Packten 6.Skilleri Kaldırmak [YARDIM]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 86

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Arkadaşlar packimden 6.skilleri kaldırmak istiyorum nasıl sağlıyablirim hangi dosyadan hangı dosyayı editlemem gerekiyor?
Packten 6.Skilleri Kaldırmak [YARDIM]
Metin2 oyununda pack dosyaları üzerinde değişiklik yaparken bazı durumlarda belirli yetenekleri (skill) kaldırmak isteyebilirsiniz. Özellikle PvP sunucularında ya da özel client projelerinde bu tarz düzenlemeler oldukça yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu makalede, Metin2 pack dosyalarından 6.skilleri nasıl kaldıracağınızı adım adım anlatacağız.

Neden 6.Skilleri Kaldırmak İstersiniz?
Metin2'de 6.skilleri, genellikle sunucuların özel olarak tanımladığı yeteneklerdir. Bu yetenekler, oyunun standart sisteminden farklı çalışabilir veya ekstra efektler barındırabilir. Ancak bazı durumlarda bu yetenekler, oyun deneyimini bozabilir ya da paketinizi farklı sunucularla uyumsuzlaştırabilir. Bu nedenle, paketinizi düzenlemek isteyen oyuncular genellikle bu skilleri kaldırmayı tercih ederler.

Gerekli Araçlar
Packten 6.skilleri kaldırmak için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:
- Metin2 Pack Extractor: Pack dosyalarını açmak için.
- Client Editörleri: Skill verilerini düzenlemek için.
- Python / C++ Bilgisi (isteğe bağlı): Gelişmiş düzenlemeler için.

Adım Adım 6.Skilleri Kaldırma
1. Pack Dosyasını Açın
Öncelikle, kullanmakta olduğunuz Metin2 client pack dosyasını uygun bir extractor yardımıyla açın. Bunun için genellikle EterPack ya da benzeri programlar kullanılır.

2. Skill Dosyalarını Bulun
Pack içinde yer alan skill-related dosyalara ulaşmanız gerekir. Bu dosyalar genellikle şu şekildedir:
- skill_proto.txt
- skill_use.lua
- locale_skill_proto.txt

3. 6.Skilleri Tanımlayın
Skill_proto.txt dosyası içinde 6.skilleri bulup, ID numarasını not alın. Bu ID numarası, 6.skilleri tanımlamak için önemlidir.

4. Skill Verisini Silin
ID numarasını bildiğiniz yeteneği, skill_proto.txt ve locale_skill_proto.txt dosyalarından tamamen silin. Lua dosyalarında da bu yetenekle ilgili kodlar varsa onları da temizleyin.

5. Pack'i Yeniden Paketleyin
Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra pack dosyasını yeniden sıkıştırarak kaydedin. Artık 6.skilleri paketinizden başarıyla kaldırmış oldunuz.

Sonuç
Packten 6.skilleri kaldırmak, Metin2 client'inizi özelleştirmenin önemli bir parçasıdır. Bu işlemi dikkatli bir şekilde yaparsanız, hem sunucu uyumluluğunu artırabilir hem de kullanıcı deneyimini geliştirebilirsiniz. Daha fazla Metin2 client edit konusunda yardım almak istiyorsanız Metin2Lobby üzerinden destek alabilirsiniz.

Removing 6th Skills from Pack [HELP]
When making modifications to Metin2 pack files, there might be situations where you want to remove specific skills. This is especially common on PvP servers or custom client projects. In this article, we will explain step by step how to remove 6th skills from Metin2 pack files.

Why Remove 6th Skills?
In Metin2, 6th skills are typically special abilities defined by server owners. These skills may function differently than standard game mechanics or include additional effects. However, they can sometimes disrupt gameplay or make your pack incompatible with other servers. Therefore, players looking to customize their packs often prefer to remove these skills.

Required Tools
To remove 6th skills from a pack, you'll need the following tools:
- Metin2 Pack Extractor: To open pack files.
- Client Editors: For editing skill data.
- Python / C++ Knowledge (optional): For advanced edits.

Step-by-Step Removal of 6th Skills
1. Open the Pack File
Firstly, open your Metin2 client pack file using a suitable extractor such as EterPack.

2. Locate Skill Files
Find the skill-related files within the pack. These usually include:
- skill_proto.txt
- skill_use.lua
- locale_skill_proto.txt

3. Identify the 6th Skills
In the skill_proto.txt file, locate the 6th skills and note down their IDs, which are crucial for identifying them.

4. Delete Skill Data
Remove the identified skills entirely from both skill_proto.txt and locale_skill_proto.txt files. Also clean up any related code in Lua files if applicable.

5. Repackage the Pack File
After completing all edits, recompress the pack file. You have now successfully removed the 6th skills from your pack.

Conclusion
Removing 6th skills from a pack is an important part of customizing your Metin2 client. If done carefully, this process can improve both server compatibility and user experience. For further assistance with Metin2 client editing, visit Metin2Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)