Pet & Kostüm Süre Ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 244

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0

- PET VE KOSTÜM SÜRE EKLEME -

Pet ve Kostüm süre eklemek için yazılmış bir sistemdir.

Petler'de 53001 kodu ile 53025 kodları arasındaki bütün petlerde çalışmaktadır.

Kostümler'de 41001 kodu ile 45166 Kodları Arasındaki Bütün Kostümlerde Çalışmaktadır

1- Filezillaya giriş yapılır.

2- /usr/game/share/locale/turkey/quest
Dizinine "pet_time.lua" ve "kostum_time.lua" dosyası atılır.

3- Putty e bağlanılır.

4- cd /usr/game/share/locale/turkey/quest

5-./qc pet_time.lua

6-./qc kostum_time.lua

BU KODLAR YAZILIR.

GzAD23.png

z4kMl4.jpg

OM6D9A.jpg

Pet & Kostüm Süre Ekleme Sistemi Nedir?
Metin2 sunucularında özel gameplay deneyimi sunmak isteyen geliştiriciler için Pet & Kostüm Süre Ekleme sistemi oldukça önemli bir özelliktir. Bu sistem sayesinde oyuncuların sahip oldukları pet ya da kostüm gibi ögelerin kullanım süresi belirlenir ve bu süre dolunca ögeler kullanılamaz hale gelir. Bu işlem genellikle quest veya lua scriptleri ile gerçekleştirilir.

Neden Pet & Kostüm Süre Ekleme Gereklidir?
Metin2 sunucularında ekonomik dengenin korunması açısından pet ve kostümlerin sınırsız kullanımına izin vermek bazı problemlere yol açabilir. Oyuncuların bu ögeleri satın alması ve sınırlı bir süre boyunca kullanabilmesi, hem sunucu ekonomisini destekler hem de oyuncuların aktif kalmasını teşvik eder. Özellikle özel sunucularda bu sistemler, custom quest yapıları ile birlikte daha da gelişmiş hale getirilebilir.

Sistem Nasıl Çalışır?
Pet & Kostüm Süre Ekleme işlemi genellikle bir lua fonksiyonu tarafından yönetilir. Örneğin, bir quest scripti aracılığıyla bir item kullanıldığında, bu itemin sağladığı pet ya da kostümün süresi belirtilen miktar kadar artırılır. Bu işlem sırasında timer mekanizmaları da devreye girerek sürenin doğru takip edilmesini sağlar. Ayrıca, süre bitiminde sistem otomatik olarak pet veya kostümü devre dışı bırakabilir.

Quest Script Kullanımı
Metin2 üzerinde bu işlemi gerçekleştirmek için quest sisteminden faydalanılır. Bir quest dosyası içerisinde gerekli lua komutları yazılır. Bu komutlar sayesinde, oyuncu belirli bir itemi kullandığında, ilgili pet veya kostümün süresi eklenir. Aynı zamanda, bu süre sonunda sistemden otomatik olarak silinmesi sağlanabilir. Bu tür scriptlerin yazımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus debug süreçleridir. Hatalar oluştuğunda quest debug işlemleri ile hatalar tespit edilmeli ve düzeltilmelidir.

Avantajları Nelerdir?
Bu sistem sayesinde, oyuncu sadakati artırılır. Süreli ögeler, oyuncuların sunucuda daha fazla vakit geçirmesine ve aktif kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, ödül sistemleri ile entegre edildiğinde, oyunculara ekstra teşvikler sunulabilir. Bu sayede görev sistemleri daha verimli çalışır. Daily quest sistemleriyle birleştirildiğinde, süre ekleme işlemleri otomatikleştirilebilir.

Pet & Kostüm Süre Ekleme için Tavsiyeler
Bu sistemi kurarken olabilecek hataları en aza indirmek adına, scriptlerin test edilmesi büyük önem taşır. Metin2dev veya martysama gibi platformlardan alınan örnek scriptler üzerinden geliştirmeler yapılabilir. Ayrıca, flag ve state gibi sistemsel değişkenlerin doğru kullanılması, sistemin kararlı çalışmasını sağlar.

What is Pet & Costume Duration Addition System?
The Pet & Costume Duration Addition system is an important feature for developers who want to provide special gameplay experiences on Metin2 servers. With this system, the usage time of pets or costumes owned by players can be set, and after this time expires, these items become unusable. This process is usually done via quest or lua scripts.

Why is Pet & Costume Duration Addition Needed?
Allowing unlimited use of pets and costumes on Metin2 servers can cause problems in maintaining economic balance. Allowing players to purchase these items and use them for a limited time supports the server economy and encourages player engagement. Especially on private servers, these systems can be enhanced further with custom quest structures.

How Does the System Work?
Pet & Costume Duration Addition is generally managed by a lua function. For example, when a quest script triggers the use of an item, the duration of the pet or costume provided by that item is extended by a specified amount. Timer mechanisms may also come into play to ensure accurate tracking of the time. Additionally, the system can automatically disable the pet or costume once the time expires.

Using Quest Scripts
To implement this functionality on Metin2, the quest system is used. Within a quest file, necessary lua commands are written. These commands allow the duration of a pet or costume to be increased when a player uses a specific item. Furthermore, the system can be configured to automatically remove the item upon expiration. The most important aspect during development is debugging; errors must be detected and fixed through quest debug processes.

Advantages
This system increases player retention. Time-limited items encourage players to spend more time on the server and stay active. When integrated with reward systems, additional incentives can be provided to players. This makes mission systems operate more efficiently. When combined with daily quests, duration additions can be automated.

Recommendations for Pet & Costume Duration Addition
To minimize potential errors when setting up this system, testing scripts is crucial. Improvements can be made based on sample scripts from platforms like Metin2dev or martysama. Moreover, correct use of system variables such as flag and state ensures stable operation of the system.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)