Metin2 Server Files Yükleme ve Filezillaya Giriş | Videolu Anlatım | GoldenTR

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 53

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
GOLDENTR

Merhaba arkadaşlar ,

Forumda bir çok mevcut.Birçok kişide nasıl yüklendiğini bilmıyor veya yanlış bildiği için filesi yükliyemiyor.
Ben bu videoda elimden geldiğince anlatmaya çalıştım,umarım faydalı olmustur.Video tamamen bana aittir.
Files paylaşacaklar kurulum bölmüne videomu ekleyebilir.Kolay gelsin.

<iframe allowfullscreen="" scrolling="no" style="background:url( ) 50% 50% / cover" src="
" loading="eager"></iframe>

<br>

Metin2 Server Files Yükleme ve FileZilla'ya Giriş | Videolu Anlatım | GoldenTR

Metin2 özel sunucu (private server) geliştiricileri için en kritik adımlardan biri, Server Files'ın doğru şekilde yüklenmesidir. Bu süreç, hem yerel test ortamında hem de VPS/VDS üzerinden çalışan sunucular için geçerlidir. Bu rehberde, özellikle GoldenTR temelli server file’lar üzerinde durulacak ve dosyaların FileZilla aracılığıyla nasıl yükleneceği adım adım açıklanacaktır.
Neden FileZilla?
FileZilla, ücretsiz, açık kaynaklı ve kullanıcı dostu bir FTP istemcisidir. Sunucunuza uzaktan erişim sağlamanızı ve dosya aktarımı yapmanızı kolaylaştırır. Metin2 sunucu dosyaları genellikle yüzlerce megabayt boyutundadır; bu nedenle güvenilir bir FTP aracı olmadan dosya transferi risklidir.
Önemli Uyarı: Server file’larınızı her zaman orijinal ve virüs taramasından geçmiş kaynaklardan indirin. Özellikle crack’li veya modifiye edilmiş file’lar sisteminizi tehlikeye atabilir.
Adım Adım Server Files Yükleme
1. Öncelikle FileZilla’yı resmi sitesinden ( ) indirip kurun.
2. Sunucu bilgilerinizi (IP adresi, kullanıcı adı, şifre ve port – genellikle 21) hazırlayın. Bu bilgileri VPS/VDS sağlayıcınızdan alabilirsiniz.
3. FileZilla’nın üst kısmındaki alanlara sırasıyla Host (IP), Username, Password ve Port girin. Bağlantı kurduktan sonra sol panel yerel bilgisayarınızı, sağ panel ise sunucunuzu gösterecektir.
4. İndirdiğiniz GoldenTR server files’ı, yerel bilgisayarınızda bir klasöre çıkarın. Ardından bu klasörün içeriğini sağ panele (sunucuya) sürükleyip bırakarak yükleyin.
5. Dosya aktarımı bittikten sonra, sunucuda gerekli izinleri (chmod 777) verdiğinizden emin olun. Aksi takdirde servisler düzgün çalışmaz.
İpucu: İlk kez kurulum yapıyorsanız, mutlaka bir yedek alın ve küçük bir test ortamında deneyin.
Videolu Anlatım
Detaylı görsel anlatım için aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz:

Bu rehber, Metin2Lobby.com tarafından hazırlanmış olup, Metin2 geliştiricilerine destek amacıyla paylaşılmıştır. Daha fazla rehber ve tanıtım için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)