Herkese merhaba arkadaşlar bugün sizlere metin2de gm logosunu değiştirmeyi anlatıcam.
"Anlatıma geçelim."
Öncelikle altta verdiğim linkteki "Dosyalar" arşivini indiriyoruz ve içindeki "Unepk" programını çıkartıyoruz.
Ve daha sonra Unepk programımızı açıyoruz ardından programızdan "Pack Klasörünü Seç" diyoruz.
Metin2nin kurulu olduğu klasörün içindeki pack klasörünü seçip açıyoruz.
Pack klasöründeki bütün .epk dosyaları gelicek ordan locale_tr.epk dosyasını çift tıklıyoruz ve daha sonra açma işlemini başlata tıklıyoruz.
Gelen siyah cmd ekranı tamamlandıktan sonra Enter yada Space tuşuna basıyoruz ekran kapanıyor.
Unepk programımızı kapatmıyoruz açık duracak.
Daha sonra çıkarttığımız yerdeki Unepk klasöründe Source/locale/tr/effect klasörleri oluşuyo.effect klasörüne giriyoruz.
Effect klasörünün içindeki ymirred.tga uzantılı dosya metin2deki normal sarı Gm logosu yada kullandığınız packteki logodur.
Vereceğim logolardan istediğinizin logonun ismini ymirred.tga yapıp effect klasöründeki ymirred.tga ile değiştirin.
Daha sonra unepk programımıza gelip Tekrar paketle diyoruz ve paketliyoruz.
Unepk klasörüne gelen locale_tr.epk ve locale_tr.eix dosyalarını metin2 pack klasörüne atıyoruz ve oyunumuza giriyoruz.
Anlatımımız bu kadar eğer yapamadıysanız videomuzdan yardım alabilirsiniz.
MediaFire:
"Anlatıma geçelim."
Öncelikle altta verdiğim linkteki "Dosyalar" arşivini indiriyoruz ve içindeki "Unepk" programını çıkartıyoruz.
Ve daha sonra Unepk programımızı açıyoruz ardından programızdan "Pack Klasörünü Seç" diyoruz.
Metin2nin kurulu olduğu klasörün içindeki pack klasörünü seçip açıyoruz.
Pack klasöründeki bütün .epk dosyaları gelicek ordan locale_tr.epk dosyasını çift tıklıyoruz ve daha sonra açma işlemini başlata tıklıyoruz.
Gelen siyah cmd ekranı tamamlandıktan sonra Enter yada Space tuşuna basıyoruz ekran kapanıyor.
Unepk programımızı kapatmıyoruz açık duracak.
Daha sonra çıkarttığımız yerdeki Unepk klasöründe Source/locale/tr/effect klasörleri oluşuyo.effect klasörüne giriyoruz.
Effect klasörünün içindeki ymirred.tga uzantılı dosya metin2deki normal sarı Gm logosu yada kullandığınız packteki logodur.
Vereceğim logolardan istediğinizin logonun ismini ymirred.tga yapıp effect klasöründeki ymirred.tga ile değiştirin.
Daha sonra unepk programımıza gelip Tekrar paketle diyoruz ve paketliyoruz.
Unepk klasörüne gelen locale_tr.epk ve locale_tr.eix dosyalarını metin2 pack klasörüne atıyoruz ve oyunumuza giriyoruz.
Anlatımımız bu kadar eğer yapamadıysanız videomuzdan yardım alabilirsiniz.
MediaFire:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Metin2 GM Logosu Değiştirme Detaylı Videolu Anlatım
Merhaba sevgili Metin2 severler
Bugün sizlere Metin2 client dosyalarınızda yer alan GM (Game Master) logosunu nasıl kolayca değiştireceğinizi adım adım anlatacağım. Bu işlem, özellikle özel serverlerde kendi markanızı ya da sunucunuzun kimliğini yansıtmak isteyen yöneticiler için oldukça faydalıdır. Ayrıca bu rehber, Metin2 pack edit işlemlerine yeni başlayanlar için de ideal bir başlangıç noktası olacaktır.
Gereken Araçlar:
- Bir Metin2 client veya pack (örneğin Metin2 Lobby üzerinden indirebilirsiniz)
- WinRAR veya 7-Zip (pack dosyalarını açmak için)
- Bir resim düzenleme programı (Photoshop, GIMP veya ücretsiz alternatifler)
- Notepad++ (isteğe bağlı, ancak önerilen)
Önemli Uyarı: GM logosunu değiştirmeden önce mutlaka orijinal dosyanın yedeğini alın. Aksi takdirde hata durumunda geri dönmek zor olabilir.
Adım 1: Pack Dosyasını Açma
İlk olarak, kullandığınız Metin2 pack dosyasını (genellikle 'data.pack' veya 'gfx.pack' gibi) WinRAR veya 7-Zip ile açın. Bu işlemi yaparken pack dosyasının bulunduğu klasörde sağ tıklayıp 'Extract Here' seçeneğini kullanmanız yeterlidir. Eğer pack dosyası şifreliyse, Metin2Lobby gibi platformlarda paylaşılan açma araçlarını kullanabilirsiniz.
Adım 2: GM Logosunu Bulma
Pack dosyası açıldıktan sonra, içerisinde 'locale' veya 'gfx' gibi klasörler arasında ilerleyin. GM logosu genellikle 'gm_logo.tga', 'gm_icon.dds' veya benzeri isimlerle kayıtlıdır. Dosya uzantısı genelde .tga veya .dds formatındadır. Bu dosyayı bulduktan sonra masaüstünüze kopyalayın.
Adım 3: Yeni Logoyu Hazırlama
Artık kendi logonuzu oluşturma zamanı geldi. Logonuzun boyutu genellikle 128x128 piksel veya 256x256 piksel olmalıdır. Arka plan şeffaf (transparan) olacak şekilde .tga veya .dds formatında kaydetmeniz gerekir. Transparan arka plan için GIMP veya Photoshop kullanmanızı öneririm. Logonuzu tasarladıktan sonra aynı isimle (örneğin 'gm_logo.tga') kaydedin.
Adım 4: Logoyu Değiştirme
Hazırladığınız yeni logoyı, adım 2'de bulduğunuz orijinal dosyanın yerine kopyalayın. Dosya adlarının birebir aynı olmasına dikkat edin. Ardından, tüm dosyaları tekrar bir pack dosyasına çevirmeniz gerekir. Bunun için Metin2 pack aç işlemi sırasında kullanılan aynı aracı (örneğin EterPack veya benzeri) kullanarak yeni bir pack oluşturun.
Adım 5: Client’a Yama Uygulama
Yeni pack dosyasını Metin2 client’ınızın ana klasörüne kopyalayın ve eskisinin üzerine yazın. Daha sonra client’ı başlatın ve GM yetkisiyle giriş yaptığınızda yeni logonuzun ekranda göründüğünü doğrulayın.
Videolu Anlatım:
Aşağıda bu süreci adım adım gösteren tam boyutlu videoyu bulacaksınız. Video, Metin2Lobby ekibi tarafından hazırlanmıştır ve hem pvp client hem de özel client kullanıcıları için geçerlidir.
Ekstra İpuçları:
- Logonuzun oyun içinde net görünmesi için yüksek çözünürlükte tasarlayın.
- Eğer logo animasyonlu olacaksa, .dds formatında çok katmanlı (multi-frame) dosya kullanmanız gerekir.
- Metin2 client hata alırsanız, pack dosyasının bütünlüğünü kontrol edin veya orijinal dosyayla tekrar deneyin.
Bu rehber sayesinde artık kendi Metin2 custom client’ınızı tamamen kişiselleştirmeye başlayabilirsiniz. Unutmayın, Metin2Lobby, sürekli güncellenen Metin2 client download ve Metin2 pack indir içerikleriyle her zaman yanınızda.
— Metin2Lobby Takımı
Detailed Video Tutorial: Changing the Metin2 GM Logo
Hello dear Metin2 players
Today, I will explain step-by-step how to easily change the GM (Game Master) logo in your Metin2 client files. This process is especially useful for server administrators who want to reflect their own brand or server identity, particularly on private servers. This guide also serves as an ideal starting point for beginners interested in Metin2 pack editing.
Required Tools:
- A Metin2 client or pack (you can download one from Metin2 Lobby)
- WinRAR or 7-Zip (to extract pack files)
- An image editing program (Photoshop, GIMP, or free alternatives)
- Notepad++ (optional but recommended)
Important Warning: Always create a backup of the original file before changing the GM logo. Otherwise, recovering from errors may become difficult.
Step 1: Extracting the Pack File
First, open your Metin2 pack file (usually named 'data.pack' or 'gfx.pack') using WinRAR or 7-Zip. Right-click the pack file and select 'Extract Here'. If the pack is encrypted, you can use unpacking tools shared on platforms like Metin2Lobby.
Step 2: Locating the GM Logo
After extracting the pack, navigate through folders such as 'locale' or 'gfx'. The GM logo is typically named 'gm_logo.tga', 'gm_icon.dds', or something similar. The file format is usually .tga or .dds. Once found, copy this file to your desktop.
Step 3: Preparing Your New Logo
Now it's time to create your own logo. The logo should generally be 128x128 pixels or 256x256 pixels in size. Save it in .tga or .dds format with a transparent background. I recommend using GIMP or Photoshop for this. After designing your logo, save it with the exact same name as the original (e.g., 'gm_logo.tga').
Step 4: Replacing the Logo
Replace the original logo file with your newly created one. Ensure the filenames match exactly. Then, convert all files back into a pack file using the same tool you used to extract it (e.g., EterPack or similar).
Step 5: Applying the Patch to the Client
Copy the new pack file into your Metin2 client’s main directory, overwriting the old one. Launch the client, log in with GM privileges, and verify that your new logo appears on screen.
Video Tutorial:
Below is a full-length video demonstrating this entire process step-by-step. The video was created by the Metin2Lobby team and applies to both PvP clients and custom clients.
Additional Tips:
- Design your logo in high resolution for clarity in-game.
- If you want an animated logo, use a multi-frame .dds file.
- If you encounter a Metin2 client error, check the integrity of your pack file or retry with the original.
With this guide, you can now begin fully customizing your own Metin2 custom client. Remember, Metin2Lobby is always here with constantly updated Metin2 client downloads and Metin2 pack downloads.
— The Metin2Lobby Team