İlk olarak navicat mysql'a bağlanıyoruz girdikten sonra player databasesine girdikten sonra item_proto'yuaçıyoruz
istediğimiz itemin süresini ayaralayabiliriz.Mesela Çöl Kostümünün Kodu 41003 bunu navicatta aratıyoruz sağa doğru kaydırıyoruz ekranı orada limitvalue0 yazar ordaki değer saniye değerindedir 86400 yazıyor bende yani 1 güne denk geliyor. İstediğiniz Gibi Değiştirebilirsiniz Orayı...
DİKKAT SANİYE CİNSİNDEDİR ! Limitvalue0
zerginmt2.org
Metin2 Kostüm Gibi İtemlerin Sürelerini Değiştirme!
Metin2 sunucularında oynarken bazı kostüm gibiler, belirli sürelerle sınırlıdır. Bu süreler bazen oyuncuların deneyimini etkileyebilir veya daha uzun süre kullanmak istedikleri durumlar olabilir.
Bu makalede, Metin2 kostüm gibilerinin sürelerini nasıl değiştireceğinizi detaylı olarak anlatacağız. Bu işlem genellikle client tarafında yapılmaktadır ve doğru ayarlamalarla kendi custom client paketinizi oluşturabilirsiniz.
Neden Kostüm Gibi Süreleri Değiştirilmeli?
Oyuncular, kostüm gibilerin sınırlı süresinden dolayı bazı etkinliklerde dezavantaj yaşayabilirler. Özellikle PvP sunucularda, bu gibi eşyaların süreleri oyun içi performansı doğrudan etkileyebilir. Süreleri uzatmak, hem estetik hem de stratejik açıdan faydalıdır.
Kostüm Gibi Sürelerini Değiştirme Adımları
Öncelikle, Metin2 client dosyalarınızın düzenlenebilir halde olduğundan emin olmalısınız. Eğer bir pack kullanıyorsanız, pack extract yaparak içeriği açmalısınız. Gerekli araçlar: eXtend Pak Editor ya da benzeri bir Metin2 client edit aracı.
1. item_proto Dosyasını Açın
Client dosyalarında bulunan item_proto dosyası, tüm eşyaların temel özelliklerini içerir. Bu dosya genellikle gamefolder/locale/tr/item_proto altında bulunur. Kostüm gibilerin sürelerini buradan değiştirebilirsiniz.
2. İlgili Eşyanın Satırını Bulun
Her eşyanın ID numarası vardır. Kostüm gibi eşyalar genellikle 'costume' kategorisinde yer alır. Örneğin: Costume_Armor_01. Bu eşyanın satırındaki süre değerini (örneğin apply_on_time_bonuses veya duration) isterseniz artırabilir veya azaltabilirsiniz.
3. Süre Ayarlarını Yapın
Süre değeri genellikle saniye cinsindendir. Örneğin, 7 gün = 604800 saniye. Bu değeri değiştirerek eşyanızın kullanım süresini uzatabilirsiniz. Değişikliği yaptıktan sonra dosyayı kaydetmeyi unutmayın.
4. Client Yama İşlemi
Yaptığınız değişiklikleri aktif hale getirmek için client patch yapmanız gerekebilir. Bu işlem, Metin2 client update sürecini içerir. Oyunculara dağıtmadan önce test edildiğinden emin olun.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Server-side ayarlar da önemlidir. Bazı sunucular, client tarafında yapılan değişiklikleri reddedebilir. Bu yüzden server ayarlarında da gerekli kontrolleri yapmalısınız.
Ayrıca, Metin2Dev gibi geliştirici platformlarında örnek kodlar ve forumlarda destek alabilirsiniz.
Sonuç
Kostüm gibi eşyaların sürelerini değiştirmek, Metin2 oyun deneyimini kişiselleştirmenin etkili bir yoludur. Doğru ayarlarla hem PvP hem de PvE oyun stillerine uygun paketler oluşturabilirsiniz. Metin2lobby.com üzerinden sunduğumuz custom client ve pack çözümleriyle bu işlemleri kolaylaştırabilirsiniz.
Kaynaklar:
Metin2 Lobby
Changing Duration of Costume Items in Metin2!
In Metin2 servers, certain costume items are limited by duration. These durations can sometimes affect player experience, or players may wish to use them for longer periods.
In this article, we will explain in detail how to change the duration of Metin2 costume items. This process is usually done on the client side, and with proper adjustments, you can create your own custom client pack.
Why Should Costume Durations Be Changed?
Players may face disadvantages due to the limited duration of costume items during certain events. Especially in PvP servers, the durations of such items can directly impact in-game performance. Extending these durations can be beneficial both aesthetically and strategically.
Steps to Change Costume Item Durations
Firstly, ensure that your Metin2 client files are editable. If you are using a pack, you must extract the pack using tools like eXtend Pak Editor or other Metin2 client edit tools.
1. Open the item_proto File
The item_proto file contains the base attributes of all items and is usually located under gamefolder/locale/tr/item_proto. You can adjust the duration values for costume items here.
2. Find the Relevant Item Row
Each item has an ID. Costume items are generally found under the 'costume' category. For example: Costume_Armor_01. You can increase or decrease the duration value (such as apply_on_time_bonuses or duration) in the corresponding row.
3. Adjust Duration Values
Duration values are typically in seconds. For instance, 7 days = 604800 seconds. Modify this value to extend the item's usage period. Don't forget to save the file after making changes.
4. Client Patch Process
To activate your changes, you may need to apply a client patch. This involves a Metin2 client update process. Ensure testing before distributing to players.
Important Notes
Server-side configurations also matter. Some servers may reject client-side modifications, so ensure necessary checks are made on the server end as well.
You can also find sample codes and support on developer platforms like Metin2Dev.
Conclusion
Adjusting the duration of costume items is an effective way to personalize the Metin2 gameplay experience. With correct settings, you can create packs suitable for both PvP and PvE styles. You can simplify these processes using our custom client and pack solutions available at Metin2lobby.com.
Sources:
Metin2 Lobby