyun içinde kullanılabilir hale gelir. Ayrıca custom model olarak tanımlanan bu mob, sunucuya özgü bir görsellik kazandırır.
Sonuç
Metin2 için 3ds Max kullanarak mob modellemek, hem görsel hem de teknik açıdan zengin bir süreçtir. Doğru UV, rigging, animation ve texture kullanımı ile özgün ve performanslı modeller üretilebilir. Bu tür modeller, Metin2 sunucularında görsel kalite artışı sağlar ve oyuncu deneyimini olumlu yönde etkiler.
Creating Mobs from 3dsMax for Metin2
Metin2 is a popular MMORPG known for its impressive 3D graphics, and the visual richness of the game largely depends on advanced 3D modeling techniques. This article explains in detail how mob (monster) models suitable for the Metin2 world can be created and integrated into the game from 3ds Max. This process is particularly valuable for Metin2 developers and 3D artists.
Using 3ds Max for Metin2
The 3D models used in Metin2 are typically in GR2 format. This format is recognized and supported by the game engine. 3ds Max is a powerful modeling tool that makes creating Metin2-compatible models easier when used with the right plugins. First, a mob model is created in 3ds Max. The model should adhere to the character model structure, including proper skeleton (bone) setup, mesh, and UV mapping.
Process of Creating a Mob Model
Initially, the basic mob mesh is created in 3ds Max. There are several important points to consider during this process:
- The total face count of the model should be optimized for performance.
- Proper UV mapping must be applied.
- The rigging (skeleton attachment) process must be completed without errors.
After the model is complete, texture assignments are made. At this stage, skin files are also imported. The texture formats used in Metin2 are usually DDS. UV mapping is critical at this point.
Exporting from 3dsMax to GR2 Format
Once the model and texture are finalized, the conversion to GR2 format is performed in 3ds Max. Specialized plugins are generally used for this purpose. For example, tools like Martysama or Metin2Dev are preferred. With the help of these plugins, the model is exported and a GR2 file is generated. This file can be directly used within Metin2 servers.
Integration into the Game
The resulting GR2 file is placed into the Metin2 client directories. Necessary NPC or mob definitions are configured in the game files. In this way, the new mob becomes available in the game. Additionally, the custom model provides unique visual appeal specific to the server.
Conclusion
Creating mob models for Metin2 using 3ds Max is a process rich in both visual and technical aspects. With correct use of UV, rigging, animation, and texture, original and performance-friendly models can be produced. Such models enhance visual quality on Metin2 servers and improve the overall gaming experience.