[font=roboto, sans-serif]admin konuyu kapatabilirmisiniz.
Frebsd & mysql sürümleri eski sorun çıkartıyor
Frebsd & mysql sürümleri eski sorun çıkartıyor
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
....[/font]Sibermt2 Files Düzenlenmiş Şekilde Paylaşmak İstedim
Merhaba Metin2Lobby.com kullanıcıları!
Bugün sizlerle Sibermt2 dosyalarını düzenlenmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiş şekilde paylaşmak istedim. Sibermt2, uzun yıllardır Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında bilinen ve tercih edilen bir kaynak kodudur. Ancak orijinal haliyle birçok eksiklik ve uyumsuzluk barındırdığı için, bu dosyaların optimize edilmesi ve güncel sistemlere uyarlanması büyük önem taşımaktadır.
Neden Sibermt2 Dosyalarını Düzenlemek Gerekir?
Sibermt2 dosyaları genellikle eski derleyici sürümleriyle uyumlu olacak şekilde yazılmıştır. Bu durum, modern sanal makinelerde (özellikle Virtual PC veya benzeri ortamlarda) sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Ayrıca güvenlik açıkları, performans düşüklüğü ve bazı NPC/quest hataları da sıkça karşılaşılan sorunlardır. Bu sebeple dosyaların hem teknik açıdan hem de içerik açısından gözden geçirilmesi şarttır.
Yaptığım Düzenlemeler Neler?
- Tüm makefile yapıları güncellenmiş ve GCC 9+ ile uyumlu hale getirilmiştir.
- Loginserver ve gameserver konfigürasyon dosyalarında gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.
- Türkçe karakter desteği eklenerek, item isimleri ve quest metinlerinde bozulma yaşanmaması sağlanmıştır.
- Bazı hatalı tanımlı NPC'ler düzeltilmiş ve yeni başlangıç eşyaları entegre edilmiştir.
- SQL veritabanı şeması temizlenmiş ve gereksiz tablolar kaldırılmıştır.
Kullanım Önerisi
Bu dosyaları kullanmadan önce mutlaka kendi test ortamınızda deneyin. Özellikle channel_core ve db bağlantı ayarlarını dikkatlice kontrol edin. Her sistem farklılık gösterebileceği için sabit IP veya port tanımlamalarını kendinize göre özelleştirmeniz önerilir.
Uyarı: Bu dosyalar tamamen eğitim ve geliştirme amaçlıdır. Ticari kullanım için lisanssız olarak dağıtılamaz. Ayrıca herhangi bir resmi Metin2 içeriği içermez; tamamen topluluk tarafından geliştirilmiştir.
Dosyaları indirmek ve detaylı kurulum rehberine ulaşmak için Metin2Lobby.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Keyifli kodlamalar ve iyi oyunlar!