Metin2 Server Files Kurulum Eternexus Root Açma Kapatma 2019 CyprusTR Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 103

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Metin2 Server Files Kurulum Eternexus Root Açma Kapatma 2019 CyprusTR Anlatım

Merhaba Metin2 severleri! Bu rehberde, 2019 yılında yayınlanan popüler Metin2 server files paketlerinden birini kurarken karşılaşabileceğiniz en önemli adımlardan biri olan Eternexus root klasörünü açma ve kapatma işlemini detaylı şekilde anlatacağım. Özellikle Metin2 Lobby üzerinden indirdiğiniz client veya pack dosyalarını kullanıyorsanız, bu işlem size oyunun düzgün çalışmasını sağlayacaktır.

Dikkat: Bu işlemi yapmadan önce mutlaka orijinal client dosyalarınızın yedeğini alın. Yanlış bir adım, oyunun çalışmamasına veya hatalı görüntülenmesine neden olabilir.

1. Adım: Eternexus Nedir ve Neden Kullanılır?
Eternexus, Metin2 client’lerinde grafik, efekt, ses ve diğer oyun içi dosyaların yönetilmesini sağlayan özel bir sistemdir. Bu sistem, dosyaları şifreli ve sıkıştırılmış bir şekilde root adlı klasörde saklar. Oyun başlatıldığında bu dosyalar okunur ve oyun içine yüklenir. Ancak bazı durumlarda — özellikle yama yapmak, texture değiştirmek veya özel bir mod eklemek istediğinizde — bu klasörü açmanız gerekir. Aynı şekilde, değişikliklerden sonra tekrar kapatmanız gerekir; aksi takdirde oyun bu dosyaları tanımayacaktır.

2. Adım: Gerekli Araçları İndirin
Eternexus root klasörünü açıp kapatabilmek için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:
- Eternexus Extractor (veya benzeri bir açıcı araç)
- Eternexus Packer (kapatma işlemi için)
Bu araçlar genellikle Metin2 topluluk sitelerinde veya CyprusTR gibi güvenilir platformlarda ücretsiz olarak bulunabilir. Örneğin, bu bağlantıdan en güncel sürümü indirebilirsiniz.

3. Adım: Root Klasörünü Açma (Extract)[/BR]1. Metin2 client’inizin kurulu olduğu klasöre gidin.
2. root adlı klasörü bulun. Genellikle metin2/client/root yolunda yer alır.
3. Eternexus Extractor programını çalıştırın.
4. Programda 'Open' veya 'Browse' butonuna tıklayarak root klasöründeki root.erf veya root.dat dosyasını seçin.
5. 'Extract' veya 'Aç' butonuna basın. Dosyalar belirttiğiniz bir klasöre (örneğin extracted_root) çıkarılacaktır.
Artık bu dosyaları düzenleyebilir, yeni texture, effect veya map dosyaları ekleyebilirsiniz.

4. Adım: Değişiklikleri Yapın ve Tekrar Kapatın (Pack)[/BR]Değişikliklerinizi tamamladıktan sonra:
1. Eternexus Packer programını açın.
2. Daha önce açtığınız extracted_root klasörünü seçin.
3. Çıktı olarak orijinal root.erf veya root.dat dosyasının üzerine yazılacağını belirtin.
4. 'Pack' veya 'Oluştur' butonuna basın.
5. Program başarılı olduğunda, root klasörü tekrar şifreli hale gelecektir.

5. Adım: Oyunu Test Edin[/BR]
Son kontrol için: Oyunu başlatın ve yaptığınız değişikliklerin (örneğin yeni bir texture veya efekt) çalıştığını doğrulayın. Eğer oyun hata veriyorsa, yedeğini aldığınız orijinal root dosyasını geri yükleyin.

Ekstra İpucu: CyprusTR üzerinde paylaşılan paketler genellikle önceden optimize edilmiş root dosyaları içerir. Bu tür paketleri kullanıyorsanız, sadece gerekli dosyaları eklemek için kısmi extract işlemi yapmanız yeterlidir.

İyi oyunlar ve başarılı modifikasyonlar dileriz!

Metin2 Server Files Installation: Opening and Closing Eternexus Root – 2019 CyprusTR Guide

Hello Metin2 players! In this guide, I will explain in detail one of the most important steps when installing popular Metin2 server files packages released in 2019: opening and closing the Eternexus root folder. If you're using client or pack files downloaded from Metin2 Lobby, this process is essential to ensure your game runs smoothly.

Warning: Before performing this operation, always create a backup of your original client files. A single mistake can cause the game to malfunction or display incorrectly.

Step 1: What Is Eternexus and Why Is It Used?
Eternexus is a specialized system in Metin2 clients that manages graphics, effects, sounds, and other in-game files. It stores these files in an encrypted and compressed format within a folder named root. When the game launches, these files are read and loaded into the game. However, in certain situations — such as applying patches, changing textures, or adding custom mods — you need to open this folder. Likewise, after making changes, you must close it again; otherwise, the game won't recognize the modified files.

Step 2: Download Required Tools
To open and close the Eternexus root folder, you'll need the following tools:
- Eternexus Extractor (or a similar unpacking tool)
- Eternexus Packer (for re-packing)
These tools are usually available for free on Metin2 community sites or trusted platforms like CyprusTR. For example, you can download the latest version from this link.

Step 3: Opening the Root Folder (Extract)[/BR]1. Navigate to the directory where your Metin2 client is installed.
2. Locate the folder named root. It’s typically found at metin2/client/root.
3. Run the Eternexus Extractor program.
4. Click 'Open' or 'Browse' and select the root.erf or root.dat file inside the root folder.
5. Press the 'Extract' or 'Open' button. The files will be extracted to a specified folder (e.g., extracted_root).
Now you can edit these files, add new textures, effects, or map data.

Step 4: Make Changes and Re-Pack the Root Folder[/BR]After completing your modifications:
1. Open the Eternexus Packer tool.
2. Select the previously extracted extracted_root folder.
3. Set the output to overwrite the original root.erf or root.dat file.
4. Click 'Pack' or 'Create'.
5. Once successful, the root folder will be re-encrypted and ready for use.

Step 5: Test the Game[/BR]
Final check: Launch the game and verify that your changes (e.g., new textures or effects) are working correctly. If the game crashes or shows errors, restore the original root file from your backup.

Pro Tip: Packs shared on CyprusTR often include pre-optimized root files. If using such packs, you may only need to perform a partial extract to add specific files.

Happy gaming and successful modding!

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)