Bugün TR'nin Elementer World Haritasının İşleyişini, Moblarını vs. Eklerken 4.cü Elementer Haritasında Parça II Düşen Haritada Mobların Special_Attacklarını Denerken
Karakterimin Canı Yarıya Kadar Geldiğinde Karakterimin Üstünde HP Gauge Çıktığını Farkettim. Şimdi Kiminiz Diyeceksiniz "Ulan Bu Yıllardır Var". Haklısınız Fakat Bir Anda Dikkatimi Çekti. Sanırım Daha Önce Hiç Dikkatimi Çekmemiş Veya Hiç Canım Yarıdan Daha Az Olmamış Yada Hiç Metin2 Oynamamışım. Ne Düşünüyorsanız.
Fakat Benim Tuhafıma Giden Asıl Kısım Canım Yarıdan Daha Az Olduktan Sonra Çıkan HP Gauge'si Değil. Karakterim Öldükten Sonra Aptal Bir Şekilde Başı Boş ve Emanet Gibi Durması Canımı Çok Sıktı. Bunun Bu Şekilde Olmaması Bunun Karakter Öldüğünde Clear Olması Gerektiğini Düşündüm.
İşte Canım Yarı veya Daha Azı Olunca HP Gauge:
Karakterimin Canı Yarıya Kadar Geldiğinde Karakterimin Üstünde HP Gauge Çıktığını Farkettim. Şimdi Kiminiz Diyeceksiniz "Ulan Bu Yıllardır Var". Haklısınız Fakat Bir Anda Dikkatimi Çekti. Sanırım Daha Önce Hiç Dikkatimi Çekmemiş Veya Hiç Canım Yarıdan Daha Az Olmamış Yada Hiç Metin2 Oynamamışım. Ne Düşünüyorsanız.
Fakat Benim Tuhafıma Giden Asıl Kısım Canım Yarıdan Daha Az Olduktan Sonra Çıkan HP Gauge'si Değil. Karakterim Öldükten Sonra Aptal Bir Şekilde Başı Boş ve Emanet Gibi Durması Canımı Çok Sıktı. Bunun Bu Şekilde Olmaması Bunun Karakter Öldüğünde Clear Olması Gerektiğini Düşündüm.
İşte Canım Yarı veya Daha Azı Olunca HP Gauge:
Bu Şekilde Ben Okeyim
Fakat Karakter Öldüğünde Nasıl Mı Oluyor?
Resmen Mide Bulandırıcı.
VEEEEEE
İşte Olması Gereken
Beni Tatmin Edecek Kadar Güzel.
İşte Düzenleme:
uiPlayerGauge.py Açalım ve Aratalım:
Kod:
def OnUpdate(self):
ve Değiştirelim:
Kod:
def OnUpdate(self): if self.curHP <= 0: self.Hide() else: playerIndex = player.GetMainCharacterIndex() (x, y, z) = textTail.GetPosition(playerIndex) isChat = textTail.IsChat(playerIndex) if math.isnan(x - self.GetWidth()/2) or math.isnan(y + 5): dbg.TraceError("playerIndex = %d, x = %f, y = %f, width = %f, isChat = %d" % (playerIndex, x, y, self.GetWidth(), isChat)) return ui.Gauge.SetPosition(self, int(x - self.GetWidth()/2), int(y + 5) + isChat*17)
importlara Ekleyelim:
import math
import dbg
2.Ci Alternatif
Aynı Dosya İçinde Arat:
Kod:
def RefreshGauge(self): self.curHP = player.GetStatus(player.HP) self.maxHP = player.GetStatus(player.MAX_HP) self.SetPercentage(self.curHP, self.maxHP)
Altına Ekle
Kod:
if self.curHP <= 0: self.Hide() return
Ben Şuan İkinci Alternatifi Kullanıyorum. OnUpdate'yi Eski Haline Getirdim. Dilediğiniz Gibi Kullanabilirsiniz.
Hepinize İyi Geceler
[Python] Karakter Öldüğünde PlayerGauge Düzenlemesi
Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken, oyuncu deneyimini artırmak adına GUI bileşenlerinin dinamik olarak değişmesi büyük önem taşır. Bu bağlamda PlayerGauge bileşeni, oyuncunun can, mana ve diğer durum göstergelerini ekranda gösteren kritik bir yapıdır. Bu makalede, oyuncu karakteri öldüğünde PlayerGauge'ın nasıl düzenleneceği konusunda detaylı bir Python tabanlı yaklaşım ele alınacaktır.
Metin2 Client-side Python Sistemleri
Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde, istemci tarafında çalışan Python dosyaları (genellikle .py uzantılı) kullanıcı arayüzünü kontrol eder. Bu sistemler, genellikle uiscript adı verilen GUI şablonları ile entegre çalışır. PlayerGauge bileşeni de bu yapıya dahildir. Karakter öldüğünde bu gauge üzerinde değişiklik yapmak için, öncelikle character dead event yakalanmalıdır.
Oyuncu Ölümü Event Yönetimi
Metin2'de bir karakter öldüğünde, sunucudan istemciye özel bir mesaj gönderilir. Bu mesaj, player.DEAD eventi şeklinde Python tarafında yakalanabilir. Bu event sayesinde karakter öldüğü anda belirli fonksiyonlar tetiklenebilir. Örneğin:
if player.IsDead():
self.__UpdateGaugeOnDeath()
PlayerGauge Üzerinde Değişiklik Yapmak
Ölüm eventi yakalandığında, PlayerGauge üzerinde görsel değişiklikler yapılabilir. Bu değişiklikler arasında gauge'ın renginin değiştirilmesi, transparan hale getirilmesi veya tamamen gizlenmesi yer alabilir. Örneğin:
def __UpdateGaugeOnDeath(self):
self.hpGauge.SetColor(grp.GenerateColor(0.3, 0.3, 0.3, 1.0))
self.mpGauge.Hide()
Bu kod parçası, HP çubuğunun rengini griye çevirerek MP çubuğunu gizler. Bu sayede oyuncu öldüğünde arayüz daha gerçekçi bir şekilde tepki verir.
Sunucu ile Eşgüdüm
Client-side değişiklikler, sunucu tarafında da desteklenmelidir. Sunucuda death event yönetimi doğru yapılmazsa, client-side event'ler beklemediği gibi çalışabilir. Bu nedenle hem game core hem de db core ile uyumlu sistemler kurulmalıdır. Özellikle özel PvP sistemlerinde bu entegrasyon kritik öneme sahiptir.
Python GUI ve Uiscript Entegrasyonu
Metin2'nin GUI yapısı, Python ile doğrudan etkileşim kurar. uiscript.py dosyası, GUI bileşenlerini tanımlar ve bu bileşenler üzerinden işlemler yapılır. PlayerGauge gibi bileşenler, bu yapıya özel tanımlanmış nesnelerdir. Bu nesnelerin attribute'ları ve method'ları üzerinde değişiklik yaparak dinamik arayüzler oluşturulabilir.
Performans ve Stabilite
Client-side Python sistemlerinde yapılan değişiklikler, performansı doğrudan etkileyebilir. Özellikle yoğun PvP ortamlarında ölme-tekrar doğma senaryolarında, bu event'lerin verimli yönetilmesi gerekir. Aksi takdirde lag veya crash gibi sorunlar oluşabilir. Bu yüzden event'lerin sadece gerekli olduğunda tetiklenmesi önemlidir.
Sonuç
Metin2 özel sunucularında karakter ölümü ile birlikte PlayerGauge bileşenlerinde değişiklik yapmak, oyuncu deneyimini artırmak için etkili bir yöntemdir. Python kullanarak bu tür dinamik arayüz güncellemeleri yapmak oldukça kolaydır. Ancak dikkatli bir event yönetimi ve sunucuyla uyumlu çalışmak da bu sistemin başarısını doğrudan etkiler.
[Python] Editing PlayerGauge When Character Dies
While developing custom Metin2 servers, dynamically updating GUI components like PlayerGauge is crucial for enhancing player experience. In this article, we will cover a detailed Python-based approach on how to modify the PlayerGauge when the player character dies.
Metin2 Client-Side Python Systems
In the process of developing custom Metin2 servers, Python files (usually with .py extension) control the user interface on the client side. These systems often integrate with GUI templates called uiscript. The PlayerGauge component is part of this structure. To modify this gauge upon character death, first, the character dead event must be captured.
Managing Player Death Events
When a character dies in Metin2, the server sends a special message to the client. This message can be captured on the Python side as the player.DEAD event. This event allows triggering specific functions at the moment of death. For example:
if player.IsDead():
self.__UpdateGaugeOnDeath()
Making Changes to PlayerGauge
Once the death event is captured, visual changes can be made to the PlayerGauge. These changes may include altering the gauge's color, making it transparent, or hiding it entirely. For instance:
def __UpdateGaugeOnDeath(self):
self.hpGauge.SetColor(grp.GenerateColor(0.3, 0.3, 0.3, 1.0))
self.mpGauge.Hide()
This code snippet turns the HP bar gray and hides the MP bar, providing a more realistic response from the UI when the player dies.
Synchronization with Server
Client-side modifications must also be supported by the server. If death events are not handled properly on the server side, client-side events might not behave as expected. Therefore, systems must be built to work in harmony with both the game core and the db core. This integration is especially critical in custom PvP systems.
Python GUI and Uiscript Integration
Metin2's GUI structure directly interacts with Python. The uiscript.py file defines GUI components, and operations are performed through these components. Components like PlayerGauge are objects defined specifically within this structure. Modifications to their attributes and methods allow for dynamic interfaces.
Performance and Stability
Changes made in client-side Python systems can directly impact performance. Especially in intense PvP environments where frequent death and respawn scenarios occur, efficient management of these events is necessary. Otherwise, issues such as lag or crash may arise. Therefore, it's important that events are triggered only when necessary.
Conclusion
Modifying PlayerGauge components upon character death in custom Metin2 servers is an effective way to enhance player experience. Using Python to implement such dynamic UI updates is quite straightforward. However, careful event management and server compatibility are essential for success.