normal shop üzerinden offline shop

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 72

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
benimkisi biraz deneme sürümüne benzedi ama yapacak bir şey yok :D

artık goksümü gere gere benim de artık bir offline shop sistemim var diye gezebilirim zxasjdasgjkdgj

251030_5ab83bbbc33a024ebccb79a315e6c9f5.png

251032_24e86456858b3e5de4fe4466ffb023ae.png

detaylı açıklama;

amacım oyunun pazar sisteminin üzerine yeni pazar sistemi yazmadan komple yeni bir şeyler inşa etmeden aynı şekilde TShopItemTable tablesini kullanarak sade bir şekilde bunu sql üzerinden verdirtmesiydi, şu an bu çalışıyor ve itemleri offline_shop_items db ye sorunsuz şekilde işliyor ancak pazara tıklanmıyor ve bazı şeyler henüz yok OnClick olayı vsvsv. çünkü detaylı bir inceleme gerektiriyor ve her bir kodu anlamaya çalışsam 1-2 ayda anca anlarım kaplumbağa gibi biraz gecikmeli olduğum için kusuruma bakmazsınız artık.

ekleyecek olanların bilgisine, biraz değil, baya deneysel kalıyor, o yüzden aslında bu şekilde paylaşmak istemiyordum ama bunda şu an için takılı kalmak istemiyorum ve buraya kadar gelmişken de paylaşayım istedim illa ki konuya katkı sağlayacak birileri çıkacaktır, ya da en azından ben öyle umuyorum.
Metin2 Sunucularında Normal Shop Sistemi ile Offline Shop Arasındaki Farklar ve Geçiş Rehberi

Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde birçok geliştirici, oyuncuların daha fazla sadık kalması için farklı sistemler üzerinde çalışır. Bu sistemlerden bazıları, oyuncuların oyun içinde yapabilecekleri alım-satım işlemleridir. Bu bağlamda Normal Shop ve Offline Shop gibi iki önemli kavram karşımıza çıkar. Bu makalede, normal shop üzerinden offline shop geçişinin nasıl yapılabileceği, avantajları ve teknik detaylar ele alınacaktır.

Normal Shop Nedir?
Normal Shop, oyuncunun doğrudan NPC'ye gelip eşya alıp sattığı, gerçek zamanlı olarak gerçekleşen alım-satım sistemidir. Bu sistemde, oyuncu online olmalıdır ve doğrudan NPC ile etkileşim kurar. Bu nedenle, sunucu trafiği ve performans açısından dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin, yoğun saatlerde NPC'lerde tıkanıklık oluşabilir.

Offline Shop Nedir?
Offline Shop sistemi ise oyuncunun aktif olmasa bile, kendi sandığından eşyalarını belirli bir fiyata sergileyebildiği ve diğer oyuncuların bu eşyaları alabildiği gelişmiş bir sistemdir. Oyuncu offline iken bile satış işlemi yapılabilir. Bu sistem genellikle PvP sunucularında tercih edilir çünkü oyuncuların aktif olamadığı zamanlarda bile ekonomik faaliyetler sürer.

Neden Normal Shop'tan Offline Shop'a Geçilmeli?
Sunucu sahipleri, oyuncu deneyimini artırmak ve ekonomiyi canlandırmak için normal shop sisteminden offline shop sistemine geçiş yapmayı düşünür. Özellikle Metin2 PvP sistem sunucularında bu geçiş, oyuncuların sunucuya daha fazla bağlanmasını sağlar. Çünkü oyuncular, eşyalarını satabilecekleri güvenli bir ortamı tercih ederler. Ayrıca, sunucu yöneticileri için daha kolay bir ekonomi düzeni sağlar.

Geçiş Nasıl Yapılır?
Normal Shop sisteminden Offline Shop sistemine geçiş yaparken öncelikle C++ kaynak kod tarafında değişiklikler yapılması gerekir. Bu değişiklikler sırasında game server programming bilgisi oldukça önemlidir. Sistemdeki temel veritabanı (DB) işlemleri, eşya listesi, fiyatlandırma ve sahiplik gibi alanlarda güncellemeler yapılmalıdır. Bu süreçte Python ve Py GUI tabanlı yönetim panelleri de kullanılabilir.

Martysama veya diğer Metin2Dev kaynakları üzerinden sağlanan source edit örnekleri incelenerek, mevcut client src ve server src dosyalarına entegrasyon yapılabilir. Bu sayede, hem auth hem de game sunucusunda gerekli güncellemeler hızlıca tamamlanabilir.

Offline Shop'un Artıları Nelerdir?
- Oyuncu aktif değilken bile alım-satım yapılabilir.
- Ekonomik aktivite 24 saat devam eder.
- Sunucuda NPC trafiği azalır.
- PvP sunucularda eşya takası kolaylaşır.
- Oyuncular daha fazla güven duyar.

Not: Bu geçiş sırasında veritabanı (db core) ve game core yapıları dikkatlice test edilmelidir. Hatalı bir implementasyon, sunucu çökmesine veya veri kaybına yol açabilir. Bu yüzden, bu tür geliştirmeleri yaparken profesyonel destek almak önerilir.

Sonuç
Normal shop üzerinden offline shop geçişi, Metin2 özel sunucu geliştiricileri için büyük bir adım olabilir. Bu geçişle birlikte oyuncu memnuniyeti artar, ekonomi daha dengeli hale gelir ve sunucu performansı optimize edilir. Metin2 development konusunda uzmanlaşmak isteyenler için bu tür sistem geçişleri önemli bir öğrenme alanıdır.

Transition from Normal Shop to Offline Shop via Normal Shop in Metin2 Servers

Metin2 private server development involves many developers working on various systems to keep players more engaged. Among these systems are the trading mechanisms where players can buy and sell items. Two important concepts that arise in this context are Normal Shop and Offline Shop. This article will explain how to transition from normal shop to offline shop, its advantages, and technical details.

What is Normal Shop?
Normal Shop refers to the traditional system where players directly interact with NPCs to buy or sell items in real-time. In this system, the player must be online and physically interact with the NPC. Thus, there are certain performance considerations such as server traffic and potential NPC congestion during peak hours.

What is Offline Shop?
Offline Shop is an advanced system that allows players to display their items at set prices from their own storage, even while offline, for other players to purchase. This system is commonly preferred in PvP servers since economic activity continues even when players are not online.

Why Transition from Normal Shop to Offline Shop?
Server owners often consider switching from normal shop to offline shop to enhance player experience and invigorate the economy. Particularly in Metin2 PvP system servers, this transition encourages players to connect more frequently, as they prefer a secure environment for selling items. Moreover, it provides easier economic management for server administrators.

How to Make the Transition?
Transitioning from Normal Shop to Offline Shop requires modifications in the C++ source code. Knowledge of game server programming is essential here. Updates must be made to database (DB) operations related to item lists, pricing, and ownership. Python and Py GUI-based admin panels can also be used during this process.

By referring to resources like Martysama or other Metin2Dev sources, source edit examples can guide integration into existing client src and server src files. This allows quick updates to both auth and game servers.

Advantages of Offline Shop
- Trading occurs even when the player is offline.
- Economic activity runs 24/7.
- Reduces NPC traffic on the server.
- Facilitates item trading in PvP servers.
- Increases player trust and engagement.

Note: During this transition, the database (db core) and game core structures must be thoroughly tested. Incorrect implementation may lead to server crashes or data loss. Therefore, seeking professional support during such developments is recommended.

Conclusion
Transitioning from normal shop to offline shop can be a significant step for Metin2 private server developers. This shift increases player satisfaction, balances the economy, and optimizes server performance. For those aiming to specialize in Metin2 development, such system transitions represent an important learning opportunity.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)