Server kurucamda yardım lazım arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 53

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Oncelıkle herkeze merhaba server kurucam ama karakterlerin suratlarını deiştiriyorum yada yazı yazıyorum
npclerinde rengini deiştitiriyorum kaydediyorum oyuna giriyorum gri oluyor bunun nedenini bilen varmı
DXT programından açıyorum ddsleri paint yada picasadan düzeltiyorum kayıt ediyorum gri oluyor yardımcı olursanız sevinirim:ka24:
Server Kurucamda Yardım Lazım Arkadaşlar - Metin2 Lobby

Metin2 sunucu kurulumu yaparken yaşanan zorluklar oldukça yaygın. Özellikle yeni başlayan geliştiriciler ya da tecrübesiz oyuncular, kendi Metin2 sunucusunu kurarken birçok teknik detayla karşılaşabilir. Bu yazıda, Metin2 server kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken konulara değineceğiz ve sizi doğru yönlendirmeye çalışacağız.

Metin2 Sunucu Kurulumu Nedir?
Metin2, uzun yıllardır severek oynanan bir MMORPG oyunudur. Oyunun özelleştirilmiş versiyonlarını sunucularda barındırmak isteyenler için özel client pack ve sunucu yapılandırmaları gereklidir. Sunucu kurmak demek, hem oyun dosyalarını hem de sunucu tarafını (serverfiles) doğru şekilde ayarlamak anlamına gelir.

Gerekli Dosyalar Nelerdir?
Öncelikle Metin2 client dosyalarına ihtiyacınız olacaktır. Bu dosyalar genellikle .eix/.epk gibi paket formatlarında gelir ve özel pack extract araçlarıyla açılmalıdır. Paketleri açtıktan sonra, dosyaları düzenlemek veya özel efektler, skinler, textürler eklemek mümkündür. Bu işlemler için Metin2 client edit araçları kullanılabilir.

Sunucu Kurulumunda Adımlar
1. Sunucu Dosyalarını Hazırlama: Serverfiles adı verilen sunucu tarafı dosyalarını doğru şekilde yapılandırmanız gerekir. Bu dosyalar genellikle C++ ve Python tabanlıdır. Database bağlantısı, auth, game ve connect servisleri bu yapıya dahildir.

2. Client Hazırlığı: Client dosyalarınıza özel efektler, arayüz değişiklikleri ya da PvP sistemleri entegre edebilirsiniz. Metin2 PvP client dosyaları bu anlamda tercih edilir.

3. Sunucu Ayarlarını Yapma: IP adresi, port numaraları, database bağlantı ayarları gibi teknik bilgileri doğru girmediğiniz takdirde server çalışmaz. Bu noktada dikkatli olmak çok önemlidir.

Yardımcı Olabilecek Kaynaklar
Metin2Lobby.com, Metin2 client indir, Metin2 pack indir gibi konularda kaliteli içerik sunmaktadır. Ayrıca forum üzerinden deneyimli kullanıcılarla iletişime geçip, server kurulumu konusunda destek alabilirsiniz.

Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri
- Client hata mesajları: Genellikle server ile client arasında uyumsuzluk vardır. Versiyon kontrolü yapın.
- Database bağlantı hatası: MySQL ayarlarınızı kontrol edin, kullanıcı adı ve şifrenin doğru olduğundan emin olun.
- Port engellenmiş olabilir: Güvenlik duvarı ve router ayarlarınızı gözden geçirin.

Sonuç
Sunucu kurulumu zor gibi görünse de, doğru kaynaklarla ve sabırla başarılabilecek bir iştir. Metin2 lobby sitesi gibi platformlardan faydalanarak hem bilgi edinebilir hem de deneyimli topluluktan destek alabilirsiniz. Metin2 client pack paylaşımı yapan güvenilir sitelerden dosyalarınızı indirmeniz önerilir. Başarılar dileriz!

Need Help Setting Up My Server Guys - Metin2 Lobby

Difficulties encountered during Metin2 server setup are quite common. Especially beginner developers or inexperienced players may encounter many technical details while setting up their own Metin2 server. In this article, we will touch on important topics to consider when performing Metin2 server installation and aim to guide you properly.

What is Metin2 Server Setup?
Metin2 is a long-time favorite MMORPG game. For those wanting to host customized versions of the game on servers, special client packs and server configurations are required. Setting up a server means properly configuring both the game files and the server-side components (serverfiles).

What Are the Required Files?
Firstly, you will need the Metin2 client files. These files usually come in package formats such as .eix/.epk and must be opened using special pack extract tools. After unpacking them, you can edit the files or add custom effects, skins, and textures. Metin2 client edit tools can be used for these tasks.

Steps for Server Installation
1. Preparing Server Files: You must configure the server-side files correctly, known as serverfiles. These files are generally based on C++ and Python. Database connection, auth, game, and connect services are part of this structure.

2. Preparing the Client: You can integrate custom effects, interface changes, or PvP systems into your client files. Metin2 PvP clients are preferred for this purpose.

3. Configuring Server Settings: If you enter technical details like IP address, port numbers, and database connection settings incorrectly, the server will not work. Attention is crucial at this stage.

Helpful Resources
Metin2Lobby.com provides quality content regarding topics like Metin2 client download, Metin2 pack download. Additionally, you can contact experienced users via the forum and receive support with server setup.

Common Issues and Solutions
- Client error messages: Usually caused by incompatibility between the server and client. Check version compatibility.
- Database connection error: Verify your MySQL settings and ensure username and password are correct.
- Port might be blocked: Review firewall and router settings.

Conclusion
Although server setup might seem difficult, it is an achievable task with proper resources and patience. Platforms like Metin2 lobby allow you to gain knowledge and get support from experienced communities. It is recommended to download your files from reliable sites that share Metin2 client packs. Good luck!

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt