Eleştirilerinizi lütfen kendinize saklayın
Kullanmak isteyen kullansın
Rica ediyorum kavga çıkaracak şeyler yazmayın.
Daha önce paylaşılan konularda hep map engeli yapılmış bende slot engeli yaptım slotlar tamamen dolunca sandık açılmasına izin vermiyor.
Daha sağlam bir şekilde yazabilen arkadaşlar olabilir ben bilgimin yettiği kadarını kullanarak bir şey yaptım umarım saygı duyulur.
Kullanmak isteyen kullansın
Rica ediyorum kavga çıkaracak şeyler yazmayın.
Daha önce paylaşılan konularda hep map engeli yapılmış bende slot engeli yaptım slotlar tamamen dolunca sandık açılmasına izin vermiyor.
Daha sağlam bir şekilde yazabilen arkadaşlar olabilir ben bilgimin yettiği kadarını kullanarak bir şey yaptım umarım saygı duyulur.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Saltanat Filesler İçin Sandık Engeli Sistemi
Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken sunucu güvenliği ve hile önlemleri son derece önemlidir. Bu bağlamda, Saltanat Files üzerinde çalışan sunucularda sandık engeli sistemi uygulamak, kullanıcıların adil oyun deneyimi yaşamaları açısından kritik bir rol oynar. Bu yazıda, sandık engelinin ne olduğu, nasıl çalıştığı ve Saltanat Files üzerine entegrasyonu konusunda detaylı bilgi vereceğiz.
Sandık Engeli Nedir?
Sandık engeli, oyuncuların belirli objeleri (örneğin sandıklar, ganimet kutuları) belirli bir süre veya koşullar altında kullanmasını engelleyen bir sistemdir. Özellikle PvP sunucularında bu tür sistemler, sandık farming gibi istenmeyen durumları önlemek için kullanılır. Bu sayede oyuncular daha dengeli ve adil bir oyun ortamında mücadele edebilirler.
Neden Sandık Engeli Kullanmalısınız?
Oyuncuların sunucuya zarar verebilecek hileler veya botlarla sandık farming yapması, sunucu dengesini bozabilir. Bu tür eylemler hem oyun içi ekonomiyi hem de oyuncuların motivasyonunu ciddi şekilde etkiler. Sandık engeli, bu tür kötü niyetli kullanımları sınırlayarak oyun içi adaleti korur.
Saltanat Files Üzerinde Sandık Engeli Uygulaması
Saltanat Files, Metin2 özel sunucu geliştiricileri için oldukça güçlü bir altyapı sunar. Ancak bu altyapıda bazı güvenlik önlemleri varsayılan olarak gelmeyebilir. Sandık engeli için öncelikle C++ tabanlı bir sistem geliştirmek gerekir. Bu sistem, oyuncunun sandık kullanma isteğini kontrol eder ve belirli kurallara göre izin verir ya da reddeder.
Örnek olarak, bir oyuncunun aynı sandığı tekrar kullanabilmesi için 30 saniye beklemesi istenebilir. Bu süre dolmadan sandığa tekrar tıklaması engellenir. Ayrıca, sandık kullanımında IP kontrolleri veya karakter bazlı sınırlamalar da yapılabilir.
Python Tarafında Entegrasyon
Metin2 özel sunucularında py dosyaları üzerinden GUI sistemleri veya oyun içi kontroller yapılabilmektedir. Sandık engeli için py root üzerinde bir kontrol mekanizması oluşturulabilir. Bu sayede hem client tarafında hem de server tarafında daha etkili bir koruma sağlanabilir.
Not: Sandık engeli sistemini uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi, legitimate oyuncuların bu sistemden olumsuz etkilenmemesidir. Bu nedenle, sistem tasarımı dikkatlice planlanmalı ve test edilmelidir.
Sonuç
Saltanat Files üzerine sandık engeli eklemek, sunucu güvenliğini artırmak ve hile kullanımını önlemek açısından büyük önem taşır. Doğru uygulandığında, oyuncular için daha adil ve eğlenceli bir Metin2 deneyimi sunulabilir. Bu tür sistemlerin geliştirilmesi için Martysama veya diğer Metin2 geliştirici toplulukları ile fikir alışverişi yapmanız önerilir.
Chest Block System for Saltanat Files
While developing Metin2 private servers, security and anti-cheat measures are extremely important. In this context, implementing a chest block system on servers running Saltanat Files plays a critical role in ensuring fair gameplay for users. In this article, we will provide detailed information about what chest blocking is, how it works, and its integration into Saltanat Files.
What is Chest Blocking?
Chest blocking refers to a system that prevents players from using certain objects (such as chests or reward boxes) under specific conditions or within certain time limits. Especially in PvP servers, such systems are used to prevent unwanted actions like chest farming. This allows players to engage in more balanced and fair combat environments.
Why Should You Use Chest Blocking?
Players using cheats or bots to farm chests can disrupt server balance. Such behaviors can seriously affect both the in-game economy and player motivation. Chest blocking helps maintain fairness in the game by limiting these types of malicious activities.
Implementing Chest Blocking on Saltanat Files
Saltanat Files provides a powerful infrastructure for Metin2 private server developers. However, some security measures may not be included by default. To implement chest blocking, you need to develop a C++ based system. This system checks a player's request to use a chest and grants or denies access based on specific rules.
For example, a player might be required to wait 30 seconds before being able to reuse the same chest. Any attempt to click the chest again before this time elapses will be blocked. Additionally, IP checks or character-based restrictions can also be implemented.
Integration with Python Side
In Metin2 private servers, GUI systems or in-game controls can be handled through .py files. For chest blocking, a control mechanism can be created within the py root to provide more effective protection both on the client and server side.
Note: When implementing a chest blocking system, one of the most important considerations is to ensure that legitimate players are not negatively affected by it. Therefore, the system design must be carefully planned and tested.
Conclusion
Adding a chest blocking system to Saltanat Files is crucial for enhancing server security and preventing cheating. When correctly applied, it can offer a fairer and more enjoyable Metin2 experience for players. It is recommended to exchange ideas with Martysama or other Metin2 developer communities when developing such systems.