Oto Pack Yapımı/ Videoylu/Sizler Otopack Yapımını Öğretiyorum /

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 49

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Selamun Aleykum Arkadaşlar
Sizlere Otomatik Pack[Oto Pack] Yapımını Paylaşıyorum

Peki Bu Benim Ne İşime Yarıyacak?
Diyen Arkadaşlara Şöyle Kısaca Bi Özet Geçeyim;

Bu Otomatik Pack[Oto Pack] Siz Oyuna Her Bi Yenilik Getirdiğinizde ' Yani Pack'la Bir Yeni Ayarlama Yaptığınızda Otomatikmen Bu Yeni Pack'ları Yüklicektir. Atıyorum Mesela Yeni Bir Mob, İtem, Metin, Boss, Şehir Görünmü vb Yeni Pack'larınızı Yüklicektir. Yani Artık Yeni Bir Pack Yaptığınızda Userlerinize "YENİ PACKI İNDİRİNN!!" Gibi Sözcükler Tüketmiceksiniz

NOT: Otomatik Pack[Oto Pack] Her Açıldığında,
İnmesini İstediğiniz Pack'ları Kontrol Eder.
Eğer İnmesini İstediğiniz Pack Farklı ise
O Packı Tekrardan Yeniden Yükler.. Bunuda Bilin İstedim..

Şimdi Gelelim Dosya Linklerine ve Anlatımlara
Yazılı Anlatım En Sondadır.
Yazılı Anlatım'dan Önce Bi Video'lu Anlatıma Bakınız..
Eğer Ben Videodan Birşey Anlamadım Diyorsanız Yazılı Anlatım'ı Okuyabilirsiniz..

İlk Önce Virüs Tarama Sonuçlarını Göstereyim;
[ RESME TIKLAYIN ]

Video'yu
YouTube'Den İzlemek İçin
[ RESME TIKLAYIN ]

Dosyayı
Hotfile'den İndirmek İçin
[ RESME TIKLAYIN ]

Dosyayı
s2.Dosya.TC ' Den İndirmek İçin
[ RESME TIKLAYIN ]

{ YAZILI ANLATIM }

RaR İçindeki AutoIt v3 - Setup Programı Kurunuz
RaR İçindeki rexxar07 - Degistir ismini İsimli .au3 Dosyasını WordPad İle Açın ve Şu Sözcükleri Aratın;
1]Site İsmi ve Pack Dizini Yazın Örnek:
2]PvP İsmi Otomatik Pack Yükleyici
3]PvP İsmi Otomatik Pack Yükleyici Başlatılıyor
4]PvP İsmi Otomatik Pack Yükleyici Tamamlandı! | Oyuna Başlayabilirsiniz.. İyi Oyunlar Dileriz..
5]PvPismi.bin
Bu Sözcükleri Aratıp Kendinize Göre Düzenleyiniz.
NOT: PvPismi.bin Yazısını Düzenlerken .bin Yazısını Silmeyiniz!
RaR İçindeki PvPismi BIN Dosyasının İsmini Düzenlediğiniz au3 Dosyasının Sonundaki .bin Yanına Ne Yazdıysanız Onu Yazınız NOT: .bin Yazmayın!
RaR İçindeki pack Dosyasına Girip, filelist Metin Belgesini Açıp Hangi Packın İnmesini İstiyorsanız O Packın İsmini Yazınız. Örnek: pack/root.epk pack/root.eix Gibi..
filelist Belgesine Yazdığınız Pack İsimlerini pack Klasörüne Atınız.
FTP'ye au3 Dosyasına Hangi Dizini Yazdıysanız O İsimde Klasör Oluşturup İçine, Ayarladığınız pack Klasöründekileri Atınız.
au3 Dosyasını Uygulama Yapmak İçin AutoIt Programını Nereye Kurduysanız O Dizine Gidip Aut2Exe > Aut2exe ' Açınız. Açtıktan Sonra İlk Baştaki Kutucuğun Sağ Tarafındaki Browse'ye Tıklayınız. Tıkladıktan Sonra Düzenlediğiniz au3 Dosyasının Dizinine Giderek Seçiniz.
Programdan, En Alttaki Kutucuğun Sağ Tarafındaki Browse'ye Tıklayınız ve Kendinize Oradan İkon Seçiniz veya Kendi İkonunuz Varsa Onu Seçiniz. Bu 2 Aşamayı Yaptıktan Sonra, Alttan Convert'e Tıklayınız Bi Süre Bekleyiniz ve Conversion complete Uyarısı Gelince Tamam'a Basıp RaR'ı Çıkardığınız Yere Gidiniz.
Son Olarak Yaptığınız Uygulamayı ve BIN Dosyasını Kopyalayarak veya Sürükleyerek Metin2 Dizinine Atıp Uygulamayı Çalıştırınız.

◄Otomatik Pack'taki Siyah Ekranda Yazan Yazıları Düzenlemek İçin, FTP'Ye Attığınız patch Dosyasını Not Defteri İle Açıp Düzenleyebilirsiniz..►

Eğer Bu Anlatımlara Rağmen Hala Yapamıyorsanız Şu Adresten Bana Ulaşıp Sorununuzu Bildirebilirsiniz;

Mail & MSN: [email protected] & [email protected]

UYARI! Amacım Asla Kötü Bir Niyet Değildir! Sadece İşinizi Kolaylaştırmak İstedim O Kadar..

SADECE BİR YORUM ' BİR TEŞEKKÜR YETERLİDİR... İYİ FORUMLAR

Alıntı:
ToNiq adlı üyeden alıntı
Teşekkürler.İşime yaradı sabitlenmesi gerekli bi konu

Alıntı:
Suave adlı üyeden alıntı
Teşekkür Ederim Cidden Çok İşime Yaradı Sağol

Alıntı:
dramixfurkan adlı üyeden alıntı

Oto Pack'ımı Değiştirmek İçin Yeni Pack Arıordum.Güzel'e Benziyor.Artık Bunu Kullancam.Teşekkürler.

Alıntı:
Specx adlı üyeden alıntı
Saol Dostum Tam Sabitlik Konu

Alıntı:
xxardaxx1996xx adlı üyeden alıntı
Çok Saol Kardeş Bizi Büyük Bir Dertten Kurtardın +++++

Alıntı:
ferhat519 adlı üyeden alıntı
çok sağol kardeşim emeğe saygı lütfen işime yaradı...

Alıntı:
StoryMt2 adlı üyeden alıntı
Tesekkruler Aradıgım Buydu

Not: Alıntıdır.
Oto Pack Yapımı Nedir? Metin2 İçin Sıfırdan Videoyla Anlatım

Metin2 oyununda oynayan oyuncuların en çok merak ettiği konulardan birisi otopack yapımıdır. Özellikle kendi sunucularını kurmak isteyen ya da mevcut client üzerinde değişiklikler yapmak isteyen kullanıcılar için bu işlem oldukça değerlidir. Bu makalemizde Metin2Lobby olarak otopack nasıl yapılır, hangi araçlar kullanılır, adımlar nelerdir gibi soruların cevaplarını video destekli şekilde anlatacağız.

Oto Pack Nedir?
Oto pack, Metin2 client dosyalarının belirli bir yapıya göre paketlenerek otomatik olarak sunucuya entegre edilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu sayede kullanıcılar, client tarafında görsel efektler, arayüz değişiklikleri, karakter görünümü gibi pek çok özelliği kolayca yönetebilir. Aynı zamanda bu paketler, oyuncuların client dosyalarını güncellemesini veya farklı sürümleri kolayca değiştirmesini sağlar.

Neden Oto Pack Kullanmalısınız?
Oto pack, hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için birçok avantaj sağlar:
- Tek seferde binlerce dosyanın kolayca yönetilebilmesi
- Client dosyalarının eksiksiz ve güvenli bir şekilde aktarılması
- Yeni efektler, skinler ve yamaların hızlıca entegrasyonu
- Hatalı dosya yükleme riskinin azaltılması

Oto Pack Hazırlığı: Gerekli Araçlar
Oto pack yapabilmek için bazı araçlara ihtiyacınız olacaktır. Bunlar genellikle şunlardır:
- Metin2 Client Dosyaları
- Martysama, EterPack veya benzeri paketleme yazılımları
- Metin2Dev araçları
- Python veya AutoIt scriptleri (isteğe bağlı)

Adım Adım Oto Pack Oluşturma
1. Client Dosyalarının Hazırlanması
İlk adım, client dosyalarının doğru şekilde alınmasıdır. Bu dosyalar genellikle 'client', 'locale', 'root', 'uiscript' gibi klasörlerden oluşur. Bu dosyaları doğru sıralamada ve eksiksiz şekilde almanız önemlidir.

2. Paketleme Aracı Seçimi
Oto pack oluşturmak için en çok tercih edilen araçlardan biri EterPack'tir. Bu araç sayesinde dosyaları belirli bir yapıya göre sıkıştırabilir ve sunucu tarafına entegre edebilirsiniz. Alternatif olarak Martysama client araçları da kullanılabilir.

3. Script ve Yapılandırma Ayarları
Oto pack içinde çalışacak komutlar, scriptler ve ayarlamalar yapılandırılır. Bu aşamada client dosyalarının nereye kurulacağı, hangi efektlerin aktif olacağı gibi ayarlar tanımlanır. Scriptler genellikle AutoIt veya Python ile hazırlanır.

4. Videoyla Uygulamalı Eğitim
Video anlatım ile daha iyi anlayabilmeniz için hazırladığımız eğitim serimizde gerçek zamanlı olarak oto pack nasıl yapılır adım adım gösterilir. Bu videolar sayesinde hem teorik hem de pratik bilgi sahibi olabilirsiniz. Videolarımıza Metin2Lobby üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hata Giderme ve İpuçları
Client dosyalarında hata almak oldukça yaygındır. Bu durumda şu ipuçları işinize yarayabilir:
- Dosya isimlerinde boşluk veya özel karakter olmamalı
- Paketleme sırasında encoding hatalarına dikkat edilmeli
- Sunucu ve client versiyonları uyumlu olmalı

Sonuç
Oto pack yapımı, Metin2 geliştiricileri için temel becerilerden biridir. Doğru yapıldığında kullanıcı deneyimini ciddi anlamda artırabilir. Metin2Lobby olarak bizler de bu konuda sizi desteklemek ve bilgi paylaşımında bulunmak için buradayız.

What is Oto Pack? Step-by-Step Video Tutorial for Metin2

One of the most frequently asked topics among players of the game Metin2 is how to make oto pack. This topic is especially important for users who want to set up their own servers or customize existing clients. In this article, we will explain how to create an oto pack from scratch, which tools to use, what the steps are, and provide a video-supported guide. As Metin2Lobby, our goal is to help you learn these skills easily.

What is Oto Pack?
Oto pack refers to a system that allows Metin2 client files to be packaged according to a specific structure and automatically integrated into the server. This enables users to manage visual effects, interface changes, character appearances, and more directly from the client side. Additionally, these packages allow players to update their client files easily or switch between different versions quickly.

Why Should You Use Oto Pack?
Oto pack offers many advantages for both developers and users:
- Easy management of thousands of files at once
- Secure and complete transfer of client files
- Fast integration of new effects, skins, and patches
- Reduced risk of file upload errors

Preparation for Oto Pack: Required Tools
To create an oto pack, you need certain tools. These usually include:
- Metin2 Client Files
- Packaging software like Martysama, EterPack, etc.
- Metin2Dev tools
- Python or AutoIt scripts (optional)

Step-by-Step Guide to Creating an Oto Pack
1. Preparing Client Files
The first step is to properly obtain the client files. These files typically consist of folders such as 'client', 'locale', 'root', 'uiscript', etc. It's important to collect these files correctly and without missing any.

2. Choosing a Packaging Tool
One of the most preferred tools for creating oto packs is EterPack. With this tool, you can compress files according to a specific structure and integrate them into your server. Alternatively, Martysama client tools can also be used.

3. Configuring Scripts and Settings
Commands, scripts, and settings to run inside the oto pack are configured. During this phase, settings such as where the client files will be installed, which effects will be active, etc., are defined. Scripts are usually prepared with AutoIt or Python.

4. Video-Based Practical Training
To better understand the process, our educational series includes a video tutorial showing how to create an oto pack step by step. Through these videos, you can gain both theoretical and practical knowledge. You can access our videos via Metin2Lobby.

Troubleshooting Tips
It is common to encounter errors in client files. The following tips may help:
- Avoid spaces or special characters in file names
- Pay attention to encoding errors during packaging
- Ensure compatibility between server and client versions

Conclusion
Creating oto packs is one of the fundamental skills for Metin2 developers. When done correctly, it can significantly enhance user experience. As Metin2Lobby, we are here to support you in learning these skills and sharing knowledge.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)